واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كاسپاروف: پوتين فرصت فعاليت را از مخالفان سياسي گرفته است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1390/12/07 00:20:22.22 گري كاسپاروف ، قهرمان سابق شطرنج جهان و رهبر حزب روسيه ديگر در مصاحبه با يورونيوز گفت:« مخالفان سياسي در روسيه دچار چند دستگي نشده اند،بلكه با توجه به آنكه پوتين كنترل همه چيز را در روسيه در اختيار گرفته است، فرصت فعاليت پيدا نمي كنند». شبكه خبري يورو در گفتگويي تلويزيوني اوضاع روسيه را به بحث گذاشت و اعلام كرد بسياري از مردم روسيه كه تمايل داشتند به كشورهاي خارجي مهاجرت كنند اكنون مايلند در كشورشان بمانند و براي دموكراسي بيشتر ، فساد كمتر، ايجاد فرصت هاي بيشتر و خلاص شدن از پوتين مبارزه كنند.
آنها براي خلاص شدن از فردي تلاش مي كنند كه درعين حال، فرد قدرتمند روسيه است.زيرا او بود كه توانست به فضاي هرج و مرج ناشي از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي سابق پايان دهد و همين فرد،اكنون خود را آماده مي كند تا يك دوره ديگر سمت رياست جمهوري كشورش را برعهده گيرد.
پوتين قول داده بود با فساد در هر شكل آن مبارزه كند اما اكنون خويشاوند سالاري در روسيه حكمرفرما شده است.با وجود آنكه روسيه بزرگترين توليد كننده نفت وگاز در جهان است اما هفده درصد از جمعيت اين كشور درفقر زندگي مي كنند.
مخالفان پوتين مي گويند درانتخابات پارلماني كه در دسامبر سال دو هزار ويازده در روسيه برگزار شد در مقياس گسترده تقلب صورت گرفت و به همين علت در اعتراض به اين تقلب هزاران نفر به خيابان ها ريختند.
مخالفان پوتين مي گويند آيا دو دوره رياست جمهوري پوتين كه با ركود اقتصادي مواجه بود ديگر كافي نيست.
اما طرفداران وي مي گويند دوره همراه با هرج و مرج قبل از به قدرت رسيدن پوتين را به ياد بياورد، او بود كه توانست به اين وضع پايان دهد و به كشور سروسامان دهد. مجري يورونيوز در ابتداي اين گفتگوي تلويزيوني موضوع انتخابات رياست جمهوري ماه مارس روسيه را پيش كشيد و اعلام كرد با احتساب پوتين پنج نفر براي شركت در انتخابات رياست جمهوري نامزد شده اند، آيا اين قواعد بازي دموكراسي است يا نه همه اين افراد،در واقع عروسكهاي خيمه شب بازي هستند كه شكست دادن آنها خيلي آسان است، و در همين رابطه نظر «ولاديمير شيزوف» سفير روسيه در اتحاديه اروپا(پارلمان اروپا)، را جويا شد.
وي در اين باره گفت:«من نمي خواهم درباره ويژگي نامزدهها اظهار نظري بكنم.اما مي توانم با اطمينان بگويم با توجه به ويژگي هايي كه ولاديمير پوتين دارد مي تواند به راحتي در انتخابات رياست جمهوري روسيه كه آزادترين و شفاف ترين انتخات ممكن است پيروز شود». كاسپاروف كه اكنون در دبي زندگي مي كند در اين باره گفت:« نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري روسيه از قبل انتخاب شده اند .پوتين همه جنبه هاي اين انتخابات را تحت كنترل دارد.
او هشتاد درصد وقت صحبت كردن را در تلويزيون به خود اختصاص داده است و در مناظرات تلويزيوني نيز شركت نمي كند». قهرمان سابق شطرنج روسيه گفت نمي توان از انتخابات رياست جمهوري روسيه به عنوان يك انتخابات واقعي صحبت كرد و من مطمئن هستم كه ميزان تقلب در انتخابات رياست جمهوري روسيه چهارم مارس به مراتب بيشتر از انتخابات پارلماني روسيه خواهد بود كه در چهارم دسامبر سال گذشته برگزار شد. ليليا شيبانووا مدير عامل موسسه گلووس درباره انتخابات روسيه گفت:« مي توان واقعا از يك رقابت واقعي بين نامزدهاي انتخاباتي صحبت كرد.
يك رقابت واقعي سياسي ، كه در آن سياستمداران واقعي وجود دارند و تبليغات انتخاباتي مختلفي را انجام مي دهند.
اما متاسفانه هيچگاه برنده نمي شوند». مجري يورونيوز اين سئوال از كارشناسان شركت كننده در اين بحث مطرح كرد كه چرا مخالفان سياسي قدرت حاكم بر روسيه يك نامزد مقتدر را انتخاب نمي كنند كه بخت بيشتري براي پيروزي داشته باشد. سفير روسيه در پاسخ گفت واقعيت آن است كه مخالفان سياسي در روسيه دچار چند دستگي شده اند و اين چيز روشني است. كاسپاروف در پاسخ مي گويد بايدبه اين نكته اشاره كنيم كه از سال دو هزار و چهار بدينسو هيچ حزب سياسي در روسيه به ثبت نرسيده است.وگرنه مخالفان سياسي قدرت حاكم بر روسيه كه دچار چنددستگي نشده اند.آنها همچنين نااميد نيز نشده اند اما مشكل اين است كه در فضاي سياسي كنوني روسيه كه پوتين كنترل آن را در اختيار گرفته است فرصت فعاليت پيدا نمي كنند.كاسپاروف گفت در چنين شرايطي اوضاع روسيه حتي از ونزوئلا نيز بدتر خواهد شد.زيرا چاوز حداقل به احزاب مخالف اجازه مي دهد فعاليت سياسي داشته باشند و در انتخابات نيز شركت كنند.
اما پوتين حتي به احزاب اجازه فعاليت هاي سياسي و شركت در انتخابات را نمي دهد. ليليا شيبانووا كه از مسكو در اين گفتگوي دو سويه شركت كرده بود درباره اختلاف نظر و چند دستگي احزاب سياسي مخالف در روسيه گفت متاسفانه رهبران مخالفي كه من امروز در روسيه مي بينم در بين تظاهر كنندگاني كه در اعتراض به قدرت حاكم به خيابان ها مي ريزند زياد محبوبيت ندارند.
در واقع ، بايد بگويم كه ما در روسيه به چهره هاي سياسي جديدي نياز داريم.
به موج جديدي از كنش گري سياسي و اجتماعي در روسيه نياز داريم تا رهبران جديدي از بطن جامعه سر برآورند. وي افزود مخالفاني كه امروز با روبان هاي سفيد (علامت مخالفان سياسي در روسيه) در خيابان هاي مسكو تظاهرات مي كنند از رهبران مخالفي كه به طور قانوني در كشور وجود ندارند حمايت نمي كنند. سفير روسيه در اتحاديه اروپا در پاسخ به اين سئوال كه اگر پوتين در انتخابات رياست جمهوري پيروز شود آيا موج مهاجرت ها از روسيه به ديگر كشورهاي خارجي شدت خواهد گرفت يا خير هم گفت : نه، برعكس من فكر مي كنم اگر پوتين دراين انتخابات پيروز نشود اين موج شدت بيشتري به خود خواهد گرفت. زيرا شكست پوتين در انتخابات، بي ثباتي سياسي ،اقتصادي و اجتماعي را به طور اجتناب ناپذيري در كشور در پي خواهد داشت. ليليا شيبانووا گفت: روند مهاجرتها از روسيه ادامه خواهد يافت و اين مسئله ربط زيادي به نتايج انتخابات نخواهد داشت. وي افزود افزايش روند مهاجرت ها از كشور بيشتر به اين بستگي دارد كه طبقه متوسط جامعه از شرايط زندگي خود راضي نباشد. مجري شبكه خبر با اشاره به رده بنديهاي «سازمان شفافيت بين الملل» كه روسيه را از نظر فساد در رتبه صد و چهل و سوم از ميان صد و هشتاد ودو كشور جهان قرار داده است و از اين نظر در كنار كومور و نيجريه قرار مي گيرد اين سئوال را از شركت كنندگان اين بحث تلويزيوني پرسيد كه آيا پوتين قادر است در دور سوم رياست جمهوري اش بر اين مشكل در روسيه فائق آيد؟ سفير روسيه در اتحاديه اروپا در پاسخ به اين سئوال گفت فساد مسئله اي است كه درهمه كشورهاي جهان وجود دارد.همين چند ماه پيش ما در پارلمان اروپا نيز شاهد رسوايي فساد بوديم.
در نتيجه نمي توان گفت كه فساد خاص روسيه است اما بايد بگويم كه فساد مشكلي جدي براي روسيه است و پوتين نيز بهترين گزينه براي مبارزه با فساد در اين كشور است. ليليا شيبانووا گفت مشكل اصلي وجود رژيم كنوني حاكم بر روسيه است كه خودش فاسد است .فساد در روسيه دقيقا برآمده از هرم قدرتي است كه پوتين در كشور به وجود آورده است.
وقتي شهروندان در هر كشوري بر امور و اوضاع كشورشان كنترلي نداشته باشند ، پديد آمدن فساد وگسترش آن اجتناب ناپذير خواهد بود. مجري اين شبكه در ادامه اين بحث به موضوع اقتصاد روسيه پرداخت و با توجه به آنكه بخش عمده اي ازدرآمدهاي ارزي روسيه از طريق صادرات و فروش نفت و گاز تامين مي شود اين سئوال از كارشناسان شركت كننده در برنامه پرسيد كه اگر پوتين براي يك دوره ديگر، سمت رياست جمهوري روسيه را به دست گيرد مي تواند در اقتصاد روسيه و منابع درآمد تنوع ايجاد كند؟ ليليا شيبانووا گفت براي نوگرا كردن ساختار اقتصادي در كشور ما به سياست كاملا متفاوتي درقبال شركت ها نياز است كه متاسفانه اين سياست اكنون در روسيه وجود ندارد.
حجم زيادي از پول ها از مسكو به سوي ديگر مناطق انتقال مي يابد و اين امر،هر گونه ابتكار عمل محلي را در نطفه خفه مي كند. شركتهاي متوسط امكان توسعه نمي يابند و علت اصلي آن هم اين است كه منابع مالي كافي براي توسعه خود پيدا نمي كنند.در چنين شرايطي ، هيچ بختي براي نوگرايي ساختار اقتصاد روسيه وجود ندارد. ولاديمير شيزوف سفير روسيه در اتحاديه اروپا(پارلمان اروپا) در ادامه سخنان خود درباره درخواست پارلمان اروپا براي تحقيق درباره تقلب در انتخابات پارلماني و امكان برگزاري انتخابات پارلماني ديگري در روسيه گفت بررسي چنين مسئله اي ، نه به پارلمان اروپا،بلكه به دستگاه قضايي و پارلمان روسيه ربط دارد. ليليا شيبانووا در پاسخ به همين سئوال گفت در واقع اكنون كاملا روشن شده است كه نه تنها ولاديمير پوتين و كرملين ، بلكه خود نمايندگان پارلمان نيز خواستار برگزاري انتخابات پارلماني ديگري در روسيه نيستند.
در چنين شرايطي،براي برگزاري انتخابات پارلماني ديگر به فشار فزاينده جامعه نياز است. 00:29:26.22
يکشنبه|ا|7|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]