واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برنده جايزه نوبل فيزيك سال ۱۹۷۶ مشاركت ايران در پروژه سرن را يك افتخار بزرگ علمي خواند
علمي آموزشي
استاد دانشگاه استنفورد و برنده جايزه نوبل فيزيك سال ،۱۹۷۶مشاركت ايران در پروژه سرن را يك افتخار بزرگ علمي خواند و نسبت به نتايج آن ابراز اميدواري كرد.
پروفسور برتون ريكتر كه بامداد روز جمعه به همراه جان برايت رييس مركز تحقيقات انرژي آمريكا به ايران آمده بود در نشست خود با خبرنگاران، با اشاره به پيشرفتهاي علمي بزرگ ايران بويژه در حوزه فيزيك گفت: شتابدهنده سرن يكي از بزرگترين شتابدهنده هاي دنياست كه هم اكنون به ميزباني كشور سوئيس در حال ساخت است و درصورت موفقيت ساخت اين پروژه تحول عظيمي در عالم فيزيك ايجاد خواهد شد.
در پروژه سرن، حدود ۲۰۰۰مهندس و فيزيكدان از بيش از ۳۰كشور جهان، از جمله جمهوري اسلامي ايران پيرامون انجام يك فعاليت آزمايشگاهي مشترك فعاليت ميكنند.
در اين نشست كه با حضور دكتر ابوالحسن وفايي مدير كل همكاريهاي علمي و بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف برگزار شده بود پروفسور ريكتر با تقدير از فعاليتهاي دانشجويان، اساتيد و محققان ايراني در حوزههاي مختلف علمي، همكاري علمي ميان كشورهاي مختلف را يك عامل ضروري براي پيشرفت علوم در هر زمينه خواند و گفت: همكاري بينالمللي در اين زمينه بسيار ضروري است و براي رشد اقتصادي، بهبود محيط زيست و كيفيت زندگي بسيار مفيد است.
از سوي ديگر دكتر ابوالحسن وفايي مدير كل دفتر همكاريهاي علمي و بين الملي دانشگاه صنعتي شريف گفت: دانشگاه صنعتي شريف در راستاي تحقق اهداف علمي در دهكده جهاني توسعه و آشنايي دانشمندان برجسته دنيا با پيشرفتهاي علمي ايران و بويژه دانشمندان جوان به دعوت از دانشمندان برجسته دنيا اقدام كرده است.
وفايي گفت: در سه ماه گذشته سه گروه از خارج كشور به نمايندگي از سه نفر از برندگان جايزه نوبل به ايران آمدند.
اين عضو فرهنگستان علوم يادآور شد: دانشگاه صنعتي شريف همكاريهاي علمي خوبي را با آكادمي علوم آمريكا آغاز كرده است و بر اساس تفاهم نامههاي صورت گرفته قرار است اساتيد و دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف بتوانند مدت كوتاهي را در آكادمي ملي علوم آمريكا بگذرانند.
دكتر وفايي افزود: پروفسور ريكتر در مدت اقامت خود در ايران ۳كارگاه خواهند داشت كه يكي از آنها يك سخنراني عمومي تحت عنوان فيزيك ذرات بنيادي است كه ساعت ۱۵و ۳۰دقيقه روز ششم خرداد ماه در دانشگاه صنعتي شريف برگزار ميشود و ورود براي عموم آزاد است.
وي گفت: كارگاه دوم كارگاه تخصصي اپتيك ذرات بنيادي است كه براي دانشجويان دكتري دانشگاه صنعتي شريف و ديگر دانشمندان و اساتيد برجسته كشور كه در اين زمينه همكاري دارند، در نظر گرفته شده است.
دكتر وفايي افزود: كارگاه آخر نيز يك كارگاه تخصصي است كه در آن تنها از اساتيد و دانشمنداني كه در خصوص آينده انرژي و تاثيرات گرم شدن هوا فعاليت ميكنند، دعوت بعمل ميآيد.
مدير كل همكاريهاي علمي و بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف همچنين گفت:
رابطه علمي ميان ايران و آكادمي علوم آمريكا از حدود هشت سال پيش آغاز شده و دانشگاه صنعتي شريف فعاليتهاي بسياري در راستاي اين همكاري ها داشته است كه از جمله آنها سفرهاي متقابل از آكادمي علوم آمريكا به ايران و برعكس بوده است.
همچنين جان برايت رييس مركز تحقيقات انرژي آمريكا نيز در سخناني گفت كه آكادمي علوم آمريكا حركتي را براي تسهيل گرفتن ويزا براي اساتيد و محققان ايراني آغاز كرده است.
جمعه 3 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]