واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زمزمه آزادسازي خرمشهر از عمليات فتح المبين آغاز شد
تهران - گزارشگر دفاع مقدس گفت: زمزمه آزادسازي خرمشهر پس از تثبيت مواضع رزمندگان اسلام در عمليات فتح المبين آغاز شد.
"محمد اسماعيل براري" گزارشگر راديو در دوران دفاع مقدس روز سه شنبه در گفت و گوي اختصاصي به خبرنگار معارف ايرنا گفت: در عمليات فتح المبين درحدود 2 هزار كيلومتر از خاك جمهوري اسلامي ايران آزاد شد و دشمن يقين كرد كه نيروهاي ايراني به زودي به سوي خرمشهر حركت خواهند كرد و در واقع پس از هشت روز از تثبيت مواضع رزمندگان اسلام، زمزمه فتح خرمشهر شروع شد.
وي افزود: در اين مناطق برخي ارتفاعات مانند عين خوش آزاد شد و نيروهاي پراكنده توانستند ضمن متمركز شدن، جنگ را به منطقه مرزي كشانده و خرمشهر را آزاد كنند و به همين دليل 19 هزار نفر از نيروهاي دشمن در آزادسازي خرمشهر به اسارت گرفته شدند.
اين گزارشگر دفاع مقدس با بيان ويژگي هاي مهم اين عمليات افزود: رزمندگان در عمليات فتح المبين با ايجاد يك تونل، توپخانه دشمن را به تصرف خود درآورند و يكي از مهمترين علل موفقيت سريع رزمندگان، غافلگير شدن دشمن به واسطه همين تونل بود.
براري با بيان اين كه تصاويري از اين تونل در سيماي جمهوري اسلامي پخش شد، اضافه كرد: حفر اين تونل توسط رزمندگان باعث شد تا جمهوري اسلامي با كمترين تلفات و تجهيزات جنگي در آن زمان بر نيروهاي دشمن غلبه كند.
وي اضافه كرد: هنگامي كه رزمندگان از اين تونل خارج شدند در واقع 20 كيلومتر از مناطق اشغال شده به ميهن اسلامي بازگشت و توپخانه دشمن به محاصره رزمندگان درآمده بود، به طوري كه حتي نيروهاي پشتيباني عراق نيز تا آن زمان نمي دانستند كه غافلگير شده اند.
اين گزارشگر دفاع مقدس همچنين گفت: پس از غافلگيري دشمن، رزمندگان در حدود 200 تانك عراقي را در مقابل قرارگاه نصر و در منطقه دشت عباس مشاهده كردند و نيروهاي دشمن هيچ چاره اي جز عبور از ميان نيروهاي رزمنده را نداشتند و براي عقب نشيني فقط مي توانستند از ميان ايرانيان عبور كنند.
وي با بيان اين كه در اين عمليات جمهوري اسلامي توانست در منطقه بستان و تنگه چزابه به مرز بين المللي دست بيابد، گفت: طراحي عمليات فتح المبين از 19 آبان سال 60 انجام شد و پس از چهار ماه اين عمليات موفقيت آميز در دوم فروردين سال 61 آغاز شد. البته اين عمليات در ابتدا با نام كربلاي 2 مطرح شد ولي به فتح المبين تغيير نام يافت.
براري در ادامه گفت: عمليات فتح المبين سومين عمليات آفندي رزمندگان در جنگ بعد از عمليات هاي ثامن الائمه و طريق القدس بود.
وي گفت: يكي از كارهاي جالب رزمندگان در منطقه دشت عباس، به خاكسپاري بيش از هزار جنازه عراقي در قبرستان دشت عباس بود و اين مساله اخلاقي در شرايطي انجام شد كه رزمندگان حتي فرصت سنگرسازي براي خودشان را نيز نداشتند ولي نيروهاي بسيجي با احترام، كشتگان عراقي را دفن كردند كه هنوز اين قبرستان برپاست.
عمليات فتحالمبين به منظور آزادسازي مناطق وسيع غرب دزفول، دهلران و خارج كردن شهرهاي انديمشك، شوش، دزفول و جاده انديمشك - اهواز از زير آتش دوربرد دشمن با حضور 100 گردان سپاه و 35 گردان ارتش در مقابل 170 گردان دشمن در 4 مرحله در روز دوم فروردين ماه سال 1361 با رمز يا زهرا (س) آغاز شد.
در اين عمليات بعد از 8 روز نبرد دليرانه رزمندگان، مناطقي به وسعت 2500 كيلومتر مربع از اراضي جنوب ايلام و شمال خوزستان از اشغال دشمن رهايي يافت و يگانهاي زرهي، مكانيزه و پياده عراقي مستقر در منطقه متحمل خساراتي سنگين شده و با از دست دادن مواضع اشغالي ناگزير در پشت رودخانه دويرج به پدافند پرداختند.
در عمليات فتح المبين جادههاي مهمي نظير "دهلران-دزفول"، "عينخوش- چمسري" و "مهران-دهلران"، "تنگه ابوغريب" و "عينخوش خياز"، "دو سلك" و سايتهاي چهار و پنج و همچنين بخشي از مناطق نفتي جنوب ايلام آزاد گرديد و علاوه بر آن 15 هزار نفر از نظاميان عراق به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند و 4000 نفر نيز كشته و مجروح شدند.
فراهنگ**1003**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80052771
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|فروردين|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]