تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826582004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ارزيابي كارشناسان از طرح ادغام بانكها -1 ياسري:ادغام بانكها خلاف قانون عمليات بانكي بدون ربا است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ارزيابي كارشناسان از طرح ادغام بانكها -1 ياسري:ادغام بانكها خلاف قانون عمليات بانكي بدون ربا است
خبرگزاري فارس: يك كارشناس پولي و بانكي گفت: تقسيم بندي بانكها به واسطه گري يا قرض الحسنه صرف، به نفع اقتصاد كشور نبوده و خلاف مفاد قانون عمليات بانكي بدون ربا است.


علي ياسري در گفتگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهارداشت: در بانكداري اسلامي معمولا بانكها هم واسطه پول هستند و هم به عنوان يك موسسه مالي مي توانند راسا فعاليت كنند چراكه ديگر ابزاري به عنوان نام نرخ بهره در اختيارشان نيست تا به واسطه آن بتوانند از محل تفاوت دو نرخ سود سپرده ها و سود تسهيلات، سود عملياتي خود را تامين كنند.
وي افزودُ: در بانكداري اسلامي به خصوص در بانكداي كشومان و براساس قانون عمليات بانكي بدون ربا كه در شهريور 1362 به تصويب مجلس شوراي اسلاي رسيده، اين اختيار به بانكها داده شده كه بتوانند به عنوان يك موسسه مالي - تجاري هم عمل كنند.
اين كارشناس پولي و بانكي اضافه كرد: براساس قانون عمليات بانكي بدون ربا بانكها مي توانند كالايي را بخرند و بعد آن را بفروشند و بعد خودشان مستقيما در اقتصاد كشور سرمايه گذاري كنند .
وي ادامه داد: بنابراين ما نمي توانيم بگوييم كه در بانكداري اسلامي بانكها فقط واسطه پول باشند چراكه اين مطلب خلاف مفاد قانون عمليات بانكي بدون ربا است.
ياسري گفت: برخي كاشناسان آشنا به مسايل بانكداري اسلامي و فقهايي كه در اين مورد صاحبنظر هستند بر اين نظر مي باشند كه بانكداري اصيل اسلامي داراي دو ركن مهم قرض الحسنه و عقود مشاركتي است.
وي افزود: بسياري از فقهاي صاحبنظر در امور بانكداري اسلامي ( در داخل و خارج از ايران) براي عقود مبادله اي ارزشي قائل نيستند چراكه معتقدند عقود مبادله اي شباهت زيادي به بانكداري ربوي و غربي دارد.
اين كارشناس پولي اضافه كرد: آنها عقود مبادله اي را فقط براي زمان موقت و گذرا مجاز شناخته اند تا اينكه بانكهاي اسلامي تجربه كسب كنند و خود منحصرا" فعاليت خود را بر قرض الحسنه و عقود مشاركتي متمركز نمايند.
وي با بيان اينكه براساس قوانين بانكداري موجود در كشور نمي توان بانكها را صرفا به واسطه گري پول محدود كرد افزود: بانكها بايد تا فعاليتهايي كه مجاز به آن شناخته شده اند را انجام دهند.
ياسري گفت: در 20 سال گذشته بانكداري غربي هم متمايل به اين مسير شده اند كه بانكها همه كار بتوانند انجام دهند و صرفا واسطه پول نباشند.
وي افزود: تا 20 سال پيش بانكها در غرب واسطه پول بودند و با پديدار شدن بانكداري جامع (بانكداري يونيورسال) الان بانكهاي غربي كارهاي مختلفي انجام مي دهند كه صرفا واسطه گري پول نيست بلكه كارهاي متنوعي از قبيل خريد و فروش سهام، شركت در پروژه هاي مختلف صنعتي،‌كشاورزي ، معدني و .. است كه بانك آنها را راسا (مستقيم) و يا در شراكت با ديگران انجام مي دهد.
اين كارشناس پولي و بانكي ياد آور شد: اين باعث شده تا موسساتي به عنوان سوپر ماركتهاي مالي پديدار شوند كه همان بانكهاي تجاري هستند و زير يك سقف به مشتريان خود به ارائه هر نوع خدمتي مي پردازند.
وي با تاكيد بر اينكه در شرايط فعلي بانكهاي غربي با گرايش به اين نوع فعاليتهاي صنعتي،‌تجاري و ... ديگر واسطه پول نيستند گفت: در واقع بايد گفت در بانكداري اسلامي و غربي مرز بين بانكداري تجاري كوتاه مدت و بانكداري تخصصي بلند مدت از بين رفته است و اين نشان مي دهد كه بانكها را صرفا نمي توان قرض الحسنه يا واسطه گر دانست.
ياسري در پاسخ به اين سوال كه با تبديل بانكها به واسطه گر يا قرض الحسنه صرف چه وضعيتي پديد خواهد آمد گفت: عقود مشاركتي مستلزم اين است كه بانكها با افراد گيرنده تسهيلات مشاركت نمايند،‌ با محدوديتي كه پديد مي آيد بانكها ديگر مجاز به مشاركت با متقاضي وام نخواهند بود و اين مساله آنها را از بانكداري اصيل اسلامي دور مي سازد.
وي اضافه كرد: محدوديت و تقسيم بندي مذكور در جهت تبديل بانكها به قرض الحسنه يا واسطه گر، لزوما در جهت مثبت و به نفع اقتصاد نيست.
اين كارشناس اقتصادي ادامه داد: بايد اجازه داد تا بانكداري اسلامي آنطور كه در قانون عمليات بانكي بدون ربا بوده اجرا شود نه اينكه با ايجاد محدوديتهايي خلاف قانون عمليات بانكي بدون ربا عمل كرد.
انتهاي پيام/
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن