تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860701361
![نمایش مجدد: اولويت دولت در فضاي مجازي: ايجاد شبكه ملي اطلاعات refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
اولويت دولت در فضاي مجازي: ايجاد شبكه ملي اطلاعات
واضح آرشیو وب فارسی:آفتانا: اولويت دولت در فضاي مجازي: ايجاد شبكه ملي اطلاعات
گاهي شما مجبور هستيد در مقابل گوگل كه در تمام دنيا مشهور به سوءاستفاده از اطلاعات كاربران است اقدامات سلبي هم انجام بدهيد. اما اگر شما يك فرصت مناسب ايميل در جامعه ايراني با ظرفيت مناسب قرار ميداديد، آن وقت مردم وابسته به جي ميل نميشدند كه شما براي ايجاد محدوديت در اين حوزه مشكل داشته باشيد. اينها قطعا دو بال هستند.
![](http://aftana.ir/images/docs/000005/n00005702-b.jpg)
گاهي شما مجبور هستيد در مقابل گوگل كه در تمام دنيا مشهور به سوءاستفاده از اطلاعات كاربران است اقدامات سلبي هم انجام بدهيد. اما اگر شما يك فرصت مناسب ايميل در جامعه ايراني با ظرفيت مناسب قرار ميداديد، آن وقت مردم وابسته به جي ميل نميشدند كه شما براي ايجاد محدوديت در اين حوزه مشكل داشته باشيد. اينها قطعا دو بال هستند.
به گزارش افتانا (پايگاه خبري امنيت فناوري اطلاعات)، دكتر جلال غفاري، رئيس پژوهشكده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهي به بررسي مهمترين اولويت رئيسجمهور آينده در خصوص ساماندهي فضاي مجازي پرداخت .
وي در تعريف فضاي مجازي گفت : ميتوان فضاي مجازي را با رهيافت فنسالارانه و با تاكيد بر بستر فاوا و تبادل اطلاعات تعريف نمود، همچنان كه ميتوان شهر را بر مبناي اجتماع سازهها و شبكه راهها تعريف كرد. در اين صورت روابط انساني جايگاه ثانويه و تبعي نسبت به كاربرد مدني خواهد داشت.
ولي ما بايد فضاي مجازي را براساس كنشگر اصلي آن يعني انسان و امتداد فرهنگ و اجتماع انسان تلقي كنيم. يعني ارتباطات، فرهنگ، سبك زندگي و اجتماع نوين انساني در بستر فناوري اطلاعات و ارتباطات. در اين تعريف، وجه انساني فضاي مجازي اصل و مبناي شكلگيري آن است نه بستر فناورانه يا تبادلات و تعاملات ارتباطي.
وي مشكل اصلي كشور در اين حوزه را عدم پاسخ دهي به سوالات متعددي دانست و افزود: با توجه به تعريفي كه عرض كردم، از منظر سبك زندگي و ارزشهاي اسلامي ـ ايراني فضاي مطلوب مجازي در حال حاضر و آينده فرارو چگونه بايد باشد؟ عوامل و شرايط سازنده فضاي مجازي به طور كل و فضاي مجازي كه از منظر فرهنگي مطلوب ماست چگونه بايد باشد؟ نكتهي بعدي اين است كه فناوريهاي نوين خصوصاً فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) و شبكههاي اطلاعاتي موجود آيا داراي اقتضاء فرهنگي خاصي است؟ يا ميتواند با هر فرهنگ به خصوص ايراني ـ اسلامي جمع شود؟
اين مدرس دانشگاه تهران با تاكيد بر رويكردهاي سياست گذاري فرهنگي در كشورهاي مختلفي مانند چين گفت : به نظر ميآيد خيلي از كشورها به طور انفعالي با فناوريهاي نوين تعامل نكردهاند. بايد اين تجربهها را نيز مدنظر قرار دهيم و ظرفيتهاي سياستگذاري فرصتمحور را مبتني بر فرهنگ اسلامي ـ ايراني در اين حوزه فراهم كنيم.توجه كنيد كه صرف داشتن يك فناوري نوين جهاني ارزش تلقي نميشود. اساساً مبدا هرگونه سياستگذاري فرهنگي در مورد فناوريهاي نو اين است كه چه فرصتهايي ايجاد ميكند و چه تهديدهايي براي ما دارد؟
در سياستگذاريها بايد فرصتها توسعه پيدا كنند و تهديدها دفع شوند. تجربه سياستگذاري ما در حوزه فضاي مجازي نشان ميدهد كه دچار افراط و تفريط شدهايم. البته اصلاحات بعدي ما ناشي از گام اوليهاي بوده كه غلط برداشتهايم. يعني بدون ذرهاي تغيير، بدون درنظرگرفتن اقتضائات اقتصادي، فرهنگي، امنيتي و... اينترنت را به كشور انتقال دادهايم.
دكتر غفاري شبكه ملي اطلاعات را به عنوان يك طرح ملي و پروژه كلان در كشور مسئله اي مهم دانست و افزود: اين پروژه چگونه بايد طراحي گردد تا يك فضاي مطلوب براي ما ايجاد كند. به نظر ميآيد طرح و ايده شبكه ملي اطلاعات با توجه به اينكه يكي از آسيبها و ضعفهاي جدي شبكه ملي اينترنت بحث معماري اطلاعات است، از ضروريترين برنامههاي حوزه فضاي مجازي باشد. به عبارت ديگر، وقتي ۸۵ درصد و به نظر من ۹۵ درصد گردش اطلاعات در بستر شبكههاي داخلي محقق ميشود، دليل معقولي پيدا نميشود كه خيلي از مناسبات در بستر اينترنت جهاني انجام شود. نه به لحاظ امنيتي اين مسئله درست است و نه به لحاظ اقتصادي و فرهنگي.
وي يكي از دلايل تاخير در اجراي اين پروژه را بحث هاي زيرساختي مانند شبكه، نرمافزار، سختافزار دانست و گفت : بايد بحث امتداد فرهنگ و اجتماع ايران اسلامي در فضاي مجازي در يك فضاي فرصتمحور قرار گيرد و ظرفيتهاي فضاي مجازي در خدمت منافع ملي ما قرار گيرد نه در خدمت منافع ملي پنتاگون. الان به لحاظ اقتصادي شما نگاه كنيد كه شما چه آوردهاي براي شركتهاي مهم و بينالمللي وابسته به سيا و پنتاگون فراهم ميكنيد؟! در حال حاضر تئوري اقتصاد رسانه بر روي تئوري كليك رفته است؛ به ميزاني كه شما از گوگل استفاده ميكنيد، براي آن شركت تبليغات ميفروشيد! به بيان سادهتر حتي اگر شما در اين حوزه هزينه هم بكنيد، سود كردهايد. اينترنت از آن جاهايي هست كه به خوبي ميتوان بر روي آن سرمايهگذاري اقتصادي و فرهنگي كرد.
دبير كميسيون فرهنگ شوراي عالي عتف (علوم، تحقيقات و فناوري) با تاكيد بر طراحي برنامه هاي جايگزين در برابر گوگل و مانند آن گفت : وقتي شما در حوزه سياستگذاري ايجابي هيچ برنامهاي نداريد، مجبور هستيد در مقابل، اينطور تند برخورد كنيد. اگر شما يك فرصت مناسب ايميل در جامعه ايراني با ظرفيت مناسب قرار ميداديد، آن وقت مردم وابسته به جيميل نميشدند كه شما براي ايجاد محدوديت در اين حوزه مشكل داشته باشيد. اينها قطعا دو بال هستند. گاهي شما مجبور هستيد در مقابل گوگل كه در تمام دنيا مشهور به سوءاستفاده از اطلاعات كاربران است اقدامات سلبي هم انجام بدهيد. اما متاسفانه توسعه اينترنت در ايران بدون لحاظ منافع ملي، امنيتي و فرهنگي اتفاق افتاده است.
به نظر ميآيد كه تاكنون فضاي فرصت اينترنت به هيچ وجه بر فضاي تهديد آن غلبه نداشته است. بهترين راهكار اين است كه هرچه سريعتر شبكه ملي اطلاعات را راهاندازي كنيم، معماري اطلاعات را ساماندهي كنيم. با توسعه شبكه داخلي، كاربر شما ديگر اصلا نيازي به آن فضا ندارد. براي بخش خاصي هم دسترسيهاي بيشتري ايجاد كنيم. مثل قانون ماهواره كه براي افراد خاصي امكان استفاده قرار داده است.
وي شبكه ملي اطلاعات را براي بسياري از استفاده هاي روزانه جامع دانست و افزود: مگر چقدر از فضايي كه ما روزانه استفاده ميكنيم نياز به اينترنت جهاني دارد؟ شما در اين شبكه مهمان هستيد و انحصار در دست شبكههاي جهاني است. باور نميكنيد، بنده به عنوان يك استاد دانشگاه خيلي از نيازهايي كه به اينترنت دارم، نيازي به دسترسي به شبكه جهاني ندارد. بله، البته يك زماني هست كه من نياز به گرفتن مقالهاي از پايگاههاي خارجي دارم، در اين مواقع بايد در جايي مثل دانشگاه با يك سرعت صد برابري به آن اطلاعات دسترسي داشته باشم. اما مثلا يك دانشآموز؛ آيا نيازي به شبكه جهاني اينترنت دارد؟ ۸۰ ـ ۹۰ درصد اطلاعاتي كه ميخواهد در همين شبكه ملي اطلاعات وجود خواهد داشت. وقتي شما ميخواهيد به دوستتان ايميل بزنيد و اين بايد به آمريكا برود و برگردد طبيعي است كه اين كار هزينهي بالايي دارد.
اگر ما در اين حوزه معماري داخلي ايجاد بكنيم هزينهها به مراتب پايينتر خواهد آمد. حتماً هم بايد دولت هزينه كند و اين زيرساخت را فراهم كند؛ كس ديگري نميتواند. حتي اگر ما يك ماه ديرتر اين كار را انجام بدهيم، باز هم عقب افتادهايم. مسئلهي ديگر هم اين است كه در بحث الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، ما به دنبال الهامبخشي به ساير كشورها نيز هستيم. خيلي از كشورهاي دنيا با اينترنت جهاني چالش دارند. ما ميتوانيم الگوي موفقي براي آنها باشيم.
شنبه 1 تير 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 411]
صفحات پیشنهادی
الزام دستگاهها برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات/ تخصیص ردیف بودجه به مرکز ملی فضای مجازی
دانش و فناوری مصوبات شورایعالی فضای مجازی ابلاغ شد الزام دستگاهها برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات تخصیص ردیف بودجه به مرکز ملی فضای مجازی دبیر شورایعالی فضای مجازی مصوبات جلسه پانزدهم شورایعالی فضای مجازی را که با حضور رئیس جمهور تشکیل شده بود پس از ملاحظه مقام معظم رهبری به وزارشورای عالی فضای مجازی، شبکه ملی اطلاعات را تعریف کرد
شورای عالی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات را تعریف کردتاریخ انتشار سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۲ ۰۵ در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی بودجه سال ۹۳ مرکز ملی فضای مجازی همچنین تعریف و الزامات شبکه ملی اطلاعات تصویب و توسط دبیر شورا به دستگاه های ذیربط ابلاغ شد به گزارش تسنیم بدبیر شورای عالی فضای مجازی: شبکه ملی اطلاعات اینترانت نیست
دبیر شورای عالی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات اینترانت نیست در حال حاضر تعریف شبکه ملی اطلاعات بهعنوان زیرساخت فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسیده است و قرار است در جلسه بعدی بخش سرویسها و محتواها در مبحث ملی به تصویب برسد این بدین معنا است که همه وزارتخانههااز سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شد الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات
از سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شدالزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعاتدبیر شورای عالی فضای مجازی مصوبات این شورا در مورد تعریف و الزامات حاکم بر تحقق شبکه ملی اطلاعات و بودجه سال 1393 مرکز ملی فضای مجازی را برای اجرا به مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ کرد به گزارش خبرگزاری فامصوبات جلسه پانزدهم شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شد الزامات شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیر ساخت فضای مجازی کشور
مصوبات جلسه پانزدهم شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شدالزامات شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیر ساخت فضای مجازی کشوردر آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی بودجه سال 93 مرکز ملی فضای مجازی و تعریف و الزامات شبکه ملی اطلاعات تصویب و پس از ملاحظه رهبر معظم انقلاب توسط دبیر شورا به دستگاههایتوسعه محتوا و خدمات اولویت مرکز ملی فضای مجازی است
توسعه محتوا و خدمات اولویت مرکز ملی فضای مجازی است اولویتهای فضای مجازی کشور در اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی در قالب توسعه محتوا و توسعه خدمات برشمرده شده است دکتر حمید شهریاری عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار اورژانس IT باشگاه خبرنگاران بیان کرد سیاستهایهمایش ملی استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات برگزار میشود
8 اسفند همایش ملی استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات برگزار میشود همایش ملی یکروزه استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات هشت اسفند ماه در تالار خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی شهر گرگان برگزار میشود دکتر علی اکبر جلالی دبیر علمی همایش در گفتگو با خبرنگار اوررژادر گلستان همایش ملی «استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات» برگزار میشود
در گلستانهمایش ملی استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات برگزار میشوداستاد دانشگاه علم و صنعت ایران از برگزاری همایش ملی استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات در گلستان خبر داد و گفت این همایش هشتم اسفند ماه امسال در گرگان برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان علیاکبرتلاش دولت به ایجاد بانک اطلاعاتی ثروتمندان
تلاش دولت به ایجاد بانک اطلاعاتی ثروتمندان نوبخت با اشاره به گفته رئیس جمهور مبنی بر اینکه هیچ گونه بانک اطلاعاتی برای شناسایی ثروتمندان وجود ندارد اظهار داشت با این وجود دولت قصد دارد بر روی ایجاد یک بانک اطلاعاتی در این زمینه متمرکز شود در بودجه سال 93 400 میلیارد تومان برئیس اطلاعات ملی آمریکا: پاکستان میتواند یک عامل ایجاد ثبات در منطقه باشد
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۴ رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا اظهار کرد پاکستان تحت نخستوزیری نواز شریف ظرفیت بالقوه ایفای نقش به عنوان یک عامل برقرار کننده ثبات در منطقه را داراست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری هند جیمز کلاپر مدیر سازمان اطلاعسردرگمی کاربران فضای مجازی/همه اظهارات مسئولان درباره شبکه های اجتماعی
سردرگمی کاربران فضای مجازی همه اظهارات مسئولان درباره شبکه های اجتماعی اظهارنظرهای متفاوت از سوی مسئولان در مورد شبکه های اجتماعی طی ماههای گذشته موجب شده است که تصمیم های متفاوتی درباره شبکه های اجتماعی مانند وی چت و اینستاگرام اخذ شود که این مسئله نشان می دهد باید یک راهکار مشخهمایش ˈاستان مجازی در بستر شبکه ملیˈ به میزبانی گلستان برگزار می شود
همایش استان مجازی در بستر شبکه ملی به میزبانی گلستان برگزار می شود گرگان - ایرنا - استاد دانشگاه علم و صنعت ایران از برگزاری همایش ملی استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات به میزبانی استان گلستان خبر دارد و گفت این همایش هشتم اسفند سال جاری در گرگان برگزار خواهد شد به گزارشایجاد 9 میلیون خانه فرهنگ با همکاری شبکه ملی فرهنگ
ایجاد 9 میلیون خانه فرهنگ با همکاری شبکه ملی فرهنگ رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال گفت بر آنیم که بیش از 9 میلیون خانه فرهنگ را در خانه های مردم تاسیس نماییم به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال صبح امرایجاد شبکه یکپارچه تلفنی در حوزههای علمیه خواهران/ راه اندازی فکس مجازی
دانش و فناوری ایجاد شبکه یکپارچه تلفنی در حوزههای علمیه خواهران راه اندازی فکس مجازی شبکه یکپارچه تلفنی VOIP در حوزه های علمیه خواهران با قابلیت امکان ارتباط تلفن داخلی مدیریتهای استانی و مدارس علمیه تحت پوشش و راهاندازی تلفنهای داخلی مستقل در مدارس علمیه راهاندازی فکس ممعاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان مطرح کرد لزوم ایجاد تعامل موثر بین صنعت و دانشگاه با اولویت انجام
معاون سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان مطرح کردلزوم ایجاد تعامل موثر بین صنعت و دانشگاه با اولویت انجام کارهای عملیاتیمعاون برنامهریزی سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان بر ایجاد تعامل موثر بین صنعت و دانشگاه با اولویت انجام کارهای عملیاتی تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فادوره آموزشی حفاظت از اطلاعات در فضای مجازی برای کارمندان لرستان برگزار می شود
استانها غرب لرستان پورسیف خبر داد دوره آموزشی حفاظت از اطلاعات در فضای مجازی برای کارمندان لرستان برگزار می شود خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات استانداری لرستان از برگزاری دوره آموزشی حفاظت از اطلاعات در فضای مجازی برای کارمندان لرستان خبر داد به گزارشرئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایلام: عامل انتشار مطالب غیراخلاقی در فضای مجازی دستگیر شد
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایلام عامل انتشار مطالب غیراخلاقی در فضای مجازی دستگیر شدرئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان ایلام گفت با تلاش پلیس فتا عامل انتشار مطالب غیراخلاقی در فضای مجازی دستگیر شد علی عباسی کسانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظها-
گوناگون
پربازدیدترینها