واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به انتخابات پيش روي كويت
كويت - انتخابات مجلس كويت شنبه هفته آينده بر اساس قانون جديد پنج حوزه اي شدن حوزههاي رايگيري ، برگزار و تكليف ۵۰نماينده مجلس اين كشور مشخص خواهد شد.
رايدهندگان كويتي در اين دوره از انتخابات ، نمايندگان خود را از بين ۲۴۶نامزد مرد و ۲۷نامزد زن برگزيده و به مجلس خواهند فرستاد.
به گزارش ايرنا، انتخابات مجلس كويت كه تا پيش از اين دوره بر اساس ۲۵ حوزه رايگيري برگزار ميشد و از هر حوزه ۲نماينده به مجلس راه مييافت در اين دوره بر اساس پنج حوزه رايگيري برگزار ميشود و از هر حوزه ۱۰ نماينده به مجلس راه خواهند يافت .
برگزاري انتخابات بر اساس ۲۵حوزه رايگيري در دورههاي گذشته اين امكان را فراهم ميكرد تا برخي نامزدها حتي با كسب ۲هزار راي بتوانند وارد مجلس شوند.
به بيان ديگر با توجه به بافت جمعيتي كويت و شكلگيري اين كشور از قبايل متعدد،در دورههاي گذشته به دليل كوچكتر بودن محدود جغرافيايي حوزه هاي رايگيري ، برخي نامزدها حتي به اسم اغلب رايدهندگان را مي شناختند و در اين چنين فضايي تاثيرگذاري بر رايدهندگان و در مواردي خريد و فروش آرا به آساني صورت ميگرفت .
با اين حال نگراني از خريد و فروش آراء و تاثيرگذاري بر رايدهندگان در اين دوره نيزاز سوي برخي مسئولان و رسانههاي اين كشورعنوان ميشود.
علاوه بر اين در هفتههاي اخير در جريان مبارزات انتخاباتي تنشهايي ميان برخي قبايل و نيروهاي امنيتي درارتباط با برگزاري انتخابات فرعي روي داد و در حالي كه برگزاركنندگان انتخابات فرعي آن را نوع نظر سنجي براي پي بردن به ميزان شانس نامزدهاي خود قلمداد كرده ولي مسئولان آن را غيرقانوني دانستند.
انتخابات اين دوره در حالي است كه مجلس قبلي اسفندماه سال گذشته در پي بالاگرفتن اختلافات دولت و مجلس و استعفاي دسته جمعي كابييه ، توسط شيخ صباح الاحمد الجابر الصباح امير اين كشور منحل و انتخابات زودرس اعلام شد.
در انتخابات اين دوره مجلس كويت تعداد واجدين شرايط راي دادن ۳۶۲هزار نفر است كه از اين تعداد زنان حدود ۲۰۰هزار نفر يعني بيش از ۵۵درصد و تعداد مردان نيز حدود ۱۶۱هزار نفر و نزديك به ۴۵درصد هستند.
از نكات قابل توجه اين دور، فعاليت گسترده نامزدهاي زن براي ورود به مجلس با وجود ناكامي در دوره گذشته است كه با وجود تلاش فراوان هيچكدام از آنان به مجلس راه نيافتند.
زنان كويت براي نخستين بار در سال ۲۰۰۶با برخورداري از حق راي توانستند در انتخابات پارلماني شركت كنند ولي به دليل بافت سنتي و قبيله اي اين كشور از راهيابي به مجلس بازماندند.
موضوع ديگر اينكه در اين دوره گروههاي اسلامي حتي گروه سلفي نيز براي جلب حمايت زنان در انتخابات با توجه به نقش ۵۵درصدي آنان در صندوقهاي راي ، ناگزير برنامههايي را به زنان اختصاص داده و درصدد كسب آراي آنان هستند ولي با اين حال نام هيچ يك از نامزدهاي زن در فهرست اين گروه ها قرار ندارد و تنها نام يك زن دربين گروههاي ليبرال ديده ميشود.
از اين رو محافل سياسي شانس زنان را براي ورود به مجلس كويت در اين دوره نيز ضعيف ميدانند و از اين رو برخي فعالان حقوق زنان در كويت همچنان خواستار اختصاص يافتن سهميهاي مشخص براي زنان درمجلس هستند.
درمبارزات انتخاباتي مجلس كويت موضوعاتي مانند جوانان به عنوان نيمي از جمعيت و بيكاري و معضل گراني كالا و خدمات و رفع مشكل مسكن از جمله اولويتهاي نامزدها و البته دغدغه رايدهندگان اين كشور به شمار ميرود.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 408]