تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831277170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راهكارهاي درمان بي اشتهايي كودكان


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: راهكارهاي درمان بي اشتهايي كودكان
جام جم آنلاين: بي‌اشتهايي كودكان در دنياي امروز يكي از دغدغه‌هاي اصلي بسياري از والدين محسوب مي‌شود كه نگران سوءتغذيه فرزندشان هستند. بهبود وضعيت تغذيه،‌ گسترش و در دسترس بودن انواع خوراكي‌ها و البته توليد انبوه تنقلات متنوع اشتهاي ناچيز معده‌هاي كوچك را به سرعت اشباع مي‌كند و هنگامي كه والدين مشاهده مي‌كنند​ فرزندشان سر سفره غذا از خوردن امتناع دارد نگران و حيران مي‌مانند كه چگونه او را به خوردن تشويق كنند.


گاه اصرار والدين و امتناع كودك كار را به جاي باريك مي‌كشاند و بي‌اشتهايي به يك مساله بغرنج در روابط آنان تبديل مي‌شود؛ غافل از اين‌كه بي‌اشتهايي دليلي دارد كه بايد در پي رفع آن بود.

بي‌اشتهايي يا لجبازي؟!

گاهي غذانخوردن از بي‌اشتهايي نيست، بلكه از لجبازي‌ كودك ناشي مي‌شود. كودكان بويژه در سه تا شش سالگي از توجه والدين نسبت به تغذيه خود آگاهند و گاه آن را به ابزاري براي لجبازي، مقاومت و گرفتن امتياز تبديل مي‌كنند.

اين كار اگر به عادتي دائمي تبديل نشود براي كودكان، مشكل سوءتغذيه ايجاد نخواهد كرد، چون بالاخره امتناع كودك حدي دارد و اشتهايش بر لجبازي مي‌چربد.

تغذيه سالم

عادات غذايي كودكان از هشت ماهگي شكل مي‌گيرد و پس از آن غذاخوردن با خلق و خو، روابط و رفتارهاي كودك پيوند مي‌خورد. به اين معنا كه از آنها تاثير مي‌پذيرد و براي مثال ممكن است به دليل لجبازي يك غذا يا خوراكي خاص را نخورد.

بالطبع رفتارهاي والدين بويژه مادران در اوايل دوره شكل‌گيري عادات تغذيه‌اي كودك در نحوه تغذيه وي در سال‌هاي بعد موثر است.

برخي كودكان تا نوجواني ياد نمي‌گيرند كه سر ميز يا سفره بنشينند و غذا بخورند و معلوم است كه مانند تمام​ ناهنجاري‌هاي رفتاري كودكان در اين‌باره هم بايد والدين را مقصر دانست!

متخصصان تغذيه معتقدند:كودكان نبايد تا پيش از 2 سالگي طعم نمك را بچشند. پس از آن نيز بايد همواره غذاهاي كم‌نمك بخورند. عادت كردن به نمك و مصرف آن علاوه بر تغيير ذائقه كودك، مشكلات جسمي و احتمال ابتلا به بيماري‌هايي نظير فشار خون را در آنها (در آينده) افزايش مي‌دهد.

پس از نمك انواع تنقلات متهم رديف بعدي هستند. تنقلات شور، ترش و شيرين، چرب و پرادويه و افزودني‌هاي مجاز و غيرمجاز نظير ذرت بو داده، پفك، چيپس، بستني، بيسكويت، شكلات، كاكائو و... نه‌تنها سلامت كودك را به خطر مي‌انداز​د، بلكه اشتهاي وي را به قول معروف كور مي‌كند.

كودكان هنگام گرسنگي براي مصرف تنقلات تمايل شديد نشان مي‌دهند و اگر اين خوراكي‌ها در دسترس باشند يا والدين در مقابل اصرار آنها بالاخره تسليم شوند تنقلات را با اشتها مي‌خورند و از وعده غذايي اصلي بازمي‌مانند.

انواع تنقلات برخلاف تصور برخي والدين ارزش تغذيه‌اي خاص ندارند و در تقابل به دليل استفاده از مواد شيميايي، نگهدارنده‌ها، طعم‌دهنده‌هاي مصنوعي و ... مضرند.

بدتر اين كه برخي والدين تنقلات بويژه بيسكويت و كيك و كلوچه را جايگزين وعده اصلي غذايي مي‌پندارند و از اين طريق خود را از طبخ غذا براي كودك يا خوراندن غذا به وي معاف مي‌كنند.

بسياري نيز در برابر اصرارهاي كودك براي مصرف تنقلات هيچ تفاوتي نشان نمي‌دهند يا شايد چون كودك‌شان را دوست دارند نمي‌خواهند او را از آنچه دوست دارد و قابل خريداري است محروم بكنند.

گروهي از والدين هم هستند كه مصرف تنقلات براي فرزندشان را مايه پزدادن مي‌دانند و دوست ندارند پسر همسايه پفك بخورد و فرزندشان به دست او نگاه كند و حسرت بخورد!

نكات مهم

بي‌اشتهايي دائمي كودكان و امتناع از خوردن وعده‌هاي اصلي غذايي با مشكلات رفتاري والدين نسبت به كودك ارتباط مستقيم دارند.

مهم‌ترين توصيه‌هاي متخصصان علوم تربيتي به والدين براي مقابله با بي‌اشتهايي و عادات تغذيه‌اي نادرست كودكان عبارتند از:

ـ ماست كم‌چرب،‌ سبزيجات تازه، ميوه‌ها و انواع سالاد به افزايش اشتهاي كودك كمك مي‌كند. در مقابل انواع سس‌ها، نوشابه‌هاي گازدار، خوراكي‌هاي چرب و تنقلات از اشتهاي كودك مي‌كاهد.

ـ از خوراندن انواع تنقلات به كودكان حداقل يك ساعت پيش از وعده غذايي اصلي خودداري كنيد.

ـ‌ كودك را عادت ندهيد​ يك نوع غذاي مخصوص به خود را در وعده اصلي بخورد. از همان غذايي كه براي اعضاي خانواده پخته‌ايد به او بخورانيد مگر اين كه از غذايي واقعا بدش بيايد.

ـ اجازه ندهيد كودكان انواع فست‌فودها را به عنوان وعده غذايي اصلي بخورند. مصرف ساندويچ، پيتزا، همبرگر و... بايد به يك يا دو وعده در هفته محدود شود.

ـ به سليقه كودك در غذا خوردن توجه كنيد. اگر غذايي را دوست دارد و با لذت مي‌خورد در وعده‌هاي بيشتري برايش بپزيد. قاشق، چنگال، بشقاب و حتي وسايل مرتبط با سفره يا ميز غذا را با سليقه وي تهيه كنيد.

ـ اگر بي‌دليل از خوردن غذا امتناع مي‌كند يا لج كرده است زياد اصرار نكنيد كه غذايش را بخورد. فقط كافي است به او بگوييد هر وقت گرسنه شد مي‌تواند غذايش را بخورد.

ـ كودكان بهانه‌گير را در تهيه مواد اوليه غذا و پخت آن مشاركت دهيد. اگر كودك در پخت غذا مشاركت داشته باشد براي خوردن آن انگيزه و تمايل بيشتري خواهد داشت. چيدن ميز يا سفره نيز گزينه خوبي است.

ـ طوري رفتار نكنيد كه انگار غذا خوردن يا نخوردن كودك براي شما امري حياتي است.

ـ هنگام غذا خوردن محيط آرامي فراهم كنيد كه عاري از تنش، دعوا و بدگويي باشد.

ـ آداب غذا خوردن براي مثال شستن دست‌ها، نشستن كنار ساير اعضاي خانواده و... را به كودك ​ تذكر بدهيد تا بداند​ موظف است اين آداب را رعايت كند. كودكان از اين آداب استقبال مي‌كنند و آن را به مثابه يك بازي محبت‌آميز با اعضاي خانواده و نشانه صميميت و همبستگي با كساني تلقي مي‌كنند كه دوستشان دارند.

ـ ساعات مشخصي براي تناول ناهار و شام خانواده در نظر بگيريد تا كودك بداند وقت غذا خوردن چه زماني است.

ـ كودك را مجبور نكنيد بيش از اندازه‌اي كه ميل دارد غذا بخورد. احساس بدي كه از پر بودن بيش از حد معده ناشي مي‌شود مي‌تواند براي وي نوعي مقاومت رواني در مقابل غذا خوردن بويژه در حضور والدين ايجاد كند.

ـ لازم نيست كودك زياد غذا بخورد. اگر از نيازهاي تغذيه‌اي كودك آگاهي داشته باشيد مي‌توانيد با مقدار كمتر غذاها، پروتئين، كلسيم، آهن و ساير املاح و ويتامين‌ها را به بدن وي برسانيد.

امين رحيمي

پنجشنبه|ا|7|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن