واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: امروز در تاريخ
امروز سه شنبه 7 خرداد سال 1387 هجري شمسي برابر است با 21 جمادي الاول سال 1429 هجري قمري و مصادف است با 27 مي سال 2008 ميلادي. سرويس فرهنگي هنري برنا به برخي از وقايع تاريخي در اين روز اشاره دارد:
در چنين روزي در سال 1319 هجري شمسي "محمد غفاري" معروف به "كمالالمُلك" نقاش ايراني و يكي از مشهورترين و پرنفوذترين شخصيتهاي تاريخ هنر معاصر ايران ديده از جهان فرو بست.
"كمال الملك" در تهران زاده شد ولي سالهاي كودكي خود را در كاشان گذراند. در نوجواني به تهران رفت و در مدرسه دارالفنون زير نظر علي اكبر خان مزين الدوله آغاز به هنرآموزي كرد. ناصر الدين شاه به هنگام بازديد از اين مدرسه كار او را پسنديد و وي را به دربار فراخواند. ديري نگذشت كه شاه به او لقب "نقاش باشي و پيشخدمت حضور همايوني" داد. فعاليت مستمر او در مقام نقاش دربار و معلم شاه بسيار مقبول افتاد و از اين رو لقب "كمال الملك" گرفت. پرده معروف به "تالار آينه" از جمله مهمترين آثاري بود كه در اين سالها به وجود آورد. پس از كشته شدن ناصر الدين شاه كمال الملك براي مطالعه به اروپا رفت. مدتي بيش از سه سال را در فلورانس، رم و پاريس گذرانيد و در موزهها به رونگاري از آثار استاداني چون "رامبراند و تيسين" پرداخت. او به دستور "مظفر الدين شاه" به ايران بازگشت و كار در دربار را ادامه داد، ولي عملاً نتوانست با خواستهاي شاه جديد كنار بيايد. به عراق رفت و چند سالي را در آنجا گذرانيد. " پردههاي زرگر بغدادي" و "ميدان كربلا" را به هنگام اقامتش در عراق نقاشي كرد. در سالهاي بعد مديريت مدرسه صنايع مستظرفه را بر عهده گرفت. در اين مدرسه با كوشش فراوان به پرورش شاگردان همت گماشت كه زبدهترين شان خود استاداني در مكتب او شدند. سرانجام به دليل اختلافاتي كه با وزيران معارف بر سر استقلال مدرسه پيدا كرد، از كار تدريس و شغل دولتي دست كشيد و به ملك شخصي خود در حسين آباد نيشابور كوچ كرد. در آنجا بر اثر حادثهاي از يك چشم نابينا شد، اما تا سالهاي آخر زندگاني به نقاشي ادامه داد. كمال الملك از همان آغاز فعاليت هنري اش، تمايلي قوي و آشكار به روش و اسلوب طبيعت گرايي اروپايي داشت. با ظهور كمال الملك وظيفهاي جديد براي نقاش دربار معين شد. او ميبايست رويداد ها، اشخاص، ساختمان ها، باغها و غيره را همچون عكاسي دقيق ثبت كند تا به عاديترين مظاهر زندگي و محيط درباري سنديت تاريخي بخشد. كمال الملك با كوششهاي خود در مقام نقاش و معلم پاسخي متناسب با شرايط اجتماعي و فرهنگي زمانه اش به ضرورت تحول هنري جامعه داد. بازتاب اين كوششها در ذهن مردم خصوصيات اخلاقي، نحوه زندگي و واقعه كور شدنش از او، يك مرد افسانهاي ساخت. از جمله ديگر آثارش مي توان به دورنماي صفي آباد ؛ عمله طرب؛ حوضخانه صاحبقرانيه ؛ منظره آبشار دوقلو ؛ مرد مصري ؛ فالگير يهودي؛ دهكده مغانك ؛ تك چهره خود هنرمند ؛ تكچهره صنيع الدوله؛ نيمرخ هنرمند و منظره كوه شميران اشاره كرد . سرانجام محمد غفاري (كمال الملك) در 27 مرداد سال 1319 هجري شمسي درگذشت. نسخه اصل تعدادي از تابلوهاي مشهور كمال الملك در كاخ گلستان در معرض نمايش قرار دارد
در چنين روزي در سال 1910 ميلادي "رابرت كخ" زيست شناس آلماني در گذشت. وي موفق شد ميكروب سل را كشف كرده و اين بيماري را مهار كند. دانشمندان جهان به پاس اين خدمت، بر ميكروب سل نام " باسيل دو كخ " گذارده اند.
در چنين روزي در سال 1359 هجري شمسي اولين مجلس شوراي اسلامي ، با عنوان مجلس شوراي ملي آغاز به كار كرد. البته اين نام در جلسه 31 تير 1359، با تصويب نمايندگان به "مجلس شوراي اسلامي" تغيير يافت.
هفتم خرداد درهردوره به عنوان روز آغاز به كارمجلس جديد بوده است به طوري كه مجلس دوم درسال 1363 مجلس سوم درسال 1367 ، مجلس چهارم درسال 1371 ، مجلس پنجم در سال 1375 و مجلس ششم در سال 1379 در اين روز آغاز به كار كرده اند .
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 448]