واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پوسيدگي دندانهاي كودكان ايراني، 3برابر استاندارد جهاني
سلامت > عمومي - گروه دانش و سلامت - مريم غفاري:
پوسيدگي دندانهاي كودكان ايراني، 3برابر استاندارد جهاني است و در ايران بهطور متوسط 5 دندان هر كودك ششساله پوسيده است.
دكتر محمد حسين خوشنويسان، رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اعلام كرد:
به هيچوجه از اهداف چشمانداز 1404 عقب نيستيم و با ارائه خدمات پيشگيري حتي يكي، دو سال قبل از 1404 به اهداف برنامه ميرسيم بهگونهاي كه كودكان زير 6 سال دندان پوسيده نخواهند داشت. اين درحالي است كه وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي پيش از اين گفته بود خرابي و پوسيدگي دندانهاي كودكان ايراني 3برابر بيشتر از استانداردهاي جهاني است و نوجوانان 10 تا 12ساله ايراني بهطور ميانگين 3دندان پوسيده يا كشيده شده دارند.
براساس گزارش وزارت بهداشت، در ايران بهطور متوسط 5 دندان هر كودك ششساله پوسيده است. تفاوت عمده بين بيماريهاي دهان و دندان با بيماريهاي سيستميك اين است كه بيماريهاي دهان و دندان قابل پيشگيري هستند بهگونهاي كه درصورت مراقبتهاي فردي مطلوب از دندانها بيش از 90درصد ميتوان از ابتلا به 2بيماري اصلي دهان و دندان - كه پوسيدگي دندان و بيماريهاي لثه هستند- پيشگيري كرد.
دكتر محمدامين نريماني، متخصص ارتودنسي در اين خصوص ميگويد: سلامت دهان و دندان جنبه بسيار مهمي از سلامت كلي فرد است. دانشآموزي كه دنداندرد يا مشكل مرتبط با آن دارد نميتواند همانند دانشآموز سالم درس را فراگيرد و فردي كه داراي تجربههاي متعدد اينچنيني باشد از آينده روشن دور خواهد شد.
رابطه بين بيماريهاي دهان و دندان با بيماريهايي همچون ديابت، پوكي استخوان، ناراحتيهاي قلبي و ريوي و مشكلات مرتبط با حاملگي در تحقيقات متعدد به اثبات رسيده است، بنابراين سلامت دهان و دندان صرفاً به پوسيده نشدن دندانها و حفظ دندانها محدود نميشود.
به گفته دكتر نريماني كاهش بيماريهاي دهان و دندان و بيماريهاي مرتبط با آنها در كاهش هزينههاي جامعه تأثير چشمگيري خواهد گذاشت كه در اين صورت امكان بهرهوري بهتر از سرمايههاي فردي و اجتماعي فراهم ميشود. دكتر نريماني معتقد است كودكاني كه در فقر زندگي ميكنند، ميزان شيوع پوسيدگي حداقل 2برابري نسبت به همسالان خود با وضعيت مالي بهتر دارند و امكان درمان آنها بعيدتر است.
25 درصد كودكان ايراني، تاقبل از ورود به دبستان ويزيت نميشوند!
روشهاي كنترل بهداشت و اطلاعرساني درخصوص عوامل ايجادكننده پوسيدگيهاي دنداني يكي از كمهزينهترين روشها جهت كاهش شيوع اين بيماري است. نزديك به 80درصد پوسيدگي دندانهاي كودكان پيشدبستاني و اوايل ابتدايي در سطوح جونده اتفاق ميافتد كه با روشهاي فيشورسيلنت قابل پيشگيري است.
به گفته دكتر نريماني، طبق آمار حدود 25درصد از كودكان تا قبل از ورود به مدرسه هيچگاه توسط دندانپزشك ويزيت نشدهاند؛ به اين معني كه امكان شروع فرايندهاي پيشگيري در 25درصد از كودكان فراهم نبوده است.قسمت عمدهاي از مردم تحت بيمه درمانهاي دندانپزشكي نبوده و سياستهاي بيمهاي موجود در جامعه ما به ترويج غلط فرهنگ درمانهاي بد كمك كرده است، بهطوريكه بهجاي حمايت از روشهاي پيشگيرانه به روشهاي تهاجمي مثل كشيدن دندان، بهاي زيادتري داده شده است.
خوشبختانه در ديدگاه مسئولين در سالهاي اخير، توجه به پيشگيري در حال نهادينهشدن است. مجموعه اقدامات اطلاعرساني ميتواند وسيلهاي باشد تا مطالبات پيشگيرانه جامعه افزايش چشمگير پيدا كرده و سياستگذاران مسائل سلامت دهان و دندان كشور، با سرعت بيشتري به نگرش پيشگيرانه توجه كنند.
ارائه خدمات ويژه دندانپزشكي به سالمندان از سال 91
رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از ارائه خدمات ويژه دندانپزشكي به سالمندان از ابتداي سال 91 خبر داد و به ايرنا افزود: هرچند سن سالمندان از 60 سال به بالا تعريف شده است اما اين خدمات ويژه براي گروه سني 50سال به بالا اجرا خواهد شد.
وي گفت: ارائه خدمات به گروه سني سالمندان بهصورت اولويتدار در تمام مراكز بهداشتي و درماني دولتي كشور انجام ميشود. رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، خاطرنشان كرد: خدمات دندانپزشكي از ابتداي سال91 با تعرفه دولتي و قيمت كمتر به سالمندان ارائه خواهد شد.
خوشنويسان اظهار داشت: ارائه خدمات پيشگيري شامل معاينه دهان و دندان در رابطه با وضعيت سلامت دهان، پوسيدگي تاج و ريشه دندان و كنترل دندانهاي مصنوعي براي سالمندان بهصورت كاملا رايگان خواهد بود.
دوشنبه|ا|14|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]