واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقاد رييس مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران: بيمار سوخته مدتهاست در كشور فراموش شده است درمان سوختگي ناقص، قديمي، گران و ناكارآمد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
رييس مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران با ابراز نارضايتي نسبت به آنچه كه «پاك شدن صورت مساله سوختگي در كشور» خواند، گفت: بيمار سوخته مدتهاست كه در كشور فراموش شده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، دكتر محمدجواد فاطمي در افتتاحيه نخستين همايش بينالمللي سوختگي گفت: مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران سال 1386 تاسيس شد و فعاليت جدي خود را از سال 89 آغاز كرد و روز به روز بر تعداد طرحها و مقالات افزوده ميشود و حدود هشت مقاله مركز تحقيقات نيز امسال در مجله ISI به چاپ رسيد.
وي ارتقاي دانش دستاندركاران نظام سلامت و مطرح شدن سوختگي براي مردم و مسوولين و پرسنل بهداشتي - درماني را از جمله اهداف برگزاري اين همايش عنوان كرد و افزود: اما واقعيت بسيار تلخ، زشت و باورنكردني است. هدف از برگزاري اين كنگره پاسخ به سوال بيماري است كه گفت چرا سوختم و درمان نشدم؟ چرا بايد در مدارس كشوري بخاري باشد كه دانشآموزان بسوزند؟
فاطمي ادامه داد: اين كنگره در جهت پاسخي براي اين سوالات است. آيا آموزشهاي لازم براي پيشگيري از سوختگي ارايه شده است؟ آيا رسانهها از جمله صدا و سيما، وزارت ارشاد، مدارس، دانشگاهها و ... در عدم ارايه آموزشهاي پيشگيري از سوختگي مقصرند؟ آيا فضاهاي كار و زندگي استاندارد شدهاند؟ آيا كسي از شهرداري ميپرسد چرا اصول شهرسازي و ساختمان سازي و استانداردهاي زندگي شهري و سيستمهاي پيشگيري و اطفاي حريق رعايت نميشود؟ آيا همين سوالات از وزارت نيرو و وزارت كشور ميشود؟ آيا وزارت بهداشت پاسخگوي فضاي غيراستاندارد و ناكافي، درمان ناقص و اعتبارات كم است؟ آيا نبايد بيمهها درمان سوختگي را بر عهده گيرند؟
وي افزود: گردش مالي فوتبال ايران 400 ميليارد تومان در سال است و سالانه 1800 ميليارد تومان تنها مواد آرايشي وارد كشور ميشود. اما در بهترين شرايط اعتبار تخصيص داده شده به بيمارستان شهيد مطهري يك ميليارد تومان است.
رييس مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران با طرح اين سوال كه چرا سوختگي در ايران فراموش شده است و مشكل آن كجاست؟ افزود: صورت مساله سوختگي در ايران پاك شده است و كسي سوختن و سوختگي را مشكل نميداند. هر روز مردم ميسوزند اما در سوختگي تنها يك «چهارشنه سوري» را ميشناسيم. رشته سوختگي در ايران نه درآمد دارد نه پرستيژ. پيشگيري و آموزش در سوختگي فراموش شده است.
فاطمي افزود: استانداردها و ايمني كار وجود ندارد و درمانها ناقص، قديمي، گران و ناكارآمد است. بيمهها سوختگي را پوشش نميدهند. به بيماران سوختگي شغل داده نميشود و حمايت اجتماعي، رواني، اقتصادي و فرهنگي از بيماران سوختگي صورت نميگيرد.
رييس مركز تحقيقات سوختگي دانشگاه علوم پزشكي تهران در پايان با بيان اين كه برگزاري اين كنگره حدود 60 ميليون تومان هزينه به دنبال داشته است، گفت: اگر برگزاري اين كنگره سبب شود صداي بيماران سوختگي به گوش مسوولان برسد، اين چنين هزينهاي ارزش دارد؛ در غير اين صورت تمام اين پول را به دور ريختهايم. خواهشمان آن است به هر طريقي كه ميتوانيد به سوختگي كمك كنيد.
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]