تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826105207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جا براي همه‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جا براي همه‌
جام جم آنلاين: مجلس شوراي اسلامي دوره هشتم هفتم خرداد 87 رسما كار خود را آغاز خواهد كرد. اين كه چرا سطح توقعات و انتظارات از مجلس هشتم نسبت به ساير ادوار متفاوت و كاملا متمايز است، خود بحث جداگانه‌اي را مي‌طلبد. واقعيت آن است كه مجلس هشتم با راي مردم بار ديگر در اختيار جريان اصولگرا قرار گرفت.


هرچند كه بيش از 183 نماينده دوره قبل تغيير كرد، اما شاكله اصلي خانه ملت همان اصولگرايي است. دولت پرتلاش و مردمي كه براي خدمت به مردم مجاهده مي‌كند نيز متعلق به جريان اصولگرا است.

هماهنگي دو قوه اين انتظار عمومي را ايجاد مي‌كند كه مسائل و مشكلات با سرعت و كمترين مسائل حاشيه‌اي در راستاي خدمت بيشتر به مردم و آباداني كشور حل و فصل گردد.

اگرچه اصولگرايي با استبداد راي، خودمحوري، به حاشيه راندن عقلانيت و خرد جمعي، قدرت‌طلبي، باندبازي و ناديده انگاشتن شايسته‌سالاري هيچ نسبتي ندارد، اما اصولگرايي مترادف با كار جمعي، كاهش هزينه اداره كشور، همراهي و همدلي قوا، خدمت صادقانه و پرهيز از مچ‌گيري و تخريب و استقلال راي و تفكيك قوا معنا و مفهوم مي‌يابد.

شرايط موجود و فرصت‌هاي تازه همه و همه دست به دست هم داده است تا انتظار عمومي از خانه ملت براي كارآمدي بيشتر فراهم گردد. اين كارآمدي محتاج لوازمي است:

اول: پرهيز از استنباط افكار عمومي از جنگ قدرت در مجلس براي هيات رئيسه‌

2 مدير خدوم و باسابقه كه هم‌اكنون در معرض رياست مجلس هستند نقش اصلي را در تدبير و راهبري اين مهم بر عهده دارند.

دوم: توزيع منطقي و پراكنش مناسب مسووليت‌ها

در مجلس بيش از 100 مسووليت و پست وجود دارد. هيات رئيسه، هيات رئيسه‌ كميسيون‌ها، نمايندگان مجلس در شوراها و مجامع. عزيزاني كه در كارگروه‌ها مشغول انجام وظيفه هستند با احاطه و آگاهي از اين جايگاه‌ها و قدرت مانوري كه دارد براي همه «سهم خدمت» تعريف كنند وكسي احساس نكند جايي براي خدمت ندارد.

سوم‌: داشتن مدل و نقشه براي مديريت مجلس‌

بي‌شك انتخاب رئيس و هيات رئيسه و ساير مسووليت‌ها در خانه ملت بر عهده نمايندگان مردم است، اما در راستاي كمك به ساماندهي مدلي براي اداره مجلس و حضور همه نحله‌هاي اصولگرا پيشنهاد مي‌گردد؛ چند مسووليت مهم در مجلس چون رئيس، نواب رئيس، رئيس مركز پژوهش‌هاي مجلس، روساي برخي كميسيون‌ها چون برنامه و بودجه، اقتصاد، فرهنگي، امنيت ملي وسياست خارجي و... و نيز رئيس فراكسيون اصولگرايان با مشاركت‌جويي همه نحله‌ها مورد توجه قرار گيرد. به‌طور مثال اگر رئيس مجلس از يك نحله سياسي اصولگرا بود، نايب رئيس اول از گرايش ديگر و رئيس فراكسيون از گرايش سوم باشد.

چهارم‌: پرهيز از مسائل حاشيه‌اي و تمركز بر چند كار مهم و اولويت‌دار

مجلس هشتم چون ساير مجالس با طرح‌ها و لوايح باقي‌مانده از دوره‌هاي گذشته روبه‌رو است. بسياري از طرح‌ها و لوايح را با اولويت‌‌بندي و توجه به زمان مي‌توان يا از دستور كار خارج يا اختيارات مجلس را به كميسيون خاصي تفويض كرد. مجلس هشتم بدون آن كه بخواهد به مطالبات دامن بزند بايد مسائل مهم و اولويت‌دار كشور در حوزه اقتصادو سياست داخلي و خارجي را اولويت‌بندي و براساس زمان بسيار كوتاهي كه براي خدمت دارد، برنامه‌ريزي كند. عزيزان خانه ملت بايد از تجارب مجالس گذشته استفاده كنند كه امكان ندارد همه مشكلات جهان بشريت را حل كنند!‌

پنجم: مشاركت همه نمايندگان در امور

واقعيت آن است كه مجلس نماد مشاركت مردم است و نمايندگان آنان كه از خاستگاه‌هاي فكري سياسي مختلف هستند و با راي مستقيم مردم به مجلس راه يافته‌اند بايد بيش از همه احساس و تعلق مشاركت جدي در امور داشته باشند. بخصوص فراهم ساختن موجبات مشاركت همه‌جانبه و موثر اقليت به مديريت هنرمندانه مجلس برمي‌گردد و به واقع نبايد فراموش كرد كه اقليت قوي موجب تحرك اكثريت و در نتيجه برآيند آن قانونگذاري، نظارت و پرسشگري كارآمدتر در قوه مقننه خواهد بود و هم‌اكنون تعداد قابل توجهي از مديران باسابقه و خدوم در فراكسيون اقليت هستند كه در اداره مجلس نيز مي‌توانند يار و مددكار باشند.

مجلس هشتم مزيت نسبي كه براي خود نسبت به ساير مجالس مي‌تواند بازتعريف كند، همانا تحقق عيني «مشاركت همه در اداره مجلس» است، چراكه راه براي خدمت براي همه مهياست.

علي دارابي‌
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن