واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: جهاد اقتصادي از حرف تا عمل!
سال 1390 بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب (حفظ الله تعالي) سال جهاد اقتصادي نام نهاده شد اما ...
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، بهاره مقدم؛ با توجه به آنكه در اواخر سال 89 جنبش هاي اسلامخواهانه و استكبار ستيزانه در خاورميانه و شمال افريقا آغاز گشته بود شايد اكثريت صاحب نظران تصور مي كردند كه معظم له سال نود رابا توجه به اين رويدادها نام گذاري نمايند.
اكنون كه واپسين روزهاي سال 90 را پشت سر مي گذاريم و بحران اقتصادي را در سراسر دنيا شاهد بوديم و آنچه بر سر اكثر كشور هاي سرمايه دار و مقروض آمده از قيام هاي مردمي تا نوسان ارزش طلا و تحولات بنيادين درروند صادرات و واردات كشورهاي مهم از لحاظ منابع و تزلزل قيمت نفت و ... حكمت و انتخاب مدبرانه رهبري در تشخيص خلاء موجود و تاكيد بر جهاد در عرصه اي كه دنيا در آن دچار بحران شد را بيش از پيش هويدا مي سازد. جهاد اقتصادي لزوم مبارزه اقتصادي را تداعي مي كند.
همان مبارزه اي كه مي بايست به عزت امت اسلامي و اعتلاي كلمه اسلام منجر شود و اين همان چيزي است كه بي ارتباط با تحولات دنيا و خاورميانه نبود. هر ملتي براي پيشبرد اهداف خود نيازمند ابزار هاي اقتصادي نيرومنداست و ايران به عنوان پرچمدار حكومت اسلامي در دنيا تنها در صورتي قادر خواهد بود تحولات را به سود اسلام هدايت نمايد كه از لحاظ اقتصادي تجهيز و وابسته به استكبار نباشد.
هرگاه سخن از جهاد به ميان مي آيد علاوه بر آنكه هشداري ظريف به مخاطب مي دهد از حضور همه جانبه آحاد مردم در صحنه حكايت دارد.
نظير آنچه در روند ملي شدن فناوري هسته اي مان اتفاق افتاد كه قطعا ان هم از ثمرات حركاتي جهاد گونه بود.البته در سال 90 اقداماتي مثبت در عرصه جهاد اقتصادي نيز اتفاق افتاد اما نكته ي قابل ذكر آنكه دستگاه هاي اجرايي مي توانستند بسيار موفق تر عمل كنند اما عملا چنين نشد.افزايش توليد فرآورده هاي نفتي، تكميل پروژه هاي مسكن مهر، افزايش آمار گردشگري، موفقيت هاي بازار بورس كشور، همپا سازي توليد و كيفيت، نشر برخي كتب ارزشمند و حاوي محتوا و جلوگيري از نشر آثار بي ارزش و اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها از جمله مواردي است كه مي توان آن را در زمره فعاليت هاي جهاد گونه در عرصه اقتصادي به شمار اورد اما در كنار اين موارد محدود چالش هاي بسياري بر سر راه تحقق همه جانبه جهاد اقتصادي وجود داشت كه حتي تا اكنون كه تنها چند روزبيشتر تا پايان سال نودباقي نمانده مرتفع نشده است!!
فضاي تند سياسي كشور در سال نود و حاشيه هاي گاه وبيگاه برخي مسوولين طراز اول كشور، كانون توجهات واقع شدو همگان را از توجه همه جانبه به عمق پيام معظم له باز داشت.مطرح سازي سناريوي قديمي بحران فرهنگي نيز ازجمله مواردي است كه كشور را تا چندين ماه درگير طرح هاي ضربتي و غير ضربتي نمود و عملا فرصت پرداخت به هر موضوع ديگري را زدود.
جالب تر آنكه در عرصه فرهنگي نيز در سال نود هيچ اتفاق روبه رشد قابل ذكري رخ نداد!! جريان سرمايه داري داخل كشور كه هرگز سياست هاي دولت را مطابق خواست و اراده خويش نميديد به كارشكني پرداخت، بهره وري در توليد ارتقانيافت، تحريم ها بار اضافي بر اقتصاد كشور وارد ساخت، در ارتقاي سطح فرهنگ كار و تلاش مضاعف به ويژه در ميان جوانان تلاش قابل ذكري رخ نداد، پرونده مفاسد اقتصادي هم چنان در هاله اي از ابهام باقي ماند، كسي به لزوم جهاد فكري و علمي به عنوان پيش نياز جهاد اقتصادي نينديشيد و تمامي اين موارد نشان مي دهد آن چنان كه بايد و شايد اين مهم يعني لزوم جهاد در عرصه اقتصادي محقق نشدو هرگز نتوانستيم به ژرفاي مفهوم جهاد آنگونه كه مد نظر مقام رهبري بود دست يابيم!!!
كاش يادداشت روزهاي آخر اسفند سال نود و يك را كه مي نويسيم چونان امسال شرمنده عدم تحقق خواسته مقام رهبري در سالي كه گذشته نباشيم!
جمعه|ا|19|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]