واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: خبرها از عالم علم
بيتوجهي به درمان گلو درد كودك
دانشيار روماتولوژي، بي توجهي به درمان گلو درد كودك را زمينه ساز بروز تب روماتيسمي عنوان كرد.به گزارش برنا، محمد رضا هاتف فرد عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به اينكه تب روماتيسمي يا بيماري حاد مفصلي در كودكان به ويژه در سنين 5 تا 15 سالگي شايع است، اظهار داشت: در ايجاد اين بيماري عفونت نقش اصلي را ايفا ميكند و از يك ميكروب ناشي ميشود. هاتف فرد با اشاره به اينكه زماني كه گلودرد كودكي ناديده گرفته شود يا درمان نشود ميكروب زنده ميماند در حالي كه همين ميكروب در صورت مصرف آنتي بيوتيك بلافاصله از بين ميرود، خاطر نشان كرد: احتمال ابتلا به تب روماتيسمي با افزايش سن كمتر ميشود. وي افزود: اين بيماري همان طور كه از نامش پيداست با تب همراه بوده و به طور ناگهاني به تورم زانوها يا مچ ها ميانجامد و تورم از يك مفصل به مفصل ديگر منتقل ميشود به همين دليل به آن رماتيسم مهاجر نيز ميگويند.
هاتف فرد با اشاره به اينكه دوره بيماري از 5 تا 6 هفته تا 3 ماه طول ميكشد و حتما به دنبال گلودرد در كودكان ايجاد ميشود، اظهار داشت: اين بيماري برخلاف آرتريت روماتوئيد به تغيير شكل مفصل نميانجامد اما عارضه مهم آن، درگيري قلب است.عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: اين بيماري در صورتي كه تشخيص داده نشود و درمان به موقع صورت نگيرد به دريچه هاي قلب آسيب ميرساند، به طوري كه به عمل جراحي دريچه قلب نياز پيدا ميشود.
هاتف فر افزود: تشخيص بيماري با مشاهده علايم باليني و آزمايشهاي ساده امكانپذير است و حتي در صورت پيشرفته شدن بيماري ميتوان عوارض آن را كنترل كرد. اما همواره بهترين راه پيشگيري است.
وي به والدين توصيه كرد: اگر پزشك به هنگام تشخيص گلودرد، پني سيلين تجويز كرد، خواستار تعويض دارو نشوند و دلسوزي بيجا نكنند، زيرا يك پنادر براي از بين بردن عامل بيماري كافي است و مانع از بروز تب روماتيسمي ميشود و در واقع برعكس آرتروز، آرتريت روماتوئيد كاملا قابل پيش گيري و درمان است.
سيب را با پوست بخوريد
گروهي از دانشمندان آمريكايي در بررسي هاي خود نشان دادند كه خوردن سيب با پوست مي تواند به تقويت عضلات كمك كند.
به گزارش مهر، چندي پيش دانشمندان موسسه كارولينسكا در استكهلم سوئد نشان دادند همانطور كه در كارتون «پاپاي» (ملوان زبل) اتفاق مي افتد، اسفناج يك ماده خوراكي غني از نيترات است و حتي مصرف كم آن به مدت سه روز مداوم مي تواند ميزان اثربخشي ميتوكندريها را بهبود ببخشد. ميتوكندري ها نيروگاه هاي انرژي حاضر در سلول هاي ماهيچه اي و بافت ها هستند و بنابراين مصرف اسفناج به تقويت ماهيچه ها كمك مي كند.اما اكنون گروهي از دانشمندان دانشگاه آيووا با انجام مطالعاتي بر روي مواد غذايي كه قادرند فرايند «تحليل عضلاني ژنتيكي» را به تاخير بيندازند موفق شدند هزار و 300 ماده را شناسايي كنند.در بين اين مواد، «اسيد اورسوليك» كه به ميزان بسيار بالايي در پوست سيب ديده مي شود يكي از موادي است كه بيشترين تاثير را بر روي تقويت عضلات دارد.اين ماده در گوشت سيب وجود ندارد. اسيد اورسوليك علاوه بر پوست سيب در آلو، زغال اخته، ريحان و پونه كوهي نيز يافت مي شود.اين دانشمندان با انجام آزمايشاتي بر روي مدل هاي حيواني دريافتند موش هايي كه براي آنها اين مولكول تجويز شده بود ريتم عضلاني بهتري داشتند و از فوايد كلي اين ماده از جمله كاهش چربي هاي خون بهره مند مي شدند.اين دانشمندان در اين خصوص توضيح دادند:«اين مولكول، بسيار جالب است. علاوه بر پتانسيل هاي دارويي، نتايج بررسي هاي ما نشان مي دهد كه اسيد اورسوليك در يك رژيم غذايي سالم نيز وجود دارد. اين براي كساني كه از ديرباز عادت داشته اند سيب را با پوست بخورند خبر خوبي است».
راهكارهايي براي تقويت استخوان ها
مصرف ويتامين D و كلسيم، آجيل و دانه ها ، سبزي ها، ويتامينK و انجام مرتب حركات ورزشي براي تقويت و سلامت استخوان ها لازم و ضروري هستند.
به گزارش ايرنا، برخورداري از استخوان هاي سالم با داشتن يك بدن سالم در ارتباط است. داشتن استخوان هاي قوي در سنين جواني مي تواند از ابتلا به پوكي استخوان در سال هاي آينده زندگي جلوگيري كند.در اين مطلب به پنج راهكار براي تقويت و سلامت استخوان ها اشاره شده است:
- ويتامين دي و كلسيم : لاكتوز ناشي از شير به تقويت و سلامت استخوان ها كمك مي كند. افرادي كه به لاكتوز حساسيت دارند مي توانند ويتامين دي و كلسيم مورد نياز خود را از شير سويا به دست آورند.همچنين غلات غني شده، بروكلي و آب ميوه هاي غني شده نيز منبع خوبي از كلسيم هستند .
-آجيل و دانه ها: به غير از محصولات لبني، مصرف آجيل و دانه ها نيز براي سلامت استخوان ها مفيد هستند زيرا آنها منبع خوبي از مواد معدني به شمار مي روند. براي مثال يك انس بادام حاوي 75 ميلي گرم كلسيم است و يك انس دانه كنجد حاوي 37 ميلي گرم كلسيم است.
-سبزي ها: مصرف سبزي هاي مختلف غني از بتا كاروتن به تامين ويتامين A مورد نياز استخوان ها كمك مي كند.هويج، سيب زميني شيرين و طالبي از جمله سبزي وميوه هاي غني از بتا كاروتن هستند.
-ويتامين K: مصرف يك وعده اسفناج و يا دو وعده بروكلي مي تواند به تامين ويتامين K كه براي سلامت استخوان هاي لازم و ضروري است، كمك كند.
- ورزش منظم: به غير از مصرف غذاهاي مناسب، ورزش نيز براي سلامت استخوان ها مهم و حياتي است. ورزش هاي استقامتي مانند راه رفتن، ايروبيك، بسكتبال و وزنه برداري نيز به تقويت استخوان ها كمك مي كند.
ورزش در هر سني براي تقويت استخوان ها و پيشگيري از پوكي استخوان لازم و ضروري است.نه تنها ورزش موجب تقويت و سلامت استخوان ها مي شود بلكه باعث تقويت، هماهنگي و توازن ماهيچه نيز مي شود.
افرادي كه مكمل هاي كلسيم مصرف مي كنند و پس از خوردن اين مكمل ها مشكلات دستگاه گوارش پيدا مي كنند، بايد سعي كنند فيبر و مايعات بيشتري مصرف كنند.
رژيم غذايي براي جوش هاي جواني
عامه مردم معتقدند رژيمغذايي افراد دچار جوشهاي دوره جواني رابطه مستقيمي با تعداد اين جوشها دارد و حتي گروهي، رژيم غذايي نامناسب را عامل بهوجودآمدن اين جوشها ميدانند. به گزارش هفته نامه سلامت، به همين دليل نيز با توجه به تجربه شخصي به اين افراد توصيههايي ميكنند...
اما آيا واقعا رژيمغذايي خاصي براي كاهش جوشهاي نوجواني و جواني وجود دارد؟آنچه در كتابها و مقالههاي علمي دراينباره وجود دارد، حاكي از آن است كه رژيمغذايي بر اين جوشها اثر غيرمستقيمي دارد؛ مشاهده شده كه افزودنيها، سرخكردنيها و چربيها در افزايش تعداد جوشها تاثير دارند و توصيه شده است كه از مصرف اين مواد خودداري شود. موادغذايياي نيز وجود دارند كه مصرف آنها براي افراد دچار جوش دوره جواني بيشتر توصيه شده است؛ مانند جوانهها، تخم آفتابگردان و حبوبات و موادي كه از نظر ميزان ويتامين E غنيتر هستند، بهطور تجربي، ديده شده است كه مصرف سوسيس، كالباس، شكلات و گردو باعث افزايش جوشها و ديرتر از بين رفتن آنها ميشود.مصرف سبزيهاي تازه، ميوهها و داشتن رژيمغذايي سالم و طبيعي نيز در بهبود سريعتر اين جوشها تاثير دارد. در نهايت ميتوان گفت، همانطور كه از نام اين جوشها (جوشهاي دوره جواني) برميآيد درگيري افراد با آنها، موقت است و با گذشت زمان بهبود مييابند.رعايت بهداشت فردي بهترين اثر را در از بين رفتن آنها دارد ولي در هر حال بايد مراقب رژيمغذايي و ورود كالريهاي اضافي به بدن هم بود.
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]