واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گروه هاي دوست و دشمن سوريه در لبنان
بيروت - اين روزها زياد شنيده مي شود كه حاميان بشار اسد و نظام سوريه در فلان منطقه لبنان دست به تجمع زدند و بلافاصله خبر ديگري از تجمع مخالفان نظام سوريه در همان نزديكي شنيده مي شود؛امري كه از تعداد قابل توجه دوستان و در عين حال دشمنان سوريه در لبنان حكايت دارد.
به گزارش ايرنا از بيروت، جدال جدي طرفين اين رقابت باعث شده دولت لبنان براي جلوگيري از هرگونه درگيري داخلي در اين كشور، سياست بي طرفي را در پيش بگيرد، اما به اعتقاد برخي كارشناسان آنچه اين بحران را جدي مي نماياند نقش برخي از اعضاي حزب المستقبل به رياست سعد حريري در قاچاق سلاح و نيرو به خاك سوريه و كمك به القاعده در اين زمينه است.
با وجود اينكه مقامات رسمي لبنان در خصوص بحران اخير سوريه در مسايل سياسي موضعي بي طرفانه اتخاذ كردند، اما اين امر در ميان جريان هاي مختلف سياسي لبنان به شكل ديگري در جريان است چرا كه جريان 8 مارس لبنان پشتيبان و حامي نظام سوريه و جريان 14 مارس نيز از مجموعه هاي مسلح و ضد نظام اين كشور حمايت مي كند.
جريان 14 مارس ناآرامي در سوريه را بخشي از خيزش مردمي مي داند كه از تونس و مصر شروع شد و منتظر اعلام سقوط نظام سوريه است، اما در مقابل به اعتقاد جريان 8 مارس ناارامي در سوريه جزيي از طرح و نقشه استكبار جهاني است كه آمريكا و رژيم صهيونيستي آن را رهبري مي كنند و برخي كشورهاي عرب با آنها همراهي مي كنند و هدفشان ساقط كردن همه قدرت هاي مقاومت در جهان اسلام از جمله نظام هاي ايران، سوريه و لبنان است.
حزب المستقبل كه سعد حريري رياست آن را بر عهده دارد و بزرگترين بخش از جريان 14 مارس به شمار مي رود به شكل جدي خواستار سقوط نظام سوريه است چراكه به اعتقاد اين تشكل اين امر به تغييرات گسترده سياسي وامنيتي در لبنان خواهد انجاميد.
به اعتقاد جريان 14 مارس، سقوط نظام اسد در سوريه بازگشت حريري را به حكومت تسهيل مي كند و زمينه را براي شكست حزب الله و خلع سلاح آن فراهم كرده و سوريه را از ائتلاف با ايران و موضع حمايت از مقاومتش باز مي دارد چرا كه به اين شكل سوريه پس از اسد يك سوريه معتدل در جهان عرب خواهد بود.
حريري كه بيشتر مدت سال گذشته ميلادي را در خارج لبنان سپري كرده و هنوز به لبنان بازنگشته است، در موارد بسياري مواضع ضد سوري خود را اظهار داشته است، به حدي كه از وي نقل شده كه به لبنان باز نخواهد گشت مگر اينكه پس از سقوط نظام سوريه از طريق فرودگاه دمشق به لبنان برود.
وي كه عمدتا سخنان خود را از طريق سايت توييتر منتشر مي كند به شكل روزانه با طرفداران خود در اين سايت ارتباط دارد.
حريري همچنين به منظور توجيه غيبت طولاني اش در لبنان، گاهي بحث نقشه ترور خود را مطرح مي كند كه اگر به لبنان بازگردد مورد سوء قصد قرار خواهد گرفت.
به گفته بسياري از منابع مطلع خبري، حزب المستقبل آشكارا در حوادث سوريه و ضديت با نظام اين كشور دخالت دارد كه اين امر از طرق مختلف از قبيل پشتيباني مالي از افراد مسلح مخالف نظام سوريه و تسهيل قاچاق سلاح به داخل اين كشور صورت مي پذيرد.
اخيرا نيز اعلام شد كه 20 شخص مسلح كه عمده آنها لبناني بودند به درگيري مسلحانه با ارتش سوريه در نزديكي منطقه تلكلخ اين كشور پرداختند كه حد اقل چهار تن از آنها كشته و ما بقي بازداشت شدند.
اين بازداشت شدگان اعتراف كرده اند كه از پشتيباني مالي و تسليحاتي حزب المستقبل، مخصوصا نمايندگان بخش هاي شمالي لبنان در مجلس اين كشور كه وابسته به اين حزب هستند، برخوردار بودند.
"وليد جنبلاط" رييس حزب سوسياليست ترقي خواه لبنان نيز كه گويي سعي دارد گوي سبقت حمايت از اين گروه هاي مسلح در سوريه را از شريك 14 مارسي خود يعني سعد حريري بربايد، طي مواضع اخير خود به مرحله اي رسيده است كه براي ساقط كردن نظام سوريه، خواستار دخالت بيگانگان و غرب در اين كشور شده و از دروزيان در ارتش سوريه كه هم مسلك و آيين او هستند خواسته است كه در مقابل دستورات فرماندهان خود نافرماني كنند و از ارتش خارج شوند.
استعفاي "نصر الله صفير" از رهبري مسيحيان ماروني در لبنان و انتخاب "بشاره راعي" به عنوان جانشين وي، تحولي مهم در خصوص موضع مسيحيان در تعامل با سوريه بود.
صفير خواستار تغيير در نظام سوريه بود و به شكل كلي از جريان 14 مارس به اين منظور پشتيباني آشكاري به عمل مي آورد اما از زمان انتخاب راعي اين امر تغيير يافته و وي بيشتر موضعي ميانه رو در اين خصوص دارد و از دخالت در امور ديگر كشورها خودداري مي كند.
دو گروه مسيحي 14 مارس يعني حزب كتائب و نيروهاي لبناني هم موضع متفاوتي درخصوص سوريه دارند چراكه كتائب سياست بي طرفي را تاييد مي كند اما نيروهاي لبناني خواستار دخالت در امور داخلي سوريه هستند.
در مقابل مواضع گروه هاي مختلف جريان 8 مارس در خصوص حمايت و پشتيباني از نظام سوريه به رياست بشار است يكپارچه تر به نظر مي رسد.
اين گروه ها با تاييد بشار اسد، وي را به منظور مقابله با توطئه هاي خارجي كه با آنها روبه رو شده است، ياري مي دهند؛ مخصوصا اينكه اسد اعلام كرده با اصلاحاتي كه خواست مردم سوريه است موافق بوده و براي اجراي آنها تلاش مي كند.
همچنين حمايت نظام سوريه از محور مقاومت در منطقه، مخصوصا مقاومت لبناني ها و فلسطيني ها، اين كشور را نيز در محور مقاومت قرار داده است كه اين امر مهم ترين سبب حمايت جريان 8 مارس لبنان از اين نظام شده است چرا كه سقوط اين نظام، باعث تضعيف محور مقاومت خواهد شد.
موضع جريان "ملي آزاد" كه ژنرال "ميشل عون" رياست آن را بر عهده دارد، همراه و هماهنگ با نظام سوريه است و دليل عمده آن همان ترس از وضعيت مسيحيان مشرق بوده كه در مورد راعي نيز اين موضوع گفته شد.
در آخرين تحول صورت گرفته در ميان دوستان و دشمنان سوريه، شيخ "احمد الاسير" رهبر جريان سلفي هاي جنوب لبنان(شهر صيدا) با كمك بخشي از سلفي هاي شمال(شهر طرابلس)، قصد دارند براي جدي كردن بحران، تجمعات اعتراض آميز گسترده خود را از هفته جاري در بيروت برگزار كنند؛ امري كه بايد منتظر پاسخ جدي جريان 8 مارس به آن ماند.
خاورم**1030**1431
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 80013356
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]