واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آمادگي ماهوارههاي ايران براي پرتاب با دانشمندان (16)در اين هفته ي «با دانشمندان» ابتدا از خبر ماهواره هاي ايراني در حال ساخت مطلع خواهيد شد و در ادامه با دست آورد احتمالي کاوشگر ژاپني هايابوسا آشنا مي شويد. در پايان نيز از خطر سقوط بقاياي راکت هاي فضايي بر مناطق مسکوني باخبر خواهيد شد.
آمادگي ماهوارههاي ايران براي پرتاب محمد مرداني معاون فناوري سازمان فضايي در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون ما در مقطعي هستيم که بايد در زمينه ماهوارههاي دانشجويي فعاليت خود را گسترش دهيم، زيرا اين ماهوارهها زمينهساز ساخت ماهوارههاي مخابراتي و سنجشي هستند. وي افزود: هم اکنون در دانشگاههاي کشور حدود 10 الي 15 ماهواره از يک تا 100 کيلوگرم در حال طراحي است و ساخت برخي از اين ماهوارهها هم اکنون به اتمام رسيده و آماده پرتاب است. مرداني در خصوص پروژه فرستادن انسان به فضا گفت: اين يک پروژه ملي است که در قالب آن حدود 13 ريز پروژه براي طراحي و ساخت لباسهاي فضايي، کپسول زيستي و راکتها تعريف شده و اين ريز پروژهها هم اکنون در حال انجام هستند. وي افزود: قبل از فرستادن انسان به فضا ابتدا بايد موجودات زنده را در چند مرحله به فضا بفرستيم و بعد در مرحله بعد حيوانهايي که به انسان شبيهتر هستند را به فضا ميفرستيم و روي آنها آزمايش و تستهاي لازم را انجام ميدهيم و در مرحله نهايي انسان را به فضا پرتاب خواهيم کرد. کشف نشانههاي حيات فرازميني در نمونههاي کاوشگر ژاپني کاوشگر هايابوساي ژاپن بعد از 7 سال ماموريت، با نمونههايي از سطح يک سيارک در حال عبور به زمين بازگشت. حالا در بين اين نمونهها ذرات جديدي کشف شدهاند که ميتوانند نشانه هايي از حيات فرازميني باشند.
هايابوسا خرداد ماه گذشته بعد از 7 سال به زمين برگشت. آژانس فضايي ژاپن، در سال 2003/ 1382 کاوشگر خود را براي يک ماموريت ويژه روانه فضا کرد: جمعآوري ذرات فضايي از روي سيارک ايتوکاوا. با اين که هايابوسا تنها نيمساعت توانست روي سيارک در حال عبور باقي بماند و با مشکلات فني زيادي هم روبرو شد، اما محققين آژانس فضايي ژاپن، جاکسا، به اتفاق محققين ناسا، معتقدند که در همين زمان کوتاه هم موفق شده به اندازه کافي نمونه با خود بياورد. در هر صورت اين اولين باري است که يک کاوشگر زميني موفق شده نمونههايي از سطح يک سيارک در حال عبور فراهم آورد.به گزارش پاپساينس، حالا که چند ماه از بازگشت هايابوسا ميگذرد، محققين ژاپني اعلام کردهاند که به گونه تازهاي از ذرات در نمونهها دست يافتهاند که ميتواند مربوط به حيات فرازميني باشد. آنها ميگويند اين ذرات غبار نيستند و با گرد آلومينيومي که در ساير نمونهها فراوان بود هم تفاوت دارند.اگر چه هنوز ماهها زمان لازم است تا محققين بتوانند اعلام کنند که آنچه در اين نمونهها کشف کردهاند دقيقا چيست، اما آنها بسيار اميدوارند که از طريق اين ذرات جديد بتوانند درک بهتري از چگونگي پيدايش جهان و همچنين حيات پيدا کنند.باران زبالههاي فضايي در چينساکنان دو روستاي چين شاهد سقوط قطعاتي از راکت پرتاب سفينه اي بودند که ماموريت آن از روز جمعه گذشته به سوي کره ماه آغاز شده است.مقامات چيني هرگز در برابر خرابکاري هايي که منجر به افزوده شدن مقادير زيادي زباله فضايي به مدار زمين شده است، معذرت خواهي نکرده و يا هيچ اقدامي جهت جبران اين خرابکاري ها انجام نداده اند. اما ظاهرا زمان آن رسيده که اين مقامات فضايي و دولتي زبان باز کرده و از شهروندان خود به خاطر بمباران زباله هاي فضايي دو روستا در چين عذرخواهي کنند زيرا ساکنان دو روستاي مجزا در جينگژي چين شب سوم اکتبر 2010 در اثر سقوط بخشهايي از راکت پرتاب سفينه جديد اين کشور، چانگ-اي 2 در اطراف روستا از خواب پريدند.
شدت برخورد اين قطعات با زمين به اندازه اي بوده که روستاييان با ترس احتمال آغاز يک زمين لرزه از خواب پريده و به فضاي آزاد هجوم برده اند و پس از جستجو موفق به يافتن قطعاتي از راکت پرتاب چانگ- اي که روز جمعه گذشته به مدار زمين پرتاب شده بود شدند.خوشبختانه قطعات راکت در مناطق باز سقوط کرده و منجر به خسارات مالي يا جاني نشده است، اما با در نظر گرفتن ميزان زباله هاي فضايي که چين وارد مدار زمين کرده، تصور اينکه روزي مقاديري از اين زباله ها بر سر شهرهاي متراکم چيني ببارد بسيار وحشتناک خواهد بود. صرف نظر از سقوط قطعاتي از راکت چانگ-اي در ميان مناطق روستايي مي توان گفت که پرتاب اين سفينه به سوي ماه براي چين موفقيتي فراتر از تصور به شمار مي رود. اين مدارگرد ماه دومين ماموريت اکتشافي ماه چين است و به مدت 6 ماه به اکتشاف و جستجوي مناطق مناسب فرود فضاپيماها در ماموريتهاي آينده انسان به کره ماه خواهد پرداخت. اخبار برگرفته از: خبرآنلاين، مهر، فارستنظيم براي تبيان: م.ح.اربابي فر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]