تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826666992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به مناسبت روز جهاني موزه : موزه‌هاي تركيه سالانه پذيراي ميليون‌ها گردشگر داخلي و خارجي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: به مناسبت روز جهاني موزه : موزه‌هاي تركيه سالانه پذيراي ميليون‌ها گردشگر داخلي و خارجي است
فرهنگ و هنر
آنكارا - تركيه با دارا بودن ‪۹۵‬موزه دولتي و بيش از يك صد موزه خصوصي، سالانه پذيراي بيش از ‪۱۶‬ميليون گردشگر داخلي و خارجي است.

روز يكشنبه ‪ ۲۹‬ارديبهشت برابر با ‪۱۸‬ماه مي‌ميلادي روز جهاني موزه و ميراث فرهنگي است .

بنا به آمار وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه در سطح تركيه ‪۹۵‬موزه، ‪۱۸۵‬ بنا و نهاد وابسته به اين موزه‌ها و‪ ۱۴۰‬منطقه حفاظت شده كه به عنوان موزه سر باز شناخته مي‌شود، موجود است.

به گزارش ايرنا، شناساندن فرهنگ و تاريخ تركيه براي جلب هر چه بيشتر گردشگران خارجي براي توسعه كلان اقتصادي از جمله عوامل مهم توسعه موزه‌هاي دولتي و خصوصي تركيه در ساليان اخير بوده است.

دولت تركيه به موازات بازاريابي زيبايي‌هاي طبيعي كه ناشي از موقعيت جغرافيايي خاص اين كشور است، شناسايي فرهنگ و تاريخ اين كشور را براي جلب گردشگران خارجي نيز در دستور كار خود قرار داده است و در اين راستا موزه هاي دولتي و خصوصي اين كشورعلاوه بر افزايش كمي به طور كيفي نيز توسعه يافته اند.

بر اساس آمار وزارت گردشگري و فرهنگ تركيه، در سال ‪ ۲۰۰۶‬ميلادي ‪۱۶‬ ميليون و ‪۵۸‬هزار و ‪ ۱۹۸‬تن از موزه‌هاي دولتي در شهرهاي مختلف اين كشور ديدار كردند.

بنا به آمار ياد شده، موزه ايا صوفيه در شهر استانبول بعد از ديدار سال گذشته پاپ بنديكت شانزدهم از اين موزه با استقبال گسترده گردشگران خارجي مواجه شده است و اين موزه در سال گذشته ميلادي پذيراي بيش از يك ميليون و ‪ ۷۴۹‬گردشگر خارجي و ‪ ۴۷۷‬هزار گردشگر داخلي بود كه درآمد حاصله از محل فروش بليت به اين گردشگران بيش از ‪ ۱۳‬ميليون و ‪۵۰۰‬هزار دلار بود كه به خزانه داري تركيه وارد شده است.

در سال گذشته ميلادي موزه توپ قاپي كه محل اسكان خاندان عثماني در قرون متمادي و اداره آن امپراطوري بود، پذيراي يك ميليون و ‪ ۶۲۰‬هزار گردشگر شامل ‪۸۹۶‬هزار گردشگر خارجي و ‪۷۲۳‬هزارگردشگر داخلي بود و درآمد دولت از محل فروش بليط در اين موزه نيز به هشت ميليون و ‪۲۰۰‬هزار دلار رسيد موزه حرم در داخل موزه توپ قاپي كه محل حرمسراي پادشاهان عثماني بود در سال گذشته ميلادي پذيراي مجموعا ‪۳۶۹‬هزار گردشگر داخلي و خارجي بود و درآمد حاصله نيز بيش از دو ميليون و ‪۸۷۰‬هزار دلار بود.

همچنين در سال گذشته ميلادي از موزه مولانا در شهر قونيه ‪۲۳۱‬هزار گردشگر خارجي و يك ميليون و ‪۲۵۳‬هزار گردشگر داخلي ديدار كردند كه بيش از يك ميليون و ‪۵۵۰‬هزار دلار درآمد از محل فروش بليت نصيب دولت تركيه شد.

موزه سر باز افس در سال گذشته ميلادي پذيراي يك ميليون و ‪ ۲۸۱‬هزار گردشگر خارجي و ‪۲۱۵‬هزار گردشگر داخلي بود و درآمد حاصله از اين موزه نيز هفت ميليون و ‪۷۰۰‬هزار دلار بود.

بررسي اين ارقام نشان مي‌دهد كه دولت تركيه در سال‌هاي اخير با استفاده از موزه‌هاي خود نه تنها توانسته گردشگران زيادي را به اين كشور بكشاند بلكه از اين راه توانسته هويت فرهنگي خود را در در معرض ديد عموم گردشگران به ويژه گردشگران خارجي قرار دهد.

گفته مي‌شود، هزاران اثر تاريخي ديگر نيز در انبارهاي موزه‌هاي تركيه موجود است كه به دليل نبود محل مناسب امكان به نمايش گذاشتن آنها موجود نمي‌باشد.

وجود اين تعداد از موزه‌هاي دولتي تركيه و روند رو به گسترش آنها، مسايل امنيتي را به عنوان يكي از موضوعات مهم و قابل تامل براي دولت اين كشور مطرح كرده است.

حفظ آثار به نمايش گذاشته در اين موزه‌ها به خصوص براي برخي از اشياي موجود در آنها كه نمي‌توان قيمتي برايشان تعيين كرد، مشكلاتي را به وجود آورده است.

در طول دو سال گذشته آثار گرانبها و ارزشمند تاريخي از موزه‌هاي اوشاك ، بودروم و نيز موزه توپ قاپي استانبول از سوي رسانه‌هاي تركيه معرفي شدند كه در پي طرح اين مساله كه مدت‌ها پنهان مانده بود، وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه موضوع حفاظت گسترده تر با تجهيزات مدرن تر را در دستور كار خود قرار داد.

تركيه به دليل تاريخ ديرينه خود همواره مورد توجه قاچاقچيان آثار تاريخي قرار داشته است و موارد بسياري تاكنون از كشف آثار تاريخي و يا قاچاق شده در اين كشور گزارش شده است كه تنها در سال ‪ ۲۰۰۷‬ميلادي ‪ ۲۵۰‬مورد شيي گرانبهاي تاريخي از قاچاقچيان اشياي تاريخي كشف و تحويل موزه‌ها شده است .

وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه دو سال قبل اعلام كرد، طبق طرحي كه در دست تدوين است، برخي موزههاي بزرگ تركيه همانند موزه توپ قاپي داراي ساختار ويژهاي خواهند شد و هر موزه داراي يك رييس موزه، مدير موزه و مديران بخش هاي مختلف خواهد شد.

تاسيس موزههاي خصوصي نيز در تركيه به ابتكار اشخاص حقيقي و حقوقي، به خصوص شركت‌هاي بزرگ تجاري و نيز بانك‌هاي دولتي و خصوصي اين كشور در سال هاي اخير روندي روبه رشدي داشته است.

وزارت گردشگري تركيه دو سال قبل حمايت و پشتيباني دولت از تاسيس و گشايش موزههاي خصوصي در تركيه را اعلام كرد و در راستاي اين حمايت، بخشنامه‌اي صادر شد كه بر اساس اين بخشنامه، ادارات وزارت فرهنگ و گردشگري تركيه ملزم به ارايه خدمات تكنيكي و فني به اشخاص حقيقي و حقوقي كه خواهان تاسيس و گسترش موزه‌هاي خصوصي در اين كشور باشند، شده اند.

هم اكنون موزه هنرهاي معاصر استانبول و موزه تاريخچه صنعتي تركيه و موزه صد برگ و سابانجي كه ازمهمترين موزههاي تركيه است، متعلق به بخش خصوصي است.

تعداد گردشگران از موزه‌هاي سابانجي و صد برگ در‪۹‬ماه اول سال گذشته ميلادي بيش از ‪ ۴۵۰‬هزار تن بود و موزه‌هاي ياد شده با امكانات وسيع و گسترده خود علاوه بر برپايي نمايشگاه‌هاي مختلف در كشورهاي مختلف جهان، آثار مختلف هنري همانند آثار پيكاسو، آثار موجود در موزه لوور و بريتيش ميوزيوم را تاكنون در قالب نمايشگاه‌هايي در تركيه به معرض تماشاي عموم گذاشته اند.
 شنبه 28 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن