واضح آرشیو وب فارسی:فارس: زنان امروز، مادران فردا
خبرگزاري فارس: بزرگداشت سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) به نام روز مادر، علاوه بر مقدس سازي جايگاه زن در قالب ارزشهاي اسلامي، پيوند عميقي نيز با ارزشها و هنجارهاي ملي ما بر قرار ميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس، روز مادر در تاريخ ملي و مذهبي ما برگرفته از انديشه هاي والاي ايرانيان مسلمان در قبال احترام به مادران و زنان در جامعه است، مادراني كه بهشت زير پاي آنها و دامن آنها معراج گاه مرداني افتخار آفرين و با ايماني است كه نمونه هاي آن در تاريخ اين سرزمين كهن كم نيستند كه نمونه والاي آن حضرت امام خميني(ره) است كه با شرف و آبروي خويش انقلاب ارزشمند اسلاميمان را بيمه كردند و سنگ بنايي را در عرصه سياسي تاريخ معاصرمان برجا گذاشتند كه امروزه ثمره ها و ميوه هاي آن را در بيداري اسلامي مي بينيم كه در تمام جهان در حال رخ دادن است.
بزرگداشت سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) به نام روز مادر ، علاوه بر مقدس سازي جايگاه زن در قالب ارزش هاي اسلامي، پيوند عميقي نيز با ارزش ها و هنجار هاي ملي ما بر قرار مي كند. زنان در تاريخ ايران ما خدمات گسترده اي در جهت پيشرفت و رشد كشور با وجود تهديدات گسترده اي كه در قبال حضور آنها در جامعه وجود داشته است، از خود ارائه داده اند. آنها با پشت سرگذاشتن مصائب گسترده اي از حضور خويش در عرصه هاي نبرد عليه استبداد شاهنشاهي و جنگ حق عليه باطل در طول هشت سال دفاع مقدس و تلاش هاي صادقانه و خالصانه شان در رشد و پيشرفت كشور در سال هاي بعد، نشان داده اند كه در راستاي اعتلاء ارزش ها و هويت هاي فردي و جمعي و به فعليت رساندن پتانسيل هاي پيشرفت كشور از هيچ تلاشي دريغ نخواهند ورزيد. نگاهي به آمار حضور زنان در عرصه هاي اجتماعي همچون دانشگاه ها، محيط هاي كاري ادارات، كارخانه ها و ... نشان از به فعليت رسيدن پتانسيل هايي از نگاه مذهبي و ملي ايرانيان به نقش و حضور زنان در جامعه است و اين مايه مباهات است كه افتخار كنيم كه كشور ما با تمدن و تاريخ چندين هزار ساله خود ارزش، مقام و جايگاه زن را بقدري ارج مي نهد كه بنيان هاي رشد معرفتي و هويتي خويش را بر سلامت جسم، روح، روان و اخلاقي او قرار مي دهد، لذا حساسيت بالايي در قبال سلامتي زن در جامعه وجود دارد.
نگاهي به تاريخچه انقلاب صنعتي در غرب و بلايي كه تكنولوژي و توسعه نامتوازن اجتماعي و اقتصادي بر سر زن آورد، نشان مي دهد كه ضروري است، ساختار ها و فرايند هاي حضور زن در جامعه و در كنار آن قابليت هاي جامعه در پذيرش و اعتلاي جايگاه زن در استانداردي، تعريف شود كه تجربه تلخ انقلاب صنعتي غرب در كانون خانواده هاي ما با ظهور پديده هاي مدرن شهري، صورتي عيني به خود نگيرد. امروزه نقش محوري زن در جامعه با هويت بخشيدن به مفاهيم سازنده خانواده در قالب كليد واژه هاي مادري و همسري، محمل آسيب هايي شده است كه نشانه هاي آن را مي توان در زندان ها، دادگاه هاي خانواده و بعضا در مصداق هاي خطر سازي چون طلاق، روسپيگري، اعتياد، دست فروشي و موارد ديگري از اين دست پيدا كرد. اشاره به آمار اين واقعيت ها جز غم و اندوه چه ارمغان ديگري با خود به همراه دارد؟ لذا اين سوال اساسي پيش مي آيد كه آيا واقعا مي توانيم بعد از سه دهه سياستگذاري انقلابي و اسلامي مدعي شويم كه زن از كانون خانواده ي ايراني به سبك انقلاب صنعتي جدا نگشته و ميتواند به خوبي همان كارويژه هاي مادر و همسر ديروز را در نقش زن امروز ايفاكند؟ هر چند كه پاسخ به اين سوال به آساني امكان پذير نيست، اما نشانه هاي نگران كننده اي از به انحراف رفتن نقش زنان در اجتماع خصوصا در كلان شهر ها به چشم مي خورد. دختران و پسران امروز ما بواسطه دوري شغلي مادران از كانونهاي خانواده در ابهام نقشي در آينده قرار مي گيرند و قادر نخواهند بود كه كارويژه هاي مادري و همسري مناسبي را بر اساس مسئوليت خود بر عهده بگيرند. گسترش طلاق در كلان شهر ها و رشد آمار آسيب هاي اجتماعي زنان، زنگ خطري در خصوص اشتباهات سياستگذاري در حوزه نهاد خانواده و اشتغال والدين است. برداشت هاي اشتباه از الگو هاي سياستگذاري غربي در قبال كار زنان و مردان در جامعه ناخواسته پيامد هاي منفي را با خود به همراه آورده است كه مداوما و فزاينده در حال گسترش به تمام لايه ها و سطوح جامعه است. ناتواني در سياستگذاري هاي مناسب با جايگاه زنان، كارنامه درخشاني از عملكرد سازمان هاي مربوطه از خود به جا نگذاشته است و حركات ضعيف قوا و نهاد هاي متولي امور اجتماعي نيز نتوانسته است در قالب لوايح، طرح ها و مصوبات به اصلاح فرايندهاي آسيب زاي اجتماعي كمك كند. لذا ضروري است كه نوع نگاه به زنان در جامعه و حوزه هاي اشتغال و تخصص آنها، بدست خود جامعه زنان با محتوايي هويت بخش از مفاهيم ارزشمند اسلامي و ايراني، سپرده شود تا با نگاهي مادرانه با كارويژه هاي همسري مطلوب، الگوهاي نقشي اي براي زنان تعريف شود كه به صورت مستقيم و غير مستقيم به تنظيم رابطه بين دو متغيير اشتغال زنان و مسئوليت هاي اجتماعي،آموزشي، همسري و مادرانه آنها در خانواده به نحوي كارا كمك كند كه در آينده شاهد استحكام بيشتر نهاد خانواده و ارتقاء جايگاه و منزلت اجتماعي زنان با ايفاي نقش مهم و حياتي مادري و همسري باشيم.
كانون خانواده ايراني، نيازمند حضور پر مهر و محبت زنان در نقش مادري مهربان و همسري فداكار است. فرزندان ما نياز دارند كه در كانون خانواده، فروغي پر مهر و محبت تر از آنچه كه شاهد آن هستيم، برايشان به ارمغان آورده شود. فرزنداني كه در آينده، خود علاوه بر نقش همسري، مسئوليت پدري و مادري كودكاني را بعهده خواهند گرفت كه قرار است، ميراث دار پرچم تمدن و فرهنگ ما در قرن هاي آينده باشند. سيره الهي و معنوي حضرت فاطمه(س) در همسر داري و تربيت و پرورش فرزندان و همچنين برعهده گرفتن فعاليت هاي اجتماعي دوشادوش مردان، نشان ميدهد كه اسلام هيچ گونه منافاتي با كليت حضور زنان در جامعه نداشته و راه ها و طرق مختلف آن با توجه به ضرورت ها و مسائل متحدثه همواره وجود دارد و آنها مي توانند با فراغت بال در جامعه به تحصيل، امرار معاش و فعاليت هاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي بپردازند، اما اين نكته هرگز نبايد فراموش شود كه گرمي كانون خانواده با حضور موثر زنان در آن، سرشار از الطاف مادرانه براي كودكاني خواهد بود كه قرار است در آينده نقشهاي سنگيني مادري و پدري را بر عهده بگيرند.
مرتضي طلايي
عضو شوراي اسلامي شهر تهران
انتهاي پيام/
شنبه|ا|23|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]