واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بازيكنان و مربيان فوتبال، سالانه حداقل 10 ميليارد تومان ماليات ميدهند مالياتهاي قلمبه فوتباليها
جام جم آنلاين: ميگويند هر كه بامش بيش، برفش بيشتر؛ اين ضربالمثل بيانگر شرايط فعلي بازيكنان و مربيان فوتبال است كه بايد درقبال ميزان پولي كه ميگيرند، مالياتش را نيز پرداخت كنند. براي همين هر ساله مالياتهاي قلمبهاي برايشان تعيين ميشود تا درصدي از پولي را كه از دولت ميگيرند، به صندوق دولت بازگردانند.
هر چند كسي در پرداخت ماليات اما و اگري ندارد، اما بازيكنان فوتبال انتظار دارند در قبال پرداخت ماليات مبلغ قرارداد خويش، حمايتهاي جانبي نيز از آنان بهعمل آيد. مثل پوشش بيمهاي كه البته تامين اين خواسته به نظر باشگاهها برميگردد كه بايد با اتخاذ راهكارهاي لازم، بازيكنان تيم فوتبالشان را بيمه كنند تا در شرايط بيماري و آسيب ديدگي، بازيكنان و خانوادههايشان بتوانند از مزاياي خدمات بيمه بهرهمند شوند.
راهي براي فرار نيست
جدا از اين خواست عمومي، راهي براي فرار از زير بار ماليات قراردادهاي فوتبالي وجود ندارد و بازيكنان و مربيان بايد در پايان هر فصل نسبت به تسويه حساب مالياتي خويش اقدام كنند، چه در غير اين صورت، سازمان ليگ نيز از ثبت قراردادهاي آنان با تيمهاي جديد جلوگيري ميكند. هر چند طي دو سه سال اخير در اين مورد فتح بابي صورت گرفته و بازيكنان و مربيان فوتبال كشورمان به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد در پرداخت ماليات رقم قراردادشان پيشقدم شوند، اما بعضا هستند پروندههايي كه از گذشته تاكنون در سازمان مالياتي خاك ميخورند.مثل پرونده افشين قطبي كه در ارتباط با ماليات زمان حضورش در پرسپوليس و بعد نيز تيم ملي به سازمان مالياتي بدهكار است و شايد اگر بخواهد ديگر بار، قانوني وارد كشور شده و خارج شود بايد با مراجعه به سازمان مالياتي، بدهياش را تسويه كند.
مصطفي دنيزلي ترك و سرمربي فعلي پرسپوليس نيز وقتي ميخواست در پايان هفته بيست و ششم ليگ و براي چند روزي ايران را ترك كند و سري به خانوادهاش بزند، متوجه شد ماليات دوره مربيگرياش در تيم پاس را بدهكار است و اگر آن را تسويه نكند، نميتواند از كشور خارج شود. حتي برانكو ايوانكوويچ نيز كه بعد از جام جهاني 2006 آلمان، ديگر به ايران برنگشت و از طريق شكايت به فيفا خواستار دريافت حق و حقوق باقيماندهاش شد، مبلغ ماليات قرارداد زمان حضورش در تيم ملي را نپرداخته است تا چند روز قبل از حضور تيم باشگاهي الاتفاق عربستان در تهران، اعلام شود ممنوع الورود است.
علي دايي، مودي خوش حساب
جدا از برخي مربيان كه از پرداخت ماليات فرار كردهاند، علي دايي به گفته مسوولان سازمان امور مالياتي از خوش حسابترين موديان مالياتي به حساب ميآيد. دايي جدا از آنكه هر سال با مراجعه به علما و مراجع، خمس مالش را پرداخت ميكند، بموقع ماليات قراردادش را ميپردازد تا از اين حيث براي جامعه فوتبال الگو باشد.
درآمدهاي فوتبالي بايد از ماليات معاف باشد
عزيز محمدي، رئيس سازمان ليگ با اشاره به اينكه در حال حاضر 2 نوع ماليات براي فوتباليها تعريف شده، ميگويد: نوع اول شامل ماليات بازيكنان، مربيان و تمام كساني است كه در فدراسيون و باشگاهها كار ميكنند كه حرفي در آن نيست و طبق قانون پرداخت ميشود؛ اما شق دوم ماليات از درآمدهايي است كه جذب فوتبال ميشود كه ما مخالف آن هستيم.
وي در توضيح دلايل اين مخالفت ميگويد: دوستان ما در سازمان مالياتي نظر دارند كه اگر ما از اسپانسر و تبليغات محيطي و حق پخش به درآمدي ميرسيم، بايد ماليات اين مبلغ را نيز پرداخت كنيم كه ما مخالف اين مساله هستيم. چرا كه بايد شرايطي را ايجاد كنيم تا باشگاهها بتوانند روي پاي خود بايستند و از اتكاي صرف به دولت فاصله بگيرند. به همين منظور بايد به باشگاهها كمك كنيم، نه اينكه خواسته شود روي منابع درآمدي جذب شده ماليات بسته شود. در حقيقت اگر به دنبال خصوصي شدن باشگاهها هستيم بايد به آنها كمك كنيم تا با قوي شدنشان به لحاظ مالي به سوآوري و بهرهدهي برسند كه براي اين كار نيز حداقل به 10 سال زمان نياز داريم. به هر حال وقتي قرار است فوتبال از اتكاي صرف به منابع مالي دولت فاصله گرفته و درآمدزا شود، به صورتي كه خرج خود را درآورده و خدمت رسان باشد بايد كمكش كرد.
رئيس سازمان ليگ كه معتقد است طي اين مدت درآمد ليگ را 10 برابر نموده و به 27 ميليارد تومان رسانده است، اضافه ميكند: بايد باشگاهها را كمك كرد نه آنكه روي حداقل منابع درآمدي آنها نيز ماليات بست. آن هم در شرايطي كه در قانون تصريح شده هر سازمان و بنگاهي كه كار فرهنگي انجام ميدهد،از پرداخت ماليات معاف ميشود.
كلاهي كه سر بازيكنان ميرود
هر چند تعيين سقف قرارداد 350 ميليون توماني براي ليگ برتر فقط در هنگامه ثبت قراردادها در هيات فوتبال متبلور شده، اما به اعتقاد عزيز محمدي وقتي پاي پرداخت ماليات به ميان ميآيد، سر تعدادي از بازيكنان كلاه ميرود.
ميپرسيد چرا؟ وي چنين توضيح ميدهد: به دفعات شاهد بودهايم باشگاهها با وجود ثبت قرارداد 350 ميليوني براي تعدادي ازبازيكنانشان، رقمهايي كمتر از اين مبلغ (100 و 200 ميليون) را به آنان پرداختهاند، در حالي كه چنين بازيكناني مجبورند ماليات 350 ميليوني را پرداخت كنند كه بهطور طبيعي در حقشان اجحاف ميشود. هر چند ورود به چنين مسائلي به ما مربوط نميشود، اما وقتي با مراجعه به چنين بازيكناني مواجه شدهايم با تحقيق لازم، درستي گفتار آنان را مورد بررسي قرار دادهايم تا با نوشتن نامه به سازمان مالياتي، مبلغ حقيقي قرارداد آنان را منعكس سازيم. البته قبول دارم كه عكس اين مساله نيز قابل تصور است و مبلغ 350 ميليون، كف رقم قرارداد تعدادي از بازيكنان و مربيان شده و آنان، مبالغ زيادتري را دريافت ميكنند. هر چند خيليها نيز به انحاي مختلف از پرداخت ماليات شانه خالي ميكنند.
به هر حال اگر در نظر بگيريم كه سالانه 100 ميليارد تومان خرج باريكنان و مربيان فوتبال در رده باشگاهي ميشود، آنان 10 ميليارد تومان ماليات پرداخت ميكنند. البته اگر ماليات مربيان ردههاي ملي را نيز به اين مبلغ اضافه كنيم، بر ميزان اين رقم افزوده ميشود.
سازمان مالياتي طفره رفت
ما ميخواستيم نظر مسوولان سازمان مالياتي را نيز در زمينه چگونگي محاسبه و پرداخت ماليات قراردادهاي بازيكنان و مربيان فوتبال جويا شويم، ولي با وجود تمام نامهنگاريها و پيگيريهاي تلفني، آنان از پاسخ دادن طفره رفتند تا صرفا در اين گزارش، نظر فوتباليها را منعكس كرده باشيم.
اظهار نظر مالياتي فوتباليها
بيژن ذوالفقارنسب، مربي: خوشبختانه چند سالي است ميزان و نحوه پرداخت ماليات اهالي فوتبال به شفافيت رسيده است. در سه چهار سال اخير قراردادهاي فوتبال بهطور دقيق در نسخي نوشته ميشود كه يكي در اختيار بازيكن يا مربي، ديگري در اختيار باشگاه و نسخه سوم در اختيار فدراسيون قرار ميگيرد كه مبناي حكميت و ورود در دعاوي بازيكنان، مربيان و باشگاههاست. همين نسخه در اختيار كارشناسان سازمان مالياتي قرار ميگيرد تا ميزان ماليات هر قرارداد محاسبه و پرداخت شود.من هم شخصا با رضايت از محاسبه صورت گرفته، پيش از موعد مقرر بر مبناي اظهارنامه، ماليات خود را پرداختهايم.
افشين پيرواني، مربي: متاسفانه به نسبت ماليات پرداختي، امكانات و بيمه متناسب ارائه نميشود، چرا كه به نظر من اگر يك فوتباليست دچار پارگي رباط صليبي يا آسيب شديد مفصل شود، بايد بيمهاي وجود داشته باشد كه جبران كننده چنين صدمات شديدي باشد. معتقدم براي بازيكناني كه مرتب و منظم ماليات قراردادهايشان را پرداخت ميكنند بايد بيمه عمر تعلق گيرد.
جلال حسيني، مدافع مليپوش سپاهان: پرداخت ماليات يك وظيفه است، ولي كاش وظايف به شكل دوجانبهاي انجام ميشد. به اين مفهوم كه در قبال پرداخت اين مالياتها، خدماتي ضروري مثل بيمه هم وجود داشت. البته جاي سوال است چرا بايد ماليات پولهايي را بپردازيم كه هنوز دريافت نكردهايم، مثلا خود من در شرايطي كه مبالغي را در رابطه با قرارداد چند سال قبل از باشگاه سايپا طلب دارم، ماليات آن را از جيب پرداختهام.
افشين چاووشي، بازيكن داماش گيلان: هر چند پرداخت ماليات را كاري منطقي ميدانم، اما حجم و درصد آن براي فوتباليستها خيلي زياد است. طي سالهاي قبل شخصا از حدود 210 ميليوني كه طي يك سال از استيل آذين دريافت كردم، رقمي بين 50 تا 60 ميليون تومان پرداخت نمودم. اين در حالي است كه باشگاهها معمولا 5 درصد اصل قرارداد بازيكنان را بهعنوان هزينه ماليات كسر ميكنند كه اگر آن باشگاه در پرداخت اين هزينه تعلل كند، پرداخت اين رقم بر گردن بازيكن ميافتد.
حجتاله اكبرآبادي / گروه ورزش
چهارشنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]