واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: تحليل عملكرد كشتي ايران در كره جنوبي؛ آقايي كشتي ايران بر بام آسيا
تفكرات جديد حاكم بر كشتي در رقابتهاي قهرماني كشتي سال ۲۰۱۲ آسيا در كره جنوبي ثابت كرد با توجه به پتانسيل بالاي كشتي در ايران، ميشود صاحب جايگاهي در خور توجه بود.
ايلنا: تيمهاي كشتي آزاد و فرنگي ايران با كسب عنوان قهرماني هر دو رشته فرنگي و آزاد سال ۲۰۱۲، آسيا بار ديگر اقتدار خود در كشتي قاره كهن را به ساير قدرتهاي برتر كشتي آسيا تحميل كرد تا همچنان قدرت بلامنازع آسيا باقي بماند.
به گزارش ايلنا؛ اين درست است كشتي ايران در كره جنوبي براي هشتمين بار در رشتههاي فرنگي و بيست و يكمين بار در كشتي آزاد ازسكوي قهرماني آسيا بالا رفت، اما بسياري بر اين باورند كه هيات اعزامي دركنار تيمهاي ملي با اعمال ديپلماسي مذاكرات كارساز با مسوولان درجه اول فيلا و شوراي كشتي آسيا درخارج از تشك نيز به دستاوردهاي بزرگي دست يافت كه به جرات ميتوان گفت در مواردي از خود قهرماني نيز مهمتر بودند.
بررسيهاي صورت گرفته نشان ميدهد كه مديريت جديد كشتي ايران در رقابتهاي قهرماني سال ۲۰۱۲ آسيا ۲ هدف متفاوت را دنبال كرد، اولي موفقيت در ميدان رقابتها و كسب مدالهاي زرين وعنوان قهرماني، دومي اعمال ديپلماسي برگزاري جلسات مختلف با رييس فيلا و شوراي كشتي آسيا و همچنين مسوولان درجه اول فدراسيونهاي كشورهاي صاحب كشتي قاره كهن براي گسترش ارتباطات في مابين كه تصور ميشود در هر دو بخش با موفق بود.
اهالي فن براين باورند كه ايجاد ارتباطات منطقي و برگزاري جلسات هدفمند با رافائل مارتنيتي رييس فيلا و مرد شماره يك كشتي جهان و مسوولان درجه اول و مردان تصميم گيرنده شوراي كشتي آسيا، اعمال ديپلماسي كارساز مذاكره با مسوولان درجه اول فدراسيونهاي ملي كشورهاي آسيايي در راستاي تشريح تفكرات جديد حاكم بر كشتي ايران، دستاوردهاي به مراتب بالاتر از قهرماني را در پي داشت.
ديپلماسي اعمال شده از سوي هيات همراه تيمهاي ملي كشتي ايران در رقابتهاي آسيايي كره جنوبي پيامي با اين مضمون براي فيلانشينان و مسوولان شوراي كشتي آسيا داشت كه ايران در دوران جديد به جز قهرماني در قاره كهن و كسب مدالهاي رنگارنگ در جهان و المپيك، به دنبال جايگاه از دست رفته خود در مراكز تصميم گيري كشتي جهان است و براي تحقق اين امر مهم نيز برنامههاي بلندمدتي دارد.
كاروان اعزامي قهرماني آسيا دركره جنوبي كه مجموعه ايي از چهرههاي صاحب اعتبار جهاني كشتي ايران را به همراه داشت با برگزاري جلسات اين چنيني نشان داد كه قدرت اول آسيا خواستار صندليهاي حساس از دست رفته خود در مراكز تصميم گيري قاره كهن و فيلاست.
ازطرف ديگر در ملاقاتهاي صورت گرفته در خلال رقابتها، مارتينتي با برخورد و رفتار دوستانه خود با هيات بلند پايه كشتي ايران نشان داد كه برخلاف شايعات منتشر شده مبني برتعليق فدراسيون كشتي كشورمان به خاطر تغييرات صورت گرفته مديريتي، نه تنها از شرايط جديد حاكم بر كشتي ايران نگران نيست، بلكه همكاري دوباره قهرمانان صاحب نام با كشتي ايران را به فال نيك گرفته است.
در كره جنوبي حضور نامهاي معتبر در كشتي جهان همچون رسول خادم، عليرضا سليماني، رضا سوخته سرايي، عليرضا رضايي، محمد بنا و محمدطلايي در كاروان كشتي ايران كه همگي از صاحبان مدالهاي ارزشمند جهاني و المپيك هستند، توجه دو چندان مسوولان فيلا و شوراي آسيا را به سوي كاروان كشتي ايران جلب كرده بود.
درهمين راستا مارتينتي درچند جلسهاي كه با هيات ايراني حاضر در گومي داشت، به صراحت خوشحالي خود را از قرار گرفتن قهرمانان صاحب نام و داراي عناوين معتبر جهاني در جمع دست اندركاران كشتي ايران ابراز كرده و ورود دوباره آنها به خانواده بين المللي كشتي را خوشامد گفت.
وي در يكي از اين جلسات خطاب به حسن رنگرز نايب رييس فدراسيون كشتي گفت: چقدر خوب است كه زمينه قرار گرفتن قهرمانان داراي اعتبار جهاني در كنار تيمهاي كشتي ايران فراهم شده و من اين اتفاق را به سود كشتي جهان دانسته و از بازگشت آنها به جامعه جهاني كشتي استقبال ميكنم.
نكته جالب اينكه در اين جلسات هرگز موضوع تعليق يا مسائلي اينچنيني مطرح نبود و بحثها به طور كلي حول و حوش حضور پرقدرت ايران در ميادين مهم بين المللي آينده و المپيك ۲۰۱۲ لندن دور ميزد.
واقعيت امر اين بود كه مديريت جديد حاكم بر كشتي با يك برنامه ريزي اصولي در اين دوره از رقابتها سطح ارتباطات مرسوم با مقامات درجه اول كشتي قاره آسيا و فيلا را به رده نفرات اول و تصميم گيرنده فدراسيون ارتقا داد، كاري كه در سالهاي اخير به يك نقطه ضعف تبديل شده بود.
نكته بسيار مهم در اين رقابتها اين بود كه ايران نشان داد، وضعيت كنوني با گذشته متفاوت است و از اين پس كاروان كشتي ايران در هر ميدان بين المللي با تمام قدرت در هر دو بعد قهرماني و ديپلماسي وارد عمل خواهد شد كه اگر اين سياست همچنان ادامه يابد، ميتوان اميدوار بود كه در سالهاي نه چندان دور شوراي كشتي آسيا و فيلا به باز پس دادن صندليهاي حساس كشتي ايران در مراكز تصميم گيري مجبور شود اما بايد پذيرفت به دست آوردن صندليهاي از دست رفته در مراكز تصميم گيري كشتي قاره آسيا و فيلا كه به خاطر بيتوجهي و عدم درك لازم از اهميت آنها اتفاق افتاده، كاري بس دشوار، اما غير ممكن نيست.
در همين حال بايد اين واقعيت تلخ را پذيرفت كه ايران در حال حاضر به عنوان قدرت بلامنازع كشتي قاره آسيا و يكي از كشورهاي درجه اول كشتي جهان، هيچ صندلي قابل توجهي در مراكز تصميم گيري فيلا و شوراي كشتي آسيا ندارد و اكنون براي بازپس گرفتن صندليهاي مفت و مجاني ازدست رفته بايد به رقابت با كشورهاي درجه چندم آسيا بپردازد.
بدون تعارف بايد گفت عدم شناخت و درك لازم از ارزش حضور افراد كارآمد و چهرههاي شاخص و داراي اعتبار جهاني ايران در دور ميز تصميم گيري كشتي قاره آسيا و جهان ضربه مهلكي به كشتي ايران در مجامع بين المللي وارد كرده كه جبران اين آسيب جدي به اعمال يك ديپلماسي قوي و استفاده از تمامي افراد توانمند داخلي نيازمند است.
ملاقات با نايب رييس قطري شوراي كشتي آسيا كه رياست فدراسيون كشتي اين كشور را نيز به عهده دارد هم از اهميت بالايي برخورد بود، چرا كه جلسه هيات ايراني با وي زمينه ورود مدرسان و مربيان درجه اول ايراني به مركز آموزش كشتي فيلا در قطر را فراهم كرد.
گسترش همكاريهاي دو جانبه و فعال كردن سومين مركز آموزش كشتي جهان در قطر به وسيله ايران يكي از موارد مورد بحث بين مسوولان فدراسيون كشتي قطر و ايران بود كه قرار است در يك سفر چند روزه يك هيات كارشناسي كشتي ايران به قطر تحقق يابد.
اگر بخواهيم از نظر فني هم كاروان اعزامي كشتي ايران به قهرماني سال ۲۰۱۲ كره جنوبي را مورد بررسي قرار دهيم، بايد اعتراف كنيم كه ورود رسول خادم قهرمان سابق كشتي آزاد جهان و المپيك به عنوان مدير تيمهاي ملي و امور فني و همچنين مسوول اصلي كادرفني تيم ملي كشتي آزاد و قرار گرفتن وي در كنار محمدبنا سرمربي ارزشمند تيم ملي كشتي فرنگي به افزايش پتانسيل موجود فني كشتي افزوده است كه اگر ادامه اين روند به طور كامل مورد حمايت مسوولان درجه اول وزارت ورزش و جوانان و كميته ملي المپيك قرار گيرد، ميتواند اميد كسب چند مدال با ارزش در المپيك ۲۰۱۲ لندن را در دلها زنده كند.
تفكرات جديد حاكم بر كشتي در رقابتهاي قهرماني كشتي سال ۲۰۱۲ آسيا در كره جنوبي ثابت كرد با توجه به پتانسيل بالاي كشتي در ايران، ميشود با يك برنامه ريزي دقيق و جهان بيني منطقي در هر دو بعد قهرماني و حضور در مراكز حساس تصميم گيري كشتي قاره كهن و جهان صاحب جايگاهي در خور توجه بود.
پايان پيام
چهارشنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]