واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سوروس: ناتوانايي اروپاييها براي چاپ پول آنها را به كشورهاي جهان سوم تبديل كرده استخبرگزاري فارس: رئيس بنياد سوروس آمريكا در مقالهاي با اشراه به ضعفهاي يورو به عنوان پول واحد كشورهاي اروپايي تأكيد كرد: ناتواني اروپاييها براي چاپ پول رايج كشورهايشان، آنها را به كشورهاي جهان سوم تبديل كرده است.
خبرگزاري فارس: رئيس بنياد سوروس آمريكا در مقالهاي با اشراه به ضعفهاي يورو به عنوان پول واحد كشورهاي اروپايي تأكيد كرد: ناتواني اروپاييها براي چاپ پول رايج كشورهايشان، آنها را به كشورهاي جهان سوم تبديل كرده است.
به گزارش فارس، "جرج سوروس" سرمايهدار مشهور آمريكايي و رئيس بنياد سوروس در مقالهاي در روزنامه "گاردين" نوشت: وضعيت اقتصادي هولناكي كه در آن بيشتر كشورهاي ثروتمند جهان در سال ۲۰۱۱ با آن مواجه شدند صرفا نتيجه فشارهاي اقتصادي نبود و به طور عمده به واسطه سياستهايي ايجاد شد كه رهبران جهان دنبال كردند و يا اصلا آن را دنبال نكردند.
اين مقاله افزود: همدلي و اتفاق آراء كه در مرحله نخست بحران مالي شروع شده در سال ۲۰۰۸ ايجاد شده بود، و در زماني كه بسته يك تريليون دلاري رهايي از بحران در نشست سران گروه ۲۰ در آوريل ۲۰۰۹ مطرح شد، به اوج خود رسيد، ديگر وجود ندارد و مدت ها است كه از بين رفته است. حالا ديگر درگيري هاي داخلي و بروكراتيك و تصورات اشتباه است كه جايگزين اين همدلي شده است.
سوروس در ادامه تأكيد كرد: از اين ها بدتر اوضاعي است كه به واسطه اختلافات در زمينه سياست گذاريها است كه بعضا از مرزهاي ملي كشورها نيز فراتر رفته است. اين اختلافات و شكاف ها اوضاع را بسيار پيچيده تر ميكند چرا كه براي اصلاح نابرابريهاي جهاني كه به عنوان ريشه اصلي بحران همچنان پا برجاست، نيازمند همكاري بينالمللي بسيار نزديك است.
در ادامه اين گزارش آمده است: ترديدها درباره بدهيهاي دولتهاي اروپايي تا حدي ماهيت وجودي يورو را زير سوال برده است كه برخي حتي توان اروپا براي نجات يورو را نيز به چالش ميكشند.
سوروس تأكيد كرد: يورو از همان ابتدا نيز واحد پولي ناقصي بود. بنيانگذاران آن از ابتدا نيز از ناكارآمدي آن به خوبي مطلع بودند، اما نقايص ديگر در طراحي اين واحد پولي يكسان تنها پس از ورشكستگي ناگهاني در سال ۲۰۰۸ پديدار شد.
وي همچنين تصريح كرد كه چنين نقايصي در يورو باعث شد تا به محض وارد شدن يورو به بازارهاي اروپايي اين امر به طور غيرمستقيم به بحران كنوني در جهان دامن بزند.
اين مقاله در ادامه خاطرنشان ساخت: زماني كه دولت جديد يونان اعلام كرد كه كسري بودجه اين كشور بسيار بيشتر از حدي بوده كه دولت پيشين يونان گزارش كرده بود، مقامات اروپايي در واكنش به اين اقدام بسيار كند عمل كردند و اين تنها به خاطر اختلاف نظرهاي افراطي در ميان آنها بود.
سوروس همچنين تأكيد كرد: يكي ديگر از دلايل بحران كنوني اروپا عدم توانايي آنها براي چاپ پول خودشان است كه باعث شده تا آنها به كشورهاي جهان سوم (كمترتوسعهيافته) تبديل شوند و مجبور شوند ارز قرض بگيرند و همين امر نيز به افزايش قيمتها بيانجامد.
وي ادامه داد: و مقامات اين كشورها نيز كه هيچ راهحلي را مقابل خود نميديدند، دست روي دست گذاشتند و همه چيز را به زمان سپردند و مدام اين دست و آن دست كردند تا بلكه اين اوضاع خودش حل شود، البته اين راهبرد معمولا هم جواب ميدهد، اما اين بار مشكلات كشورهاي اروپايي بزرگتر و بزرگتر شد.
انتهاي پيام/ض.ص
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]