واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: پنج طرح برتر و منتخب برای پوشش ورزشکاران زن، روز شنبه ۲۳ بهمن با حضور معاون ورزش بانوان سازمان تربیت بدنی رونمایی شد.برنا نوشت: بعد از حضور پر افتخار، قهرمانانه و قابل قبول زنان ایرانی در بازی های آسیایی گوانگجو و کسب بهترین نتیجه از بازی های آسیایی از بعد از انقلاب، همه به این باور رسیدند که زنان ورزشکار ایرانی هم به اندازه مردان توانمند هستند. زنان ورزشکار ایرانی در کنار کسب مدال و افتخار آفرینی برای کشور ثابت کردند که با پوشش اسلامی نیز می شود درخشید و قهرمان شد. پنج طرح برتر و منتخب برای پوشش ورزشکاران زن، روز شنبه ۲۳ بهمن با حضور معاون ورزش بانوان سازمان تربیت بدنی رونمایی شد.طرح های منتخب از بین ۸۸ طرح از طرف معاونت ورزش بانوان سازمان تربیت بدنی و با همکاری دانشگاه الزهرا اننخاب شد.این اولین حرکت برای انتخاب و تعیین لباس ورزشکاران زن ایرانی بود که به شهامت احتیاج داشت و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر ورزش همگانی از همه دانشگاه های سراسر کشور دعوت شد و دانشگاه الزهرا این حرکت را آغاز کرد. این حرف ها را مرضیه اکبرآبادی معاون ورزش بانوان سازمان تربیت بدنی در مراسم رونمایی از لباس زنان ورزشکار گفت.از بین ۸۸ طرح ارسال شده،۵۰ طرح به کمیته داوری رفت و پنج به عنوان طرح برتر انتخاب شد.معاون سازمان تربیت بدنی اعلام کرد انتخاب این پنج طرح با هم فکری دستگاه هایی از جمله کمیسیون مدل و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای صیانت از عفاف و حجاب وزارت کشور صورت گرفته است.شنیده ها حاکی از آن است که توافقات اولیه با معاونت عمران وزارت کشور به عنوان متولی مدیریت شهری برای بهره برداری از این لباس در سراسر کشور انجام شده است.همایشی که در دانشگاه الزهرا برای طراحی لباس ورزشکاران زن ایرانی در رشته های همگانی برپا شد، دومین همایش این دانشگاه بعد از نمایش لباس در بهار بود که در آن طرح های مختلفی از لباس اسلامی ارائه شد.*آیدا پور طراح، ۲۲ ساله است و دانشجوی ترم آخر دانشگاه الزهرا در رشته طراحی لباس است.وی درباره چگونگی طراحی و پردازش ایده طراحی این لباس به برنا گفت: “با خانم هایی که در پارک ها و مجامع عمومی ورزش می کردند، ارتباط می گرفتم و می پرسیدم دوست دارند شال یا روسری که می خواهند با آن ورزش کنند، چه ویژگی هایی داشته باشد. چطور راحت تر هستند. از نظر حرکتی و پوششی. قبل از اینکه شروع به طراحی کنم، پرسش نامه ای طراحی و از خانم ها نظرخواهی کردم. در انتها متوجه شدم نکات و نیازهای مشترکی بین صحبت هایشان وجود دارد. سعی کردم آن نکات را رعایت و آن نیازها را برآورده کنم. عده ای دوست داشتند هم حالت گشاد داشته باشد و هم شبیه مانتو باشد.برنده طرح اول همایش طراحی لباس برای ورزشکاران زن ایرانی در توصیف طرحش بیان کرد: لباسی که طراحی کردم شامل مانتو، شلوار و شال است و همه جای بدن را کاملا می پوشاند. سعی کردم گشاد بودن را در هم مانتو و هم شلوار در نظر بگیرم. به قد مانتو هم توجه کردم و اینکه خانم ها با شال راحتتر هستند تا روسری. برای شال روی سرشانه های راست و چپ دکمه هایی پِرِسی در نظر گرفتم که باعث می شود شال را روی سرشانه ها ثابت نگاه دارد.پایین شلوار می تواند تنگتر شود یا زیپ آن باز شود و شلوار راسته گشاد شود. بعضی از خانم ها ترجیح می دهند شلوار ورزشی تنگ بپوشند و بعضی ها شلوار گشاد را می پسندند. مچی آستین آن هم تنگ و گشاد می شود.
(اثر آیدا پور طراح برنده طرح اول همایش)* آزاده شایان راد ۲۷ ساله است و فارغ التحصیل رشته طراحی لباس از دانشگاه علم و فرهنگ. طرح های او رتبه دوم و چهارم طراحی لباس در همایش طراحی لباس ورزشکاران زن ایرانی را کسب کرده است. آزاده شایان فر ۲ طرح به این همایش ارائه داده و ازآنجایی که به تشخیص داروان هردو طرح قوی بوده اند رتبه های دوم و چهارم را کسب کرده اند. او در رشته ورزشی “پیلاتس” به شکل حرفه ای کار می کند و می گوید چون خودش هم ورزشکار است نیازهای زنان ورزشکار در زمینه لباس برایش ملموس بوده است.در توضیح علت انتخاب طرح هایش به برنا می گوید: فکر می کنم شاید چون در اجرای طرح ها قویتر عمل کرده بودم، البته خود داوران هم همین را به من گفتند. نکته دوم این است که یک سری برش ها و رنگ ها استفاده کرده بودم که طرحم را به نسبت سایر طرح ها خاصتر کرده بود. طرحی که ارائه کردم کاربردیتر بود.طرحی که رتبه دوم را برد، تونیک بلندی به همراه کاور دارد. کاور برشی دارد که ادامه این برش روی آستین تونیک زیر هم ادامه پیدا می کرد و هارمونی رنگی هم با هم داشت.در کاورها و برش های کنار (در طرح دوم در برش های پشت) از پیلی استفاده کرده بودم. چون هم نباید زیر آن دیده می شد و ورزشکار در آن آزادی عمل داشت. نمی خواستم خیلی گشاد باشد. پایین شلوار گره می خورد که هر موقع می خواهند، باز شود و هر موقع می خواهند، جمع شود.این کارشناس رشته طراحی در ادامه درباره کاربردی بودن طرحاش گفت: راحتی لباس به طراحی آن مربوط است. چون خودم ورزشکارم، تصور کردم لباسی برای خودم طراحی می کنم. با خودم گفتم باید حاضر باشم این لباس را بپوشم و به این نکته توجه کردم که هم کابردی و هم زیبا باشد.وی در آخر درباره کاربردی شدن این طرح ها گفت: بنا است از بین ۵ طرحی که انتخاب شده، طرح نهایی انتخاب شود.
(اثر آزاده شایان راد، برنده طرح دوم و چهارم همایش)*فهیمه نیک پور ۲۳ ساله و فارغ التحصیل رشته طراحی لباس از دانشگاه الزهرا است. او سومین طرح برتر را به همایش لباس اسلامی در دانشگاه الزهرا مختص لباس ورزشکاران زن در رشته ورزش های همگانی ارائه کرده است.نیک پور درباره طرحی که به همایش ارائه داده بود به برنا گفت: طرح من اسلامی بود. نظر داوران و مسوولان بر این بود که لباس ها گشاد باشد و شلواری که طراحی کرده بودم اسلامی و گشاد بود. معتقدم طرحام طرح خوبی بود و فکر می کنم بیشتر به خاطر اسلامی بودن انتخاب شد، البته طرح را کمی با عجله طراحی کردم.لباسی که طراحی کردم تونیک شلوار است. هم به دم پای شلوار و مچی استین کش می خورد. خط هایی را برای نشان دادن تحرک در آن کار کردم.قرار است طرح های برگزیده بعد از تأیید نهایی در پکیج های خانم های ورزشکار قرار بگیرند.
(اثر آزاده شایان راد برنده طرح دوم و چهارم همایش) سایت ما را در گوگل محبوب کنید با کلیک روی دکمه ای که در سمت چپ این منو با عنوان +1 قرار داده شده شما به این سایت مهر تأیید میزنید و به دوستانتان در صفحه جستجوی گوگل دیدن این سایت را پیشنهاد میکنید که این امر خود باعث افزایش رتبه سایت در گوگل میشود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5484]