تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835273957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در باب خرافه-5/خرافات شاهپور دوم و يزدگرد اول/ شاه عباس چرا استعفا مي داد؟


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در باب خرافه-5/خرافات شاهپور دوم و يزدگرد اول/ شاه عباس چرا استعفا مي داد؟
خرافات شاهپور دوم و يزدگرد اول/ شاه عباس چرا استعفا مي داد؟
خبرگزاري مهر ـ گروه دين و انديشه: شاهان صفوي، بيش از عامه مردم به خرافات روي آوردند به طوري كه شاه عباس به دليل اينكه چند روز از سال را نحس مي دانست از پادشاهي استعفا داده و شخص ديگري را به جاي خود بر تخت مي نشاند و پس از اين مدت او را از ميان برداشت.

خرافات در ايران، چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام رواج داشته است. طبق شواهد تاريخي و بررسي هاي صورت گرفته، در ايران باستان مردم از عقايد و انديشه هاي خرافي بركنار نبودند.

برخي معتقدند كه اين عقايد پس از حمله اسكندر به ايران و از سوي يونانيان، در بين مردم راه يافته است. از آثار به دست آمده از زمان شاهپور دوم چنين بر مي آيد كه شاهپور به وسيله غيب گويان با همه ارواح خبيثه و قواي جهنمي سر و كار داشت و راجع به آينده از آنها سؤالاتي مي كرد.

يزدگرد اول هم اخترشناسان دربار را مأمور يافتن طالع فرزند تازه متولد شده خود مي كرد. خسرو دوم نيز براي ساختن سدي بر شط دجله همه غيب گويان و جادوگران و ستاره شناسان را كه سيصد و شصت نفر بودند، گرد آورد و با آنان مشورت كرد تا ساعاتي را معين كنند، اما چون عاقبت كار او پس از مشاوره با آنها مطلوب نشد، بسياري از آنها را به هلاكت رسانيد.

پس از حمله مغول به ايران و تصرف كشور توسط مغولان بدون فرهنگ و تمدن، رواج باورها و اعتقادات خرافي شدت بي نظيري گرفت. برخي از دانشمندان آن عصر، مجبور به فرار و هجرت از ايران شدند و برخي ديگر در حمله مغولان بدوي قتل عام گرديدند.

مردم براي تسكين آلام و دردهاي خود، ناچار به سرنوشت محتوم خويش راضي گشته و به انواع افكار خرافي و باورهاي انحرافي براي تطبيق خود با حاكمان مغول روي آوردند. حاكمان مغول هم با تكيه بر پيش گويي هاي شمن و كاهنان و با استفاده از ستاره شناسان، حملات خود به مناطق را توجيه و برنامه ريزي مي كردند.

در زمان صفويه كه اوج قدرت نظامي و اقتصادي و فرهنگي ايران بود، رواج خرافات از دوره هاي پيشين كمتر نبود. از مشاهدات تاورنيه و شاردن از اوضاع فرهنگي جامعه آن روز، چنين استنباط مي شود كه شاهان صفوي، بيش از عامه مردم به خرافات روي آوردند به طوري كه شاه عباس به دليل اينكه چند روز از سال را نحس مي دانست از پادشاهي استعفا داده و شخص ديگري را به جاي خود بر تخت مي نشاند و پس از اين مدت او را از ميان برداشت.

ويليام فرانكلين مي نويسد: در اين دوره اعتقاد ايرانيان به اجسام سماوي بسيار خرافي بود و بيشتر در بين طبقه متوسط و پائين اجتماع مشاهده مي شد. افتادن ستاره ها، خسوف، كسوف، عبور شهاب، و امور ديگري از اين قبيل مفاهيمي خاص براي آنها داشت. آنان بر مبناي اين عقايد خود، به وجود 9 آسمان اعتقاد داشتند و معتقد بودند اولينشان درست روي سرشان قرار گرفته است. آنها همچنين تصور مي كردند كه شهاب ها تيرهايي هستند كه ملائك آسمان اول به سوي شيطان كه قصد ورود به منطقه ايشان را دارد، رها مي شوند.

باورهاي خرافي در دوره قاجاريه به مراتب بدتر از دوره هاي پيشين بود. اشرف الدين گيلاني(نسيم شمال) در شعر مشهور خويش(رو مسخرگي پيشه كن و مطربي آموز) وضع اين دوره را به تصوير كشيده است. دعانويسي و رمالي از مشاغل رسمي اين دوره به شمار مي آمد. تعدادي از اين رمالان با دوره گردي و داد زدن در كوچه ها و برخي در خانه ها و دكان ها مشغول به كار مي شدند.

در اين ميان افرادي كه به كولي مشهور بودند نيز در كنار كارهايي چون فروش اسباب بزك، به فال گيري و پيشگويي و جادو و جنبل مي پرداختند. كف دست ديدن، به آئينه نگاه كردن، پيشاني خواني، فروش مهره گياه و سرمه هدهد و بلقيس از شگردهاي آنان بود.

© 2003 Mehr News Agency .

يکشنبه|ا|25|ا|تير|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن