واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت روز جهاني موزه : موزههاي تركيه سالانه پذيراي ميليونها گردشگر داخلي و خارجي است
فرهنگ و هنر
آنكارا - تركيه با دارا بودن ۹۵موزه دولتي و بيش از يك صد موزه خصوصي، سالانه پذيراي بيش از ۱۶ميليون گردشگر داخلي و خارجي است.
روز يكشنبه ۲۹ارديبهشت برابر با ۱۸ماه ميميلادي روز جهاني موزه و ميراث فرهنگي است .
بنا به آمار وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه در سطح تركيه ۹۵موزه، ۱۸۵ بنا و نهاد وابسته به اين موزهها و ۱۴۰منطقه حفاظت شده كه به عنوان موزه سر باز شناخته ميشود، موجود است.
به گزارش ايرنا، شناساندن فرهنگ و تاريخ تركيه براي جلب هر چه بيشتر گردشگران خارجي براي توسعه كلان اقتصادي از جمله عوامل مهم توسعه موزههاي دولتي و خصوصي تركيه در ساليان اخير بوده است.
دولت تركيه به موازات بازاريابي زيباييهاي طبيعي كه ناشي از موقعيت جغرافيايي خاص اين كشور است، شناسايي فرهنگ و تاريخ اين كشور را براي جلب گردشگران خارجي نيز در دستور كار خود قرار داده است و در اين راستا موزه هاي دولتي و خصوصي اين كشورعلاوه بر افزايش كمي به طور كيفي نيز توسعه يافته اند.
بر اساس آمار وزارت گردشگري و فرهنگ تركيه، در سال ۲۰۰۶ميلادي ۱۶ ميليون و ۵۸هزار و ۱۹۸تن از موزههاي دولتي در شهرهاي مختلف اين كشور ديدار كردند.
بنا به آمار ياد شده، موزه ايا صوفيه در شهر استانبول بعد از ديدار سال گذشته پاپ بنديكت شانزدهم از اين موزه با استقبال گسترده گردشگران خارجي مواجه شده است و اين موزه در سال گذشته ميلادي پذيراي بيش از يك ميليون و ۷۴۹گردشگر خارجي و ۴۷۷هزار گردشگر داخلي بود كه درآمد حاصله از محل فروش بليت به اين گردشگران بيش از ۱۳ميليون و ۵۰۰هزار دلار بود كه به خزانه داري تركيه وارد شده است.
در سال گذشته ميلادي موزه توپ قاپي كه محل اسكان خاندان عثماني در قرون متمادي و اداره آن امپراطوري بود، پذيراي يك ميليون و ۶۲۰هزار گردشگر شامل ۸۹۶هزار گردشگر خارجي و ۷۲۳هزارگردشگر داخلي بود و درآمد دولت از محل فروش بليط در اين موزه نيز به هشت ميليون و ۲۰۰هزار دلار رسيد موزه حرم در داخل موزه توپ قاپي كه محل حرمسراي پادشاهان عثماني بود در سال گذشته ميلادي پذيراي مجموعا ۳۶۹هزار گردشگر داخلي و خارجي بود و درآمد حاصله نيز بيش از دو ميليون و ۸۷۰هزار دلار بود.
همچنين در سال گذشته ميلادي از موزه مولانا در شهر قونيه ۲۳۱هزار گردشگر خارجي و يك ميليون و ۲۵۳هزار گردشگر داخلي ديدار كردند كه بيش از يك ميليون و ۵۵۰هزار دلار درآمد از محل فروش بليت نصيب دولت تركيه شد.
موزه سر باز افس در سال گذشته ميلادي پذيراي يك ميليون و ۲۸۱هزار گردشگر خارجي و ۲۱۵هزار گردشگر داخلي بود و درآمد حاصله از اين موزه نيز هفت ميليون و ۷۰۰هزار دلار بود.
بررسي اين ارقام نشان ميدهد كه دولت تركيه در سالهاي اخير با استفاده از موزههاي خود نه تنها توانسته گردشگران زيادي را به اين كشور بكشاند بلكه از اين راه توانسته هويت فرهنگي خود را در در معرض ديد عموم گردشگران به ويژه گردشگران خارجي قرار دهد.
گفته ميشود، هزاران اثر تاريخي ديگر نيز در انبارهاي موزههاي تركيه موجود است كه به دليل نبود محل مناسب امكان به نمايش گذاشتن آنها موجود نميباشد.
وجود اين تعداد از موزههاي دولتي تركيه و روند رو به گسترش آنها، مسايل امنيتي را به عنوان يكي از موضوعات مهم و قابل تامل براي دولت اين كشور مطرح كرده است.
حفظ آثار به نمايش گذاشته در اين موزهها به خصوص براي برخي از اشياي موجود در آنها كه نميتوان قيمتي برايشان تعيين كرد، مشكلاتي را به وجود آورده است.
در طول دو سال گذشته آثار گرانبها و ارزشمند تاريخي از موزههاي اوشاك ، بودروم و نيز موزه توپ قاپي استانبول از سوي رسانههاي تركيه معرفي شدند كه در پي طرح اين مساله كه مدتها پنهان مانده بود، وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه موضوع حفاظت گسترده تر با تجهيزات مدرن تر را در دستور كار خود قرار داد.
تركيه به دليل تاريخ ديرينه خود همواره مورد توجه قاچاقچيان آثار تاريخي قرار داشته است و موارد بسياري تاكنون از كشف آثار تاريخي و يا قاچاق شده در اين كشور گزارش شده است كه تنها در سال ۲۰۰۷ميلادي ۲۵۰مورد شيي گرانبهاي تاريخي از قاچاقچيان اشياي تاريخي كشف و تحويل موزهها شده است .
وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه دو سال قبل اعلام كرد، طبق طرحي كه در دست تدوين است، برخي موزههاي بزرگ تركيه همانند موزه توپ قاپي داراي ساختار ويژهاي خواهند شد و هر موزه داراي يك رييس موزه، مدير موزه و مديران بخش هاي مختلف خواهد شد.
تاسيس موزههاي خصوصي نيز در تركيه به ابتكار اشخاص حقيقي و حقوقي، به خصوص شركتهاي بزرگ تجاري و نيز بانكهاي دولتي و خصوصي اين كشور در سال هاي اخير روندي روبه رشدي داشته است.
وزارت گردشگري تركيه دو سال قبل حمايت و پشتيباني دولت از تاسيس و گشايش موزههاي خصوصي در تركيه را اعلام كرد و در راستاي اين حمايت، بخشنامهاي صادر شد كه بر اساس اين بخشنامه، ادارات وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه ملزم به ارايه خدمات تكنيكي و فني به اشخاص حقيقي و حقوقي كه خواهان تاسيس و گسترش موزههاي خصوصي در اين كشور باشند، شده اند.
هم اكنون موزه هنرهاي معاصر استانبول و موزه تاريخچه صنعتي تركيه و موزه صد برگ و سابانجي كه ازمهمترين موزههاي تركيه است، متعلق به بخش خصوصي است.
تعداد گردشگران از موزههاي سابانجي و صد برگ در۹ماه اول سال گذشته ميلادي بيش از ۴۵۰هزار تن بود و موزههاي ياد شده با امكانات وسيع و گسترده خود علاوه بر برپايي نمايشگاههاي مختلف در كشورهاي مختلف جهان، آثار مختلف هنري همانند آثار پيكاسو، آثار موجود در موزه لوور و بريتيش ميوزيوم را تاكنون در قالب نمايشگاههايي در تركيه به معرض تماشاي عموم گذاشته اند.
شنبه 28 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]