تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837600669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سمنان و دغدغه‌هاي اولين شهر الكترونيك


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سمنان و دغدغه‌هاي اولين شهر الكترونيك
جام جم آنلاين: مقدمه: شهر الكترونيك يكي از خاستگاه هاي مديران شهري در عرضه كردن و مورد استفاده قرار دادن خدمات شهري است. شهري كه اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرويس هاي دولتي و سازمان هاي بخش خصوصي به صورت برخط (online)وبه طور شبانه روزي ،در هفت روز هفته با كيفيت و سرعت و ضريب ايمني بالا با استفاده از ابزار فناوري اطلاعات و ارتباطات انجام مي شود. در اين خصوص نظرات كارشناسان را جويا شده‌ايم كه با هم مي‌خوانيم.


بهره مندي ازشاخص هاي بالاي توسعه و همچنين پيشنهاد پروفسور جلالي ،سمنان را به عنوان اولين شهر الكترونيكي مطرح كرد:

مهندس مدرس يكي از كارشناسان انفورماتيك گفت:استان سمنان با توجه به ظرفيت هاي بالاي انساني و همچنين بهره مندي از شاخص هاي بالاي توسعه مانند بهداشت و درمان ، آموزش ، صنعت و اشتغال يكي از مناسب ترين گزينه ها براي انتخاب به عنوان شهر الكترونيك در كشور مطرح شده است.

مدرس افزود: شهر الكترونيك سمنان كه در اواخر سال 1389 به صورت رسمي افتتاح شد و با پيگيري هاي مسئولين استان خدمات الكترونيكي سازمان ها و ادارات دولتي بر روي اين وبگاه قرار گرفته است و در حال حاضر نياز به تبليغات منسجم جهت تشويق شهروندان براي استفاده از اين خدمات وجود دارد تا در يك فرايند 1 تا 3 ساله بتواند جايگاه واقعي شهر الكترونيك در ميان شهروندان مشخص شود و استفاده از اين خدمات به عنوان جزئي از فعاليت شهروندان نهادينه شود .

وطني يكي از كارشناسان دولت الكترونيك در اين رابطه گفت:شهر الكترونيك اگرچه در جهان پديده اي نو و جديد است و تنها يك دهه ازعمر آن مي گذرد اما به دليل قابليت ها و مزاياي فراواني كه دارد مورد توجه بسياري از كارشناسان و متخصصان IT و شهري شده است.

وطني افزود: دراستان سمنان هم به لطف حمايت وتلاش بي نظير فرزند استان پروفسور جلالي پدر علم فناوري ايران وهمكاري بسيار خوب استانداري وشهرداري ها، اولين استان الكترونيكي كه كليه شهرهاي آن داراي شهر الكترونيكي مي باشند در سطح كشور مطرح وپياده سازي شد.البته نكته قابل توجه اينكه قبل از استان سمنان شهرهاي ديگري ازجمله كيش، مشهد،تهران و گرگان پياده سازي شهرالكترونيكي را آغاز كرده بودند ولي بيشتر بصورت شهرداري الكترونيكي مطرح شدند.

مهندس عبداللهي از كارشناسان خبره انفورماتيك سمنان گفت: نزديك بودن به پايتخت يكي از دليل هاي اصلي است و پيش از اين هم در پروژه هاي كشوري، سمنان به عنوان پايلوت انتخاب شده است. عامل ديگر تركيب جمعيتي استان سمنان است كه جمعيت كارمندي و كارگري، صنعتي و كشاورزي و جمعيت دانشگاهي را به اندازه اي كه براي چنين پروژه اي قابل مقايسه باشد، در خود جاي داده است.

عبداللهي افزود:اگر پروژه اي مانند شهر الكترونيك در اين منطقه موفقيت آميز پياده سازي و اجرا شود تقريبا مي توانيم تضمين كنيم كه در بيش از نيمي از كشور ايران قابل اجرا خواهد بود.

مسوول كميته تخصصي شهر هاي الكترونيكي استان سمنان در اين رابطه گفت: بحث شهر الكترونيكي از چندين سال قبل به پيشنهاد دكتر جلالي آغاز شد، در شهرهاي مختلف پيشرفت خوبي داشته و اين الكتروني شدن در استان سمنان نيز آغاز شده است .

هادي ايزد خواه در خصوص ساختار مديريتي اين طرح در استان سمنان افزود: آغاز الكتروني شدن سمنان از اوايل اسفند ماه سال 89 شروع شد، به دستور استاندار شوراي راهبردي با اعضايي مشخص تشكيل شد كه اين شورا در هر شهرستان يك كميته اجرايي و راهبردي به رياست فرماندار دارد. و همچنين به احتمال زياد با همكاري استادان نخبه دانشگاه علم وصنعت به عنوان شوراي راهبردي به مديريت و هدايت اين طرح كمك خواهند نمود.

يكي از زير بناهاي اجراي اين طرح آموزش و اطلاع رساني مستمر است

مهندس مدرس پيش نياز آغاز چنين طرحي را آموزشهاي مستمر براي شهروندان دانست و ادامه داد: اين امر توسط چندين دستگاه اجرايي در حال اجراست . شهرداري سمنان و سازمان فني و حرفه اي در اين راه گام هاي مناسبي را برداشته اند اما جايگاه بخش خصوصي در زمينه آموزشهاي شهروند الكترونيك جايگاه مناسبي نيست .مهمترين بخش اين طرح تشويق شهروندان جهت استفاده از خدمات ارائه شده در شهرالكترونيك است . فراموش نكنيم محور اصلي شهرهاي الكترونيك بر شهروند الكترونيك استوار است و اين شهروندان هستند كه بدنه اصلي شهر الكترونيك را مي سازند .

وي در اين رابطه گفت: در 6 سال گذشته با توجه به رويكرد دولت به خدمات الكترونيك شاهد بوده ايم كه شهروندان در سراسر كشور از هر طبقه اي برخي از خدمات خود از دولت را به صورت الكترونيكي دريافت مي كنند . ثبت نام و استفاده از كارت سوخت – ثبت اطلاعات خانوار – دريافت يارانه ها – ثبت نام در آزمون ها و بسياري از خدمات ديگر كه فقط به صورت الكترونيكي ارائه مي شوند نمونه اي از اين آمادگي براي ورود به شهر الكترونيك است.

هادي ايزد خواه مسوول كميته تخصصي شهر هاي الكترونيكي استان پيش نياز اجرايي شدن اين طرح را آمادگي بيشتر در سه مولفه اصلي شهر الكترونيك يعني شهروند ،بخش خصوصي و دولت دانست و خاطر نشان كرد:اين آمادگي نسبتا در دولت به وجود آمده و بايد در شهروند و بخش خصوصي و فضاي كسب وكار نيز ايجاد شود.

وطني يكي از كارشناسان دولت الكترونيك در بحث اموزش گفت:آموزش در اين طرح غالبا به صورت (آموزش الكترونيك)elearning اجرا مي گردد.ولي بعضا در ابتداي كارجهت جذ ب حداكثري وپاره اي مسائل، به صورت همايش ،جلسات توجيه وكارگاهاي آموزشي انجام مي گيرد.

مهندس عبداللهي در مورد آموزش به شهروندان اظهار داشت : از آن جا كه هنوز محتوايي داخل اين سايت ها قرار ندارد پاسخ اين پرسش هم روشن است. البته آموزش استفاده از ابزار الكترونيكي را نبايد صرفا وظيفه ي سايت هاي اين چنيني بدانيم. ايجاد شهر الكترونيك در واقع برگي از درخت بزرگ فناوري اطلاعات مي تواند باشد. يعني پيش از رسيدن به اين مرحله بايد هر خدمات دهنده، سرويس هاي الكترونيكي را براي مخاطبانش آماده نموده، كاربري آن ها را نيز آموزش داده باشد.

برخي از بخش هاي خدمت رساني نياز به پيگيري بيشتر از طرف مسوولين دارد

مهندس مدرس در مورد روند اجرايي در سمنان گفت:در فاز اول اين طرح با ورود اطلاعات توسط دستگاه هاي اجرايي و ادارات دولتي امكان بهره گيري شهروندان از خدمات دولتي فراهم شده است اين خدمات به عنوان خدمات G2C يعني خدمات دولت به شهروندان يا مصرف كنندگان Government to Consumer) / Government-to-citizen) مطرح مي شود . اما با توجه به پيگيري كمرنگ مسئولين استان در ساير خدمات مانند B2B ( ارائه خدمات بنگاه هاي تجاري به بنگاه هاي تجاري ديگر) و B2C ( ارائه خدمات بنگاه هاي تجاري به شهروندان)هنوز شاهد ارائه خدمات گسترده در اين دو بخش نيستيم. اين مهم نه تنها حمايت مسئولين استان را نياز دارد بلكه توجه بخش خصوصي را طلب مي كند .

هادي ايزد خواه مسوول كميته تخصصي شهر هاي الكترونيكي استان خاطرنشان كرد:در بخش فضاي كسب و كار مشكلات و مسائلي وجود دارد كه لايحه آن را با نام قانون بهبود فضاي كارآفريني و كسب وكار به مجلس داده ايم كه اميد است با تعامل و توافقات ميان دولت و سازمان صنعت ومعدن و تجارت و اتاق تعاون و شوراي اصناف به تصويب برسد و در اين راستا همكاري ها شكل بگيرد تا انتظارات هم به مرور محقق شوند.

آقاي وطني كارشناس دولت الكترونيك در اين مورد گفت: آمادگي الكترونيكي،شرايط زمينه اي وتوسعه منابع انساني و اجتماعي بهينه مهيا نيست.دربخش شهروند الكترونيك مي بايست اطلاع رساني واموزش بيشتري از طرف دستگاههاي مسئول صورت مي گرفت و همچنين بايد مشوقهاي لازم براي بخش خصوصي تدوين وحمايتهاي مورد نياز انجام ودربخش دولت الكتر ونيك ، با سرعت بسياربيشتري مراحل ساختاري طي شود.

مهندس عبداللهي يكي از كارشناسان شهر الكترونيك دراين خصوص گفت: اين روند متوقف است. مي توانيد محتواي سايت را نگاه كنيد كه يك كلمه ي قابل استفاده به آن اضافه نشده است. تابستان 1389 در استانداري سمنان جلسه اي با حضور مسؤولان استان و دكتر جلالي (ايده پرداز اين طرح) صورت گرفت خطاب به تمامي سازمان ها اعلام شد كه براي پيشبرد اين طرح همكاري كنند ولي متأسفانه اين طرح هم از طرف استانداري و هم از طرف ديگر دستگاه هاي اجرايي جدي گرفته نشده است. در حالي كه اجراي چنين طرح هايي مي تواند به كاهش محسوس هزينه هاي دستگاه هاي اجرايي و مخاطبان آن ها منجر شود. من مدتي پس از شركت در آن جلسه، در سايت ثبت نام كردم ولي هنوز موفق به ورود به سايت نشده ام. تماس تلفني با پشتيباني شهر الكترونيك سمنان -كه در استانداري مستقر مي باشد- هميشه ناموفق بوده است. آيا انتظاري بيشتر از اين مي توانيد داشته باشيد؟

يكي از كارشناسان در اين زمينه گفت:درست است كه انجام كارها به صورت الكترونيكي با هزينه و وقت كمتر و با سرعت بيشتري انجام مي شود ولي به فضاي امنيتي بيشتر و مناسب تري نيازمند است كه هم اكنون فضاي امنيتي آن صفر است .وي در ادامه گفت:در حيطه كاري ما به دليل حساسيت بالاي كاري نمي توانيم سايت اينترنتي اعلام نماييم وهمچنين به دليل بايگاني اسناد و مدارك ،بايد حتما متقاضي به صورت حضوري به اينجا مراجعه كند و همين امر مستلزم اين است كه متقاضي حتما بايد توسط كارشناس رويت شده و باعكس و عكس شناسنامه تطبيق داده شود تااينكه مراحل خدمات رساني به وي انجام گيرد.

سايت هاي سازمان هاي دولتي بايد بروز رساني شوند

مهندس مدرس يكي از كارشناسان شهرالكترونيك در خصوص نحوه عملكرد ادارات و سازمان ها اظهار كرد:امروز بسياري از ادارات دولتي سطح استان از سايت هاي خوبي بهره مند هستند و بيش از 70 % آنها دست كم هفته اي يك بار سايت خود را به روز مي كنند اما اين براي ايجاد شهر الكترونيك شاخص مناسبي نيست و در شهر الكترونيك شهروندان به وسيله سايت هاي اينترنتي يك ارتباط دو سويه و سريع با دولت برقرار مي كنند و اگر شاخص پاسخگويي وب سايت هاي دولتي به درخواست هاي شهروندان را بررسي كنيم شايد نتايج خوبي به دست نيايد .

آقاي وطني مسوول كميته تخصصي شهر هاي الكترونيكي استان در اين مورد گفت : در سمنان اكثرادارات وسازمانها سايتهاي اطلاع رساني خوبي دارند البته بحث سايتهاي اطلاع رساني با شهر الكترونيك مجزا بوده وطبيعتا رابطه مستقيمي با هم ندارند و اكثراداره ها گامهاي ابتدايي را برداشته اند ولي تا چشم اندازهاي برنامه فاصله محسوسي دارند. اين طرح فعلا در شهرداري ها مركزيت داشته وساير ادارات با شهرداري ها تعامل دارند.

مهندس عبداللهي در اين رابطه گفت: اغلب سازمان ها و ادارات سايت اينترنتي به روز دارند. يعني اطلاعاتي كه در سايت قرار مي دهند هر بار كه مراجعه كنيد مي توانيد آخرين اطلاعات را ببينيد. ولي به روز بودن محتوا كافي نيست. به روز بودن فناوري هم بايد باشد. وي افزود: مثلا اتوماسيون اداري بخشي از همين فرآيند الكترونيكي شدن است ولي هنوز داخل يك سازمان علاوه بر تصوير الكترونيكي نامه، اصل آن نامه هم بايد دست به دست بچرخد! يا يك سازمان با داشتن 6 سال سابقه ي استفاده از گردش الكترونيكي مكاتبات به يكباره به دليل سهل انگاري و هزينه نكردن كمتر از 100 هزار تومان، آرشيو 4 ساله اش نابود مي شود و به راحتي بدون اين كه تلاشي براي بازيابي امكان پذير آن ها انجام دهد، كارش را ادامه مي دهد. هنوز روي ميز هاي ادارات انبوهي از زونكن ها قرار دارد و بعضي هنوز دارند كمد هاي بزرگ تر مي خرند تا كپي اسناد را در پوشه هاي رنگي نگهداري كنند.

يكي از كارشناسان با بيان اينكه براي اين طرح هنوز هيچ فضاي امنيتي در نظر نگرفته اند اظهار داشت:همان طوري كه مي دانيم شهر الكترونيكي بايد كارايي لازم را داشته باشد كه متاسفانه بسياري از ادارات هنوز به اين شبكه متصل نيستند يا اصلا به روز نيستند وحتي خدمات خاصي راهم به مراجعين ارائه نمي دهند.

ايزد خواه در مورد موانع موجود در اين طرح اظهار داشت: در اين زمينه چالش ها را شناسايي نموده ايم كه عبارت اند از شكاف ديجيتالي ،شكاف نسل ها و شكاف ميان شعار تا عمل است و با برنامه ريزي هاي صورت گرفته اميد است اين شكاف ها را كاهش دهيم و حتي از بين بروند تا به آن خواسته ها و اهداف موردنظر دست يابيم.

مهندس مدرس كارشناس انفورماتيك دراين خصوص گفت: مهمترين چالش دولت در اين زمينه آموزش مديران ارشد و مياني سازمانها جهت پذيرش خدمات الكترونيك است . مديران با پذيرش اين مهم و با سرمايه گذاري در توسعه و بهبود خدمات ارائه شده مي توانند نقش مهمي در توليد خدمات الكترونيكي داشته باشند.

مدرس افزود:چالش ديگر دولت در اين زمينه عدم وجود استاندارد هاي عملي در حوزه فناوري اطلاعات است كه البته با اقدام دولت در تاسيس سازمان فناوري اطلاعات در سال 89 اين مهم مد نظر دولتمردان قرار گرفته است وچالش ديگر دولت در توسعه خدمات الكترونيكي متمركز كردن توليد اين خدمات در تهران است . مراكز استانها با وجود بهره مندي از نيرو هاي متخصص صرفا در مراحل تست و نگهداري اين نرم افزار ها همكاري مي كنند . با تفويض توليد و ارائه خدمات الكترونيك به مراكز استانها ضمن بهره برداري از پتانسيل هاي بومي هر استان امكان ايجاد رقابت سالم در بين مراكز استانها جهت توليد هر چه بهتر و بيشتر خدمات الكترونيك به وجود مي آيد .

آقاي وطني يكي از كارشناسان دولت الكترونيك در خصوص چالش هاي موجود گفت: قوانين وبخشنامه ها بروز نبوده كه بايد مورد ارزيابي و اصلاح قرارگيرد. اكنون شهرالكترونيك يك فرصت است اگر ازاين فرصت استفاده شود عقب ماندگيها را مي توان جبران نمود وتعلل دربرابراين فرصت جبران ناپذير است.چراكه شهر الكترونيكي، در يك فضاي سايبري تعاملي حاصل از شبكه هاي مجازي شكل گرفته و به شيوه سيستمي به عملكرد و وضعيت و ارائه خدمات الكترونيكي سازمانها و بازخورد توسعه شهروندان به آن خدمات از طريق سازمانهاي نظارتي الكترونيكي نظارت دارند.

استفاده از شهر الكترونيك واقعيتي انكار ناپذير است

مهندس مدرس آينده اين طرح را اين گونه پيش بيني نمود : شهر الكترونيك مسير يك طرفه اي به سمت پيشرفت است . در صورت پشتيباني دولتمردان و همكاري شهروندان سرعت پيشرفت افزايش پيدا مي كند.

وي افزود:استفاده از خدمات الكترونيك واقعيتي انكار نا پذير است و ديگر راه برگشت به سيستم هاي دستي و كاغذي وجود ندارد و در اين راه، رسانه ها نيز نقش مهمي را ايفا مي كنند . با معرفي خدمات الكترونيك ادارات مختلف و تشويق شهروندان براي استفاده از اين خدمات و همچنين واكاوي مشكلات موجود در خدمات ارائه شده از سوي دستگاههاي اجرايي و توضيح خواهي از آنها مسير ورود به شهر الكترونيك را هموار تر نمايند .

مهندس عبداللهي در رابطه با آينده اين طرح گفت: پيش بيني در يك سيستم با روند مشخص امكان پذير است. خواه روند را به ما گفته باشند، خواه خودمان آن را با محاسبه به دست آورده باشيم. استاندارد هاي فناوري در كشور ما با تغيير مديران عوض مي شوند و نه با تغيير نياز كاربران! من فقط مي توانم آرزو كنم كه چنين طرح هايي هر چه سريع تر براي رفاه حال مردم و صرفه جويي در منابع كشور مان اجرايي شوند. البته شايد با گران تر شدن انرژي، تمايل عمومي براي استفاده از چنين فناوري هايي بيشتر شود.

آقاي وطني خاطر نشان كرد: شهر الكترونيكي، چارچوبي است كه به شهروندان كمك مي كند تا دانش، توانمنديهاي شخصي و حرفه اي خود را ارتقاء دهند و وظايف شهروندي خود را در استفاده از خدمات بهترين شكل ممكن انجام دهند.

اگر ازاين فرصت استفاده شود عقب ماندگي ها را مي توان جبران نمود وتعلل دربرابراين فرصت جبران ناپذير است.

يكي از كارشناسان مسوول در حوزه شهرالكترونيكي گفت: اكنون شهرالكترونيك يك فرصت است اگر ازاين فرصت استفاده شود عقب ماندگيها را مي توان جبران نمود وتعلل دربرابراين فرصت جبران ناپذير است.

آقاي وطني افزود: در ايجاد هر شهر الكترونيكي مراحلي وجود دارد كه اگراين مراحل يكي پس از ديگري تكميل شوند و سبب توسعه، پيشرفت و تكامل شهر الكترونيكي خواهد شد، اين مراحل شامل :پيدايش ،ارتقا،تعامل ،تراكنش،يكپارچگي است و گام پيدايش آن در استان سمنان به طور كامل انجام شده است و اكنون ما در مرحله ارتقا آن هستيم .

وي افزود: روند روز افزون توسعه خدمات الكترونيكي سازمانها، نيازهاي ارتباطي و نظارتي شهروندان را بيشتر كرده است و ضرورت گذر از شهرهاي سنتي به شهرهاي الكترونيكي را مطرح نموده است.همچنين تامين پهناي باند مناسب يكي از دغدغه هاي مردم در شبكه هاي ارتباطي محلي، ملي و بين المللي در شهرهاي الكترونيكي مي باشد كه يك وجود آن يك ضرورت براي رسيدن به يك شهر مناسب ديجيتالي با كيفيت بالا نيز مي باشد. به همين دليل، بسياري از كشورها در حال سرمايه گذاري هاي كلان در جهت ايجاد زيرساختهاي ارتباطي و شبكه هاي دسترسي خود به منظور ارائه سرويس هاي چند رسانه اي با هزينه ي كم، سرعت بالا و كيفيت مناسب هستند.

منيره سراج

سمنان-خبرنگار جام جم

چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن