واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت/حضور در انتخابات، گامي براي بسط مردمسالاريخبرگزاري فارس: ساعاتي ديگر پرونده تبليغات انتخاباتي نهمين دوره مجلس بسته ميشود و همه كانديداها همانند همه امتحانات درسي وارد جلسه اصلي آزمون ميشوند تا اندوختهها، محبوبيت و تلاش تبليغاتي خود را به محك گذارند.
خبرگزاري فارس: ساعاتي ديگر پرونده تبليغات انتخاباتي نهمين دوره مجلس بسته ميشود و همه كانديداها همانند همه امتحانات درسي وارد جلسه اصلي آزمون ميشوند تا اندوختهها، محبوبيت و تلاش تبليغاتي خود را به محك گذارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، همانند شب امتحاني كه ديگر فرصتي براي مطالعه باقي نيست تبليغات به خط آخر ميرسد و مردم و كانديداها بايد با دلهايي مضطرب آكنده از شوق و ياس و اميد واكنش مردم و موكلان را به انتظار نشينند.
آنان كه در گذشته عملكرد روشن و صادقانهاي از خود بر جاي گذاشته باشند و نيز همه آنها كه به غلط يا درست از شيوههاي ناب و جديد تبليغاتي بهره جسته و اقبال مردم را به خود جلب كرده باشند از روز 13 اسفند بايد خود را مسافر بهارستان بدانند.
نهمين دوره انتخابات مجلس در طي همه انتخابات 33 سال گذشته داراي شرايط و فراز و فرودي منحصر به فرد بوده است.
كاهش تعداد كانديداها ( به لحاظ اعمال قانون مدرك تحصيلي ) و قرار داشتن اين انتخابات در مقطعي بعد از انتخابات رياست جمهوري سال 88 و نيز تغيير برخي شيوههاي تبليغاتي از جمله شرايط خاص اين دوره از انتخابات بود.
فارغ از همه گروهبنديهاي جناحي و اظهارنظرهاي سياسي آنچه كه انتخابات را اعتبار و ارزش ميبخشد حضور مردم و درصد مشاركت آنان است.
اينكه كانديدايي تنها به اين جمله بسنده كند كه " تنها به من راي دهيد! " در حق مردم و نظام اسلامي ما جفا روا داشته است، در اين صورت هدف و رسالت اصلي انتخابات زير سئوال ميرود.
اين شيوه نوعي خودخواهي و تبليغ فردي و هزينه كرد از سبد نظام است كه قطعا شعور مردم ما چنين تبليغات كاذبي را بر نميتابد.
اما هر كانديدايي كه در درجه اول بر مشاركت بالاي مردم در انتخابات تاكيد كرده و بيش از آنكه شرايط ايجاد شده را مصادره به نفع كند بر فلسفه واقعي انتخابات كه همانا مشاركت حداكثري مردم است تاكيد كند بيشتر مقبول مردم و رايدهندگان است.
ايرانيان تجربههاي بسياري را از برگزاري انتخابات گوناگون در مقاطع مختلف از حيات كشور اندوختهاند. اين بار نيز برآيند حضور آنها به تحكيم مردمسالاري و حكومتداري به شيوههاي علمي و منطقي و مردم پسند منجر خواهد شد.
بر اساس الگوهاي جامعهشناسي سياسي، انتخابات در همه كشورها نماد بلوغ فكري، ابزار حاكميت مردمي و گام بلند ملتها براي نيل به دموكراسي است.
از اين رو اين فصل از حيات كشور ما نيز بايد بهعنوان درسي تلقي شود كه جامعه بيدار و هوشمند ما را به سوي دروازه هاي ترقي و رشد و تعالي رهنمون خواهد ساخت.
نتيجه انتخابات هر چه كه باشد و تركيب نمايندگان پارلمان ايران هر كس و گروهي كه باشد مورد احترام نظام و مردم ما است.
گردن نهادن به قانون و مقيد ساختن خويش به مقررات و ضوابط انتخاباتي حتي اگر نقصي هم وجود داشته باشد ضامن ثبات و رشد بهتر انديشهها و برگزاري سالمتر انتخابات بعدي خواهد بود.
در اين ساعات باقي مانده آنچه كه بايد بيشتر مدنظر قرار گيرد تشويق و ترغيب مردم براي حضور در پاي صندوقهاي راي است. دستيابي به جامعه مردمسالار تنها از طريق برگزاري انتخابات سالم و پرشور و حضور حداكثري مردم مقدور است. هر حرف و اقدامي كه اين نماد دموكراسي را زير سئوال ببرد مطرود است.
ايران سرزميني است كه از ويژگي بزرگي به نام تنوع اقوام، تعدد انديشهها و اديان و تكثر آرا و عقايد بهرهمند است، طبيعي است كه نظرات و خواستها نيز يكدست نباشند و در كنار موافقان دوستان هميشگي شاهد ظهور و فعاليت برخي منتقدان نيز باشيم كه امري بديهي و از قضا مفيد است با وجود اين تنوع بايد به نظر همه منتقدان و دوستان احترام گذاشت اين احترام گذاشتن به راي و نظر ديگران، نافي حضور همه گروهها و اقشار در انتخابات نيست چه آنها كه داراي كانديداهاي دلخواه خود در اين عرصه هستند و چه آنها كه از نحوه رسيدگي به صلاحيتها گلايه دارند بايد خود را مقيد به حضور بدانند.
هر ايراني به هر دسته و طايفه و قومي كه وابسته باشد، داراي هر گرايش و عقيده و نظري كه باشد حضورش در اين امتحان الزامي است به هر حال مجلس نهم تشكيل خواهد شد، پس چه بهتر كه نمايندگاني با آراي بالاتر بر اين كرسي قانون گذاري تكيه بزنند تا با انگيزه و احساس مسئوليتي بيشتر مدافع حقوق موكلان خويش در مجلس باشند.
-----------------------
محمدامين خوشنيت
-----------------------
انتهاي پيام/ح10
سه|ا|شنبه|ا|9|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]