واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/شكوفايي استعدادهاي بومي/ از آتش زدن لاستيك تا اختراع ماشين ضد سرما
شكوفايي استعدادهاي بومي/ از آتش زدن لاستيك تا اختراع ماشين ضد سرما
كرمان - خبرگزاري مهر: در شرايطي كه كشاورزان هر ساله به دليل سرمازدگي درصد زيادي از محصول خود را از دست مي دهند يكي از واحدهاي صنعتي در كرمان اقدام به ساخت دستگاهي براي مقابله با سرمازدگي كرده كه به راحتي قابل استفاده است.
به گزارش خبرنگار مهر، نه فقط در كرمان، بلكه در اقصي نقاط كشور كه كشاورزي رونق دارد، هر ساله در فصل هاي پاييز و بهار، وقوع سرمازدگي، حجم بالايي از محصولات باغي و زراعي را نابود كرده و از اين ناحيه هم كشاورزان خسارات زيادي متحمل مي شوند و هم اينكه بخش زيادي از بودجه هاي بخش كشاورزي صرف مقابله با خسارات سرمازدگي محصولات مي شود.
سرمازدگي سالانه ميلياردها تومان خسارت به جا مي گذارد
تنها يكي از اين موارد، خسارت ميليارد ريالي است كه بهمن ماه امسال به مزارع سيب زميني جنوب كرمان وارد شد به گفته مدير گروه بيمه محصولات كشاورزي جنوب استان كرمان، در سال زراعي جاري، سه هزار و 700 هكتار سطح زير كشت محصول سيب زميني، طرح استمرار در جنوب كرمان بيمه شده كه سرما به تمامي اين مزارع خسارت وارد كرد. وي از خسارت 6 ميليارد توماني سرما زدگي به مزارع سيب زميني در طرح استمرار جنوب كرمان خبر داد، اين البته تنها مورد از خسارات سرمازدگي نبوده و نيست.
در اين شرايط اما، تاكنون چاره خاصي براي پيشگيري از وقوع سرمازدگي در كشور انديشيده نشده است تا جايي كه در مناطق زراعي و باغي استان كرمان كه بيشتر در شهرستانهاي جنوبي واقع شده، كشاورزان براي مقابله با اين پديده و مراقبت از محصول خود در برابر سرما، از روشهاي ناكارآمدي همچون آتش زدن چوب و لاستيك و يا روشن كردن بخاري در كنار مزارع و باغات، گياهان و محصولات خود را از سرما حفظ مي كنند كه مشخص است اين روش نمي تواند مفيد عمل كند.
در همين حال اما، يكي از واحدهاي صنعتي در كرمان در اين زمينه گام موثري برداشته است. شركت صنايع ممتازان كرمان كه چندين دهه است در زمينه توليد و ساخت ماشين آلات كاربردي بخش كشاورزي فعاليت مي كند اخيرا اقدام به ساخت اولين دستگاه توليد باد و مقابله با سرمازدگي كرده است.
توليد باد براي مقابله با سرما/ وقتي استعدادها سرما را شكست مي دهند
محمد نخعي نژاد، مدير عامل شركت، درباره شيوه كاركردن دستگاه مقابله با سرمازدگي به خبرنگار مهر مي گويد: اين دستگاه كه در ارتفاع 15تا18 متر قرار مي گيرد، قادر است با انتقال هواي گرم به سطح زمين، 5 تا7 هكتار از باغات و مزارع كشاورزي را پوشش دهد و از خطر سرمازدگي در امان نگه دارد.
وي با اشاره به كاربرد موثر اين دستگاه در باغات پسته، انگور، مركبات و مزارع كشور، اظهار مي كند: اين دستگاه كه به سيستم حرارت سنج مجهز است به صورت خودكار و قبل از رسيدن سرما، نسبت به توليد باد و برقراري شرايط مطلوب دمايي اقدام مي كند.
وي مي افزايد: دو عدد از اين دستگاه در سال گذشته به صورت آزمايشي مورد استفاده قرار گرفت كه پس از تاييد بازده و كاربرد موثر آن در سال جاري به توليد رسيد.
مدير عامل شركت صنايع ممتازان تصريح مي كند: از آنجا كه خسارات سرمازدگي باغات و مزارع ايران در هر سال به ميلياردها ريال مي رسد، ضرورت داشت در اين زمينه اقدام موثري صورت گيرد.
نخعي نژاد همچنين بيان مي دارد: اين دستگاه در يك فرآيند 5ساله و با سرمايه گذاري شركت ساخته شده است و دولت مي تواند با سرمايه گذاري در توليد انبوه آن از خسارات سالانه سرمازدگي پيشگيري كند يا با ارايه تسهيلاتي كه در دراز مدت مستهلك شود از كشاورزان و باغداران در اين خصوص حمايت كند.
وي مي افزايد: بايد رويكرد توليد ماشين آلات مورد نياز بخش هاي مختلف در داخل كشور، جايگزين اتكا به محصولات وارداتي شود و اين رويكرد از سوي مسئولين هم مورد حمايت جدي قرار گيرد.
نخعي نژاد ابراز اميدواري كرد وزارت جهادكشاورزي از باغداران و كشاورزان با ارائه تسهيلات مربوط به خريد و تجهيز باغات خود به اين دستگاه، حمايت كند.
.................................
گزارش: اسماء زنگي آبادي
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]