واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: درك درست و انتقال مفاهيم قرآن با ادبيات جديد، مهمترين راه نوآوري
فهم و درك و شناخت درست از معارف ديني و باور داشتن به اين كه بايد اين معارف را با زبان و ادبيات جديد به جامعه مخاطب منتقل كرد، يكي از مهمترين راههاي نوآوري در برنامهسازي ديني است.
اكبر نبوي تهيهكننده، نويسنده، كارگردان و منتقد سينما و تلويزيون در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران در مورد ايجاد نوآوري و خلاقيت در نحوه برنامهسازي رسانه ملي گفت: نوآوري و خلاقيت از كساني بروز پيدا ميكند كه داراي ذهن خلاقي باشند.
وي افزود: داشتن توانمنديهايي چون خلاقيت تزريقي نيست، بلكه اين گونه افراد بايد معتقد باشند كه به شكل پيگير و پيوسته حـوزه كـاري و مسئوليت خود را نو و تازه كنند.
وي ادامه داد: انسانهاي نوآور و خلاق با طراوت و شادابي و در انداختن طرح نو، ميانه و ارتباطي تنگاتنگ دارند.
نبوي اظهار كرد: در تلويزيون اگر چنين مديران و انسانهايي وجود نداشته باشند و از طرف ديگر دريچه ذهن و انديشه خود را بر روي ايدههاي جديد و نو بسته باشند، هيچ اتفاق جديدي در عرصه برنامهسازي به وجود نخواهد آمد.
وي افزود: از طرف ديگر انسانهاي نوگرا و خلاق مثل انسانهاي تشنهاي هستند كه به دنبال آب ميگردند و اداي تشنهها را درنميآورند.
وي ادامه داد: اگر مديران محترم تلويزيون حتي خود بهرهاي از خلاقيت و نوآوري نداشته باشند و معتقد باشند كه ميدان عمل رسانهاي و برطرف كردن نيازهاي فكري، عاطفي و ذوقي مردم نيازمند به كارگيري مجموعهاي از انديشهها و برنامههاي مبتني بر جامعيت اجتماعي و بنيادهاي فرهنگي است، خواهند كوشيد كه كمي پنجرههاي اتاق مديريتي خود را بگشايند تا نـسيمي از طرح و ايده بـر جان و دلـشان بوزد.
اين نويســنده در مورد استفاده از مفاهيم ديني و معنوي به صورت نوآورانه و خلاقانه در برنامهسازي تلويزيون گفت: به نظر من فهم و درك و شناخت درست از معارف ديني و باور داشـتـن به اين كه بايد اين معارف را با زبان و ادبيات جـديـد بـه جامـعه مـخاطب منتقل كرد، يكي از مهمترين راههاي اين مـسئله است.
وي افزود: از طرف ديگر مسئولان برنامهساز و نيز مسئولان تلويزيون اگر در چارچوبهاي سنتي تبليغات و اقدام رسانهاي دست و پاي خود را ببندند و به شيوههاي گذشته دلخوش كنند و نيز روحيهاي متصلب و تنگنظرانه داشته باشند، ما جز آنچه تا كنون در بخشهاي زيادي از برنامههاي تلويزيون در ارتباط با معارف ديني ديدهايم، شاهد نخواهيم بود. عضو هيأت مديره انجمن سينماي جوانان ايران در ادامه گفت: بايد يادمان باشد داشتن نگاه نو بر پايه بنيادهاي معرفت ديني يكي از مهمترين و بنــياديترين آموزههاي معرفت ديني ما است.
وي افزود: حال اگر ما خود را از اين آموزه ژرف دور نگه داشته و حظي از آن نبرده باشيم، طبيعتاً در كار رسانهاي خود نيز نخواهيم توانست درباره انتقال معارف ديني خلاقيت داشته و نوآورانه عمل كنيم.
وي در مورد نقش قشر تهيهكننده در ايجاد خلاقيت و نوآوري در برنامهها گفت: به نظر من اگر بيشترين خروجي برنامههاي تلويزيون مربوط به تهيهكنندگان نباشد، بيگمان 50درصد آن مربوط به اين گروه است.
من بارها به مسئولان تلويزيون گفتهام كه مديريت آنتن تلويزيون به شكل مشترك ميان آنها و تهيهكنندگان تقسيم شده است.
اين تهيهكننده عنوان كرد: بر اساس اين نگاه و باور، معتقدم كه اگر تهيهكنندگان، نويسندگان و كارگردانان تلويزيوني در حوزههاي مختلف فاقد نگاه و انديشه نو باشند، آسيبهاي آنچه ندارند بر صفحه تلويزيون خود را نشان ميدهد و در لايههاي اجتماعي نيز اين آسيبها پيامدهاي مخرب خود را بر جاي خواهد گذاشت.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]