واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شهرداري مجوز پايان كار ساختمان هاي بدون استانداردهاي زيست محيطي را صادر نكند
تهران - قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تاسيسات ساختمانها بايد برابر با استانداردهاي زيست محيطي باشد و در غير اين صورت شهرداري نبايد مجوز پايان كار آنها را صادر كند.
به گزارش ايرنا ، علي محمد شاعري روزسه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: دستورالعمل استاندارد تاسيسات خانگي و موتورخانه ها تهيه شده و به زودي ابلاغ مي شود كه در آن بر استاندارد بودن اين تجهيزات تاكيد شده است.
وي اظهارداشت: كارهاي مطالعاتي و برنامه ريزي اين طرح انجام شده و از سال آينده اجرايي مي شود.
شاعري گفت: در اين راستا همچنين تفاهم نامه اي را با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري منعقد كرده ايم كه در آن بايد از دستگاههايي استفاده شود كه قابليت فيلتر كردن هوا را با جذب گرد و غبار و كاهش غلظت آلايندگي هوا تا حد استاندارد را داشته باشد.
وي افزود: قرار است از اين دستگاهها ابتدا در محيط هاي عمومي مانند مدارس ، بيمارستان ها و اماكن ورزشي استفاده شود و بعد از آن كاربرد آنها در منازل خواهد بود.
معاون انساني سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: دستگاه هاي موجود توان فيلتر كردن هوا در يك محيط 40 متر مكعبي را دارد و قيمت آن يك سوم دستگاه مشابه است و توان بالايي در جذب ذرات معلق كمتر از دو و نيم ميكرون را داراست .
وي عمر مفيد اين دستگاهها را حدود پنج سال اعلام كرد.
*** آزبست
شاعري افزود: پيش از اين سالانه حدود 60 هزارتن آزبست وارد كشور مي شد كه با مصوبه شوراي عالي محيط زيست از سال جاري واردات و ترخيص هر نوع آزبست به كشور ممنوع شد و خط توليد حدود 50 كارخانه كه با آزبست فعاليت مي كردند متوقف شد و مواد بي خطر بدون آزبست جايگزين آن شد.
وي تاكيد كرد: سازمان حفاظت محيط زيست با برنامه ريزي هاي خود و با همكاري سازمان ها و نهادهاي ذيربط ريشه آزبست را در كشور از بين خواهد برد ، ما فقط نگران قاچاق ان به داخل كشور و همچنين ذخيره اي كه از قبل در مورد اين محصول صورت گرفته هستيم .
*** طرح كاهش آلودگي هوا
وي ادامه داد: طرح ملي كاهش آلايندگي هواي هشت كلان شهر كشور در دولت تصويب شده و منتظر ابلاغ آن هستيم اما تاكنون در پنج كلان شهر با برگزاري جلساتي با حضور استاندار و متوليان اين امر طرح هاي متعددي در اين زمينه به تصويب رسيده و براي هر كلان شهر بين 10 تا 15 طرح تعريف و تصويب شده است كه از ابتداي سال 91 به مرحله اجرا درخواهد آمد.
شاعري گفت: سوخت ، خودرو ، صنعت ، مصارف خانگي ، فعاليت هاي عمراني ، پديده بيايان زايي در اطراف شهر تهران ، موقعيت جغرافيايي شهر تهران برخي از عوامل آلودگي هواي شهر تهران است كه اقدامات صورت گرفته مانند استاندارد كردن سوخت ، خودرو ، مديريت حمل و نقل عمومي تا حد زيادي در كاهش آلودگي هوا موثر بوده به گونه اي كه وضعيت شاخص سلامت هواي تهران امسال نسبت به سال گذشته 10 درصد افزايش داشته است.
وي با تاكيد بر شرايط جوي هوا به عنوان يكي از عوامل اصلي آلودگي هوا اظهار داشت: زماني كه شرايط اقليمي در تهران طبيعي است ، آلودگي وجود ندارد به عبارتي 10 ماه از سال شرايط اقليم در تهران طبيعي است و فقط در ماههاي آذر و دي ماه پايداري جوي وجود دارد كه دراين زمان پديده وارونگي هوا رخ مي دهد.
شاعري گفت: معابر شهر تهران براي يك ميليون خودرو ظرفيت دارد اما روزانه پنج ميليون خودرو در آن تردد مي كند و اين در حالي است كه 20 درصد خودروها نيز فرسوده اند .
وي در اين زمينه افزود: همچنين در شبانه روز 10 هزار خودروي حامل نخاله هاي ساختماني در سطح شهر تهران تردد مي كنند كه بيشترين درصد آنها به حمل بار بيش ار حد مجازاقدام مي كنند و اكثر آنها دودزا هستند و علاوه بر آن روزانه هزار اتوبوس دودزا نيز در سطح شهر رفت و آمد مي كنند كه اگر حجم 50 هزار تن حجم نخاله هاي ساختماني را به آن بيفزاييم ، ميزان زيادي از آلودگي در سطح شهر ايجاد خواهد شد.
قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست افزود: با اقدامات صورت گرفته توانستيم گازهاي آلاينده هواي كلان شهرها به ويژه تهران را به حداقل برسانيم . بر اساس پايش روزانه از اول سال تاكنون ميزان غلظت منواكسيد كربن در هواي تهران هميشه در شرايط سالم و پاك بود.
با اين همه هنوز منابع آلاينده را تا حد مطلوب كاهش نداده ايم اما اقدامات خوبي انجام شده است.
*** مقابله با گرد و غبار
وي در زمينه مقابله با گرد و غبار در داخل كشور گفت: سازمان جنگل ها و مراتع به عنوان متولي امر بايد سالانه 100 هزار هكتار بيابان زدايي كند كه اين كار در حال اجرا ست البته ظرفيت سازمان جنگل ها 400 هزار هكتار است كه به دليل مشكلات مالي امكان پذير نيست.
شاعري ادامه داد: تاكنون 14 هزار هكتار عمليات مالچ پاشي در استان هاي جنوبي كشور انجام شده و بايد تا پايان سال مالي 30 هزار هكتار در اطراف اهواز و استان خوزستان مالچ پاشي شود و تاپايان برنامه پنجم اين رقم بايد به 200 هزار هكتار برسد.
وي با بيان اينكه 90 درصد معضل گرد و غبار كشور منشاء خارجي دارد اظهار داشت: متاسفانه كشور عراق جديت لازم را در رفع اين مشكل به كار نمي گيرد و جزو اولويت هاي آنها محسوب نمي شود كه ما از طريق امور خارجه در حال پيگيري هستيم.
*** پروژه هاي مشمول ارزيابي
قائم مقام سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تا قبل از سال 90 حدود 33 عنوان پروژه مشمول ارزيابي زيست محيطي بود كه هم اكنون به 53 عنوان طرح بزرگ اقتصادي و عمراني افزايش يافته است .
وي افزود: تا زماني طرح هايي كه مشمول ارزيابي زيست محيطي هستند مورد ارزيابي قرار نگيرد كارهاي اجرايي آنها آغاز نمي شود و خوشبختانه تمام وزارتخانه ها همكاري لازم را داشته اند.
*** امحاء زباله هاي خطرناك
وي ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته پسماندهاي بيمارستاني در سطح شهر تهران تاپايان سالجاري بي خطر سازي مي شوند و تمام بيمارستان هاي كشور نيز تا پايان سال 91 به سيستم بي خطر سازي زباله مجهز مي شوند.
شاعري گفت: 16 زباله سوز تا سه ماه آينده در سراسر كشور به بهره برداري مي رسد. همچنين حدود 75 تن سموم خطرناك كه در سال هاي گذشته توسط وزارت جهاد كشاورزي ذخيره شده بود نيز تا پايان سالجاري امحاء مي شود.
*** حذف گازهاي مخرب لايه ازون
معاون انساني سازمان محيط زيست افزود: امسال جشن پايان استفاده از گازهاي فريوني ( CFC) در كشور برپا شد و براي حذف گازهاي HCFCكه نوعي جايگزين گازهاي CFCبود نيز يك قرارداد 11 ميليون دلاري با دبيرخانه پروتكل مونترال منعقد شد و كار اجرايي آن از سال 2012اغاز شده است.
علمي **9014**1544
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30829471
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]