واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: به حرفم گوش بده...
امنيت رواني اعضاي خانواده در محيط خانه و جامعه به آسايش و آرامش روان مربوط ميشود.
امنيت رواني اعضاي خانواده در محيط خانه و جامعه به آسايش و آرامش روان مربوط ميشود.
ميدانيم بهداشت روان چيزي فراتر از فقدان يا نبود بيماري است، بهگونهاي ديگر ميتوان گفت: بهداشت روان حالتي از رفاه است كه در آن فرد تواناييهايش را بازميشناسد و قادر است با استرسهاي معمول زندگي تطابق حاصل كرده و از نظر شغلي مفيد و سازنده باشد و بهعنوان بخشي از جامعه با ديگران مشاركت و همكاري داشته باشد.بهداشت روان به همه ما مربوط است نه فقط به كساني كه از بيماريهاي رواني رنج ميبرند.
بهداشت رواني افراد متأثر از عوامل متعددي است، اگرچه اين عوامل بهصورت
" زن با صحبت كردن تخليه ميشود. اگرچه بهنظر شما او در صحبت كردن افراط ميكند، هرگز او را از گفتن باز نداريد.... "
جداگانه مورد مطالعه قرار ميگيرند ولي در واقع اين موضوع چندوجهي متأثر از يكديگر است. بدينمعني كه افراد بهعلت شرايط محيطي يا عوامل فردي تعادل و آرامش روحيشان دچار تغييراتي ميشود و هرچه شدت اين عوامل زيادتر باشد، تأثير و تهديدش بيشتر خواهد بود. عواملي همچون عدمبرآورده شدن نيازهاي اوليه، ناكامي، استرس، يادگيري، مسائل اجتماعي و رسانههاي جمعي و... از عمدهترين تأثيرگذاران بر بهداشت رواني هستند.
تامين و ارتقاي سلامت روان زنان نياز به توجه جدي به سلامت و حقوق زنان دارد. تامين اين سلامتي ابعاد متفاوتي دارد كه بخشي بهعهده جامعه، والدين و فرزندان و بخشي بهعهده مردان است و در اين ميان نقش مردان در ارتقاي سلامت روان زنان از اهميت خاص و چشمگيري برخوردار است. نقش مادري زن اگر به خوبي موردتوجه قرار گيرد زن را در جايگاهي بسيار بالاتر و مؤثرتر از مرد در جامعه انساني قرار ميدهد، اما تفكر مادي بهگونهاي در به ابتذال كشاندن زنان تلاش كرده كه اين موجود متعالي امروز به بازيچهاي در دستان هوسبازان شيطانصفت تبديل شده است. با تأسف و شرمساري بايد گفت كه در دنياي مدرن، تجارت زنان و دختران پس از موادمخدر از سودآورترين انواع قاچاق بهشمار ميآيد.
مقام زن بهويژه
" همسر خود را با القاب زيبا و پسنديده موردخطاب قرار دهيد: چنان كه رسول خدا(ص) همسرش را حميرا (گل سرخ) خطاب ميكرد.... "
نقش مادري او در پيشگاه خداوند و اولياي دين بسيار بلند و ارزشمند است. پيامبر گرامي(ص) ميفرمايد: (بهشت زير پاي مادران است) جالب آنكه اين سخن نهتنها، يادآور يك وظيفه اختصاصي بلكه بياني حقشناسانه و تشكرآميز از زن، بهعنوان مادر است. اين تشكر اختصاصي حضرت حق از زن در برابر مرد، نشان از تكريم مادر بودن و بزرگي منزلت وي در بارگاه قدس الهي است.
مردان اگر تمايل به ارتقاي سلامت روان همسرشان و برخورداري از خانواده سرآمد، پايدار و مستحكم و كارآمد دارند و درصدد تربيت فرزندان شكوفا هستند و ايجاد رابطهاي صميمانه با او را در سر دارند، بايستي به نكات زير توجه خاص داشته باشند:
- زنان را درك كنيد: شما بايد نيازهايشان، عواطفشان، شادي، ناراحتي، سرزندگي، كسالت و خوب و بدشان را درك كنيد. بهويژه اگر مورد بيمهري قرار گرفتهاند، بايد موقعيت آنان را درك و با آنان همدلي كنيد.
- زنها گفتوگو را دوست دارند: زن با صحبت كردن تخليه ميشود. اگرچه بهنظر شما او در صحبت كردن افراط ميكند، هرگز او را از گفتن باز نداريد.
- به حرفهاي آنان گوش دهيد: اولين نشانه درك شما از زن اين است كه به صحبتهايش به دقت و باتوجه گوش دهيد. هنگام صحبت او با دستهايتان بازي نكنيد روزنامه نخوانيد، سرتان را بالا بياوريد، صميمانه نگاهش كنيد و...
- از او بخواهيد تا احساساتش را بيان كند: نهتنها از گوش كردن اجتناب نكنيد، حتي از او پرسش هم بكنيد تا بيشتر توضيح دهد و حرف بزند.
- زن به توجه نياز دارد: به او توجه كنيد، به نيازهايش، به لباسهايش، بهصورتش، به فعاليت روزانهاش. براي مثال وقتي او كفش تازه خريده و به شما ميگويد چطوره؟ فقط با يك كلمه (خوبه) نظر خود را ندهيد. اين نادرست است. شما بايد به وجد بياييد. بهدقت نگاه كنيد و بگوييد: براي پاي تو زيباست.
- زن دوست دارد كه به او احترام بگذاريد: احترام بهزن براي او خيلي لذتبخش است. مثلاً زماني كه هر دو، پاي در ايستادهايد بگوييد اول خانمها و او جلو برود. هرگز زن را جلوي بچهها، فاميل و غريبهها خرد نكنيد.
- زن از اينكه موردعلاقه است، لذت ميبرد: اساساً زن بيش از مرد، به صميميت نياز و توجه دارد، با او صميمي شويد و احساس دوست داشتن خود را در گفتهها و رفتار به او نشان دهيد. مثلاً با كلام و صورت زيبا او را صدا كنيد. در خانه و در حضور او لباس تميز بپوشيد.
- زن به اعتبار نياز دارد: احترام و توجه شما به او اعتبار ميدهد؛ بهويژه در حضور ديگران و تا حد زيادي اين شما مردانيد كه به او اعتبار ميدهيد.
- به زن قوت قلب بدهيد: به او بگوييد كه دوستش داريد، بگوييد كه هميشه حمايتش ميكنيد، بگوييد كه تنهايش نميگذاريد، بگوييد كه حجم عمدهاي از مشكلات زندگي او را به دوش ميكشد، بگوييد كه او كانون محبت است و خانه بدون او روح ندارد.
- هرگز همسر خود را با ديگران مقايسه نكنيد: در حضور همسرتان از زنان ديگر چه بهصورت تمجيد، يا انتقاد و ايراد صحبت نكنيد. اين مسئله حساسيت آنها را برميانگيزد.
- همسر خود را با القاب زيبا و پسنديده موردخطاب قرار دهيد: چنان كه رسول خدا(ص) همسرش را حميرا (گل سرخ) خطاب ميكرد.
- ابراز محبت كنيد: به شكل مستمر محبت خود را به او ابراز كنيد و گاهي از طريق هديه دادن به مناسبتهاي مختلف (سالگرد ازدواج، تولد و...) به همسرتان، آن را عملاً تأييد كنيد.
- فداكار باشيد: در زندگي گذشت و از خودگذشتگي را پيشه كنيد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 693]