واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير سابق دولت احمدي نژاد در گفتوگو با ايلنا: وزيري هامانه: حذف يارانه اقشار پردرآمد انتخاباتي است
در زمان خروج بنده از وزارت نفت حدود ۳۶ هزار نفر در پارس جنوبي مشغول به كار بودند ولي در حال حاضر اين ميزان به زير ۱۰ هزار نفر رسيده است كه دليل اين امر، تخصيص اعتبارات نفت به حوزه يارانههاي نقدي است.
ايلنا: وزير سابق دولت احمدي نژاد، وقوع اختلاس 3 هزار ميليارد توماني بدون كمك دولتيها را امري غير ممكن ارزيابي كرد.
به گزارش ايلنا از يزد، سيد كاظم وزيري هامانه امروز چهارشنبه در گفتگوي مشروح با ايلنا در اين زمينه گفت: اختلاس اخير بدون كمك جريان دولتي امكان پذير نبوده و بعيد ميدانم اگر مجموعهٔ هماهنگ شدهاي نباشد، كسي بتواند دست به اين كار بزند.
اين كانديداي انتخابات مجلس نهم از حوزه يزد، با تاكيد بر اينكه اگر مجلس ما، قوي و كارشناسي باشد، دولت خطا نخواهد كرد، گفت: متاسفانه عملكرد ضعيف مجلس موجب ميشود تا دولت جرات خطا كردن پيدا كند و قانون گريزي كند.
هامانه ادامه داد: مجلس بايد قانون خوب تصويب كند و بر حسن اجراي آن نظارت كند و از سوي ديگر دولتي كه به قانون احترام نگذارد و راه خودش را برود و اعلام كند قانون را اجرا نميكنم بايد مورد مواخذه مجلس قرار بگيرد.
كانديداي حوزه يزد تصريح كرد: هر كشوري كه بر طبق قانون حركت كند، پيشرفت ميكند حتي اگر آن قانون بد باشد و اگر بيقانوني حاكم باشد و قوه مجريه تابع قانون نباشد، وضعيت بدتر از اين نميشود.
وي تاكيد كرد: به نظر من ميبايست خيلي زودتر از اينها از رئيس جمهور سوال ميشد تا در «راس امور بودن مجلس» ثابت شود.
تغيير وزراي نفت، نشانه عدم ثبات در اين زمينه است
وي همچنين با تاكيد بر سپردن كار به افراد خبره، گفت: اينكه در ۷ سال ۶ وزير نفتي تغيير كردهاند نشانه عدم ثبات در اين حوزه مهم است كه متاسفانه دولت دهم در عرض ۳ ماه ۲۵۴ مدير و كارشناس نفتي را از كار بركنار كرد.
وزيري هامانه با اشاره به طرح هدفمند كردن يارانهها گفت: متاسفانه در آستانه انتخابات حذف يارانه اقشار پردرآمد توسط دولت مطرح شده است كه امري انتخاباتي است و از سوي ديگر از ابتدا قرار بود تنها به ۶ دهك كم درآمد يارانه نقدي پرداخت شود ولي دولت آن را به همه تخصيص داد و طبيعي است با اين اقدام اعتباري براي بخش توليد باقي نميماند.
اين كانديداي مجلس نهم به افزايش بيسابقه نرخ ارز و سكه در چند ماهه گذشته اشاره كرد و گفت: اين روند را عادي نميدانم اگرچه بحث تحريم بانك مركزي تاثير خود را بر افزايش قيمت ارز داشته و خواهد داشت كه گرانيها در اثر بيسياستي دولت است و براي حل مشكلات ميبايست سياست اداره امور اجرايي كشور عوض شود.
وزير اسبق نفت همچنين به شرايط سخت كشور با توجه به وضع تحريمها پرداخت و گفت: تحريمها از زمان تسخير لانه جاسوسي بر ايران آغاز شد ولي در سالهاي گذشته اين روند شدت گرفته و كار واردات تجهزيرات مدرن با مشكل روبرو شده است.
هامانه تصريح كرد: تحريم بانك مركزي به بخش اقتصادي كشور فشار وارد كرده و اميدواريم مسئولين اقتصادي كشور راه حلي مناسب براي آن در نظر بگيرند چرا كه تحريمها موجب ميشود تا اجناس با قيمت بيشتر و با واسطه به دست ما برسد و در نهايت كار كشور به عقب بيفتد البته در بعضي موارد هم به پيشرفت صنايع كمك ميكند.
وي درخصوص تحريم خريد نفت ايران و تاثير آن بر قيمت نفت اوپك هم گفت: قبل از تحريم نفتي ايران، قيمت نفت اوپك ۱۱۰ دلار بود و پس از تحريم نفتي به ۱۲۳ دلار افزايش يافته است كه البته قيمت نفت ايران حدود ۳ دلار كمتر از اوپك است.
فرصتهاي شغلي در پارس جنوبي كاهش يافته است
اين كانديداي انتخابات مجلس نهم با بيان اينكه «در اين چند سال شاهد اشتغال منفي بخش پارس جنوبي بودهايم» تاكيد كرد: در زمان خروج بنده از وزارت در حدود ۳۶ هزار نفر در اين بخش مشغول به كار بودند ولي در حال حاضر اين ميزان به زير ۱۰ هزار نفر رسيده است كه دليل اين امر، تخصيص اعتبارات نفت به حوزه يارانههاي نقدي است.
وزير اسبق نفت همچنين با بيان اينكه پس از تحريمهاي آمريكا شركتهاي خارجي عملا از كار در پارس جنوبي صرف نظر كردند، گفت: براي ادامه توليد در زمان اينجانب فازهاي ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ به پيمانكاران داخلي واگذار شد كه زمان اجرا و تحويل فازها ۵۴ ماهه بود ولي هم اكنون با اتمام زمان، متاسفانه فازها در حال حاضر ۵۰ درصد هم پيشرفت ندارند كه تحريمها در اين زمينه بيتاثير نيست.
وي افزود: در حالي كه در بهترين شرايط اجراي يك فاز ۴۸ ماه زمان ميبرد، در دولت دهم وعدههاي عجيبي داده شد و زمان اجراي فازها را ۳۵ ماه اعلام كردند كه بيشتر شبيه شوخي است.
عدم فروش نفت به اروپا، تصميم درستي نيست
وزيري هامانه استقبال از عدم فروش نفت به اروپاييها را صحيح ندانست و گفت: ما در اين زمان نبايد مشتري پراني كنيم چرا كه پالايشگاههاي كشورهاي اروپايي كه با ايران قرارداد نفتي داشتهاند بر اساس نفت ايران تنظيم شده و نبايد با عدم فروش نفت به آنان تغيير سيستمهاي آنها را تسريع كنيم.
وزير اسبق نفت گفت: در حال حاضر برخي از كشورهاي اروپايي با واسطه، همان نفت ايران را خريداري ميكنند و ما ضمن فروش نفت بايد به فكر مشتريهاي جايگزين هم باشيم.
وي گفت: عمده قراردادهاي فروش نفت به اروپاييها بلند مدت است و وقتي ما خودمان نفت را به آنها نفروشيم، آنها را وادار ميكنيم تا پالايشگاههايشان را به هر قيمت شده بر اساس نفت ساير كشورها تنظيم كنند.
پايان پيام
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]