واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توضيح مركز هنرهاي تجسمي به خبر فارستعهدات توافقنامه هشتمين دوسالانه نگارگري انجام شده است
خبرگزاري فارس: روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد درباره خبر روز گذشته فارس با عنوان «شاهآبادي تمايلي به رويارويي با طلبكاران ندارد» توضيحاتي را ارائه كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس در توضيح روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد درباره خبر فارس كه روز گذشته با عنوان ««شاهآبادي تمايلي به رويارويي با طلبكاران ندارد» منتشر شد چنين آمده است:
«پيرو درج مطلبي به نقل از دبير محترم اجرايي هشتمين دوسالانه ملي نگارگري ايران از سوي آن خبرگزاري در تاريخ 27 فروردين ماه 1391 توضيح زير ارسال ميشود.
خواهشمنداست به منظور اطلاع رساني صحيح و جلوگيري از ايجاد شبهه نسبت به انتشار آن اقدام شود.
در سال 1390 چهار دوسالانه تجسمي (سفال، مجسمه سازي، نگارگري و نقاشي) با برآورد هزينههاي مربوطه و طبق توافقنامه با انجمنها يا دبيران محترم دوسالانهها به نحوي شايسته و با كيفيت مطلوب و كميت گسترده برگزار و كليه تعهدات منعقده انجام گرديد كه از اين ميان هشتمين دوسالانه ملي نگارگري ايران نيز بر اساس تفاهم مزبور، (به صورت همزمان در موزه هنرهاي معاصر اصفهان در بخش رقابتي و در موسسه فرهنگي، هنري صبا در بخش مدعوين) برپا و كليه تعهدات مربوط به اعتبار برنامههاي دوسالانه كه در توافقنامه عنوان شده بود، محقق گرديد.
ليكن آنچه در واقع محل بحث است، اينكه در جريان برگزاري اين دوسالانه برخي از هزينههاي جانبي مانند: برنامه همايش، افزايش سطح جوايز و يا خريد آثار از هنرمندان توسط مسوولان دوسالانه و يا حتي بعضا هنرمندان، بدون در نظر گرفتن اعتبار مصوب و مندرج در توافقنامه، به معاونت محترم هنري پيشنهاد مي شد كه البته با نظر موافق و مساعد ايشان هم مواجه مي گرديد و تامين شدن اين بخش و مسارعت درعملي شدن قول مساعد منظور نظر منتقدان گرامي مي باشد. طبيعي است تامين اعتبار بخش پيشنهادي مورد اشاره مستلزم صرف زمان بيشتر و طي مراحل قانوني و اداري مي باشد كه انشاالله پس از انجام مراحل موصوف، با توجه به حسن نظر معاون محترم وزيردر امور هنري از طريق موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر قابل پرداخت خواهد بود.
بنابراين، طبق سوابق و مدارك موجود، كليه تعهدات مربوط به توافقنامه اوليه برگزاري هشتمين دوسالانه ملي نگارگري ايران تحقق يافته و چنانچه موردي هنوز محقق نشده باشد مربوط به همين افزايش غيرقابل پيش بيني بوده است. به طوري كه طبق آمار و اسناد اعلامي از سوي موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر از دوسالانه نگارگري با احتساب ميزان ارقام افزايش يافته تنها 18 درصد از كل تعهدات باقي مانده كه در سال جاري به يقين تاديه مي شود و جاي هيچگونه نگراني وجود نخواهد داشت.
اين در حالي است كه براي دهمين دوسالانه سفال با احتساب ميزان ارقام افزايش يافته تنها 6درصد از تعهدات باقي مانده و هزينه هاي ششمين دوسالانه مجسمه سازي نيز بدون احتساب خريد آثار به طور كامل پرداخت شده است. از تعهدات هشتمين دوسالانه ملي نقاشي كه با گستردگي به صورت همزمان در تهران، نيشابور و مشهد برپا شده بود تنها درصدي باقي مانده كه در حال تسويه مي باشد.
مزيد آگاهي اينكه: خريد آثار هنري از دوسالانه هاي تجسمي نيز در دستور كار بوده و آثار مناسب براي خريد هم توسط شوراي هنري مركب از استادان مجرب انتخاب گرديده اند كه به زودي با صاحبان آنها تسويه حساب خواهد شد.
با همه اين احوال به نظر مي رسد كه عليرغم حجم فعاليتهاي انجام شده، بزرگنمايي اينگونه تعهدات ناچيز برجاي مانده كه بنابر توضيح پيشين، معمولا در خلال برگزاري يا پس از اتمام يك رويداد هنري و آن هم غالبا با درخواست و تقاضاي مسوولان جشنوارهها و موافقت معاونت محترم هنري افزايش مييابد پر واضح است كه تامين اعتبار آن با عنايت به سير و سياق معمول اداري، صبر و حوصله بيشتري را مي طلبد و شايسته نيست كه در اين باره نقدهاي عجولانهاي صورت پذيرد.
نقدها را بود آيا كه عياري گيرند.»
فارس: در توضيحاتي كه از سوي روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد ارسال شده است، درباره نحوه توزيع جوايز بخش ويژه «بيداري اسلامي» در چهارمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر توضيحي داده نشده است.
طبق فراخوان اين جشنواره قرار بود به برگزيدگان اول هر يك از 9 گرايش بخش ويژه 50 سكه بهار آزادي (مجموعاً 450 سكۀ تمام بهار آزادي) اهدا شود اما در نهايت اين تعداد سكه به طور غير رسمي به 25 سكه و پس از آن به 2 سكه بهار آزادي براي هر برگزيده كاهش يافت.
اين تغييرات در نحوه اهداي جوايز و خلف وعده معاونت هنري وزارت ارشاد در اهداي جوايز اين بخش از جشنواره، ناخرسندي هنرمندان بسياري را در پي داشت و در اعتراض به اين اقدام، برگزيدگان رشته عكس در بخش ويژه چهارمين جشنواره هنرهاي تجسمي فجر جوايز 2 سكهاي خود را پس دادند.
مسئولان اين جشنواره ادعا كرده بودند كه داوران اين بخش از جشنواره در هر 9 رشته، هيچ اثري را شايسته دريافت جايزه ۵۰ سكهاي ندانستند!
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|28|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]