واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پايان دومين جشنواره سنتي غرب كشور مديركل فرهنگوارشاد اسلامي لرستان: ايجاد كرسي تئاتر آييني و سنتي در دانشگاهها الزامي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - خرمآباد
سرويس: استانها
دومين جشنواره سنتي غرب كشور با حضور پنج استان در سالن شهيد آويني خرمآباد به كار خود پايان داد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان در اين رابطه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه لرستان، گفت: جامعهشناسان بر اين مطلب كه انسان موجودي آييني است، صحه گذاشتهاند. از سوي ديگر آيينها و سنتها از اجزاي اصلي يك جامعه محسوب ميشوند كه چه درست و چه غلط ريشه در فرهنگ مردم آن جامعه دارند.
حجتالاسلاموالمسلمين "اسماعيليان" افزود: در تمام دنيا، هر كشوري آيينها و مراسم مختص به فرهنگ خود را دارد كه بيانگر نوع افكار و انديشههاي مردم آن كشور است، مثلا در ژاپن تئاتر سنتي كابوكي بسيار مرسوم است.
وي با اظهار خرسندي از برگزاري دومين جشنواره سنتي غرب كشور، اظهار كرد: با توجه به پيشينه غني، فرهنگ كشور ما از سنتها و باورهاي زيبا و رمزآلود مملو است كه هنوز هم جذابيتهاي بسيار بالايي را دارد. معتقديم كه زنده كردن اين آيينها سبب آشتي نسل جديد با فرهنگ ارزشي ايران خواهد شد.
اسماعيليان با اشاره به ورود آيينها و جشنهاي غربي به كشور، بيان كرد: متاسفانه آيينهاي وارداتي در كشور جاي اصول و سنتهاي پسنديده ما را گرفته است، به همين خاطر متعقديم زنده كردن اين آداب پسنديده بسيار مفيد است البته تاكيد ما بر آيينهاي خرافي نيست.
اين مقام مسئول از استقبال مردم لرستان از اين جشنواره خبر داد و گفت: بهطور قطع ما در كشور نسبت به جذب مخاطب تئاتر با مشكلاتي روبهرو هستيم اما در جشنواره اخير استقبال مخاطبان از نمايشهاي آييني و مراسم به حدي زياد بود كه عملا در سالن جاي خالي وجود نداشت.
وي ادامه داد: در حالي كه بيشتر تبليغات اين جشنواره از طريق شفاهي صورت گرفته بود، اين استقبال شگفتانگيز نشاندهنده پتانسيل خوب آيينهاي كشور در جذب مخاطبان به خصوص جوانان است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان با تاكيد بر مفاهيم پاك آيينهاي سنتي كه برگرفته از باورهاي مردم است، گفت: به نظر من تاسيس آموزشگاههايي براي آموزش تئاتر آييني و سنتي و حركت به سمت نمايشنامههاي بومي، ميتواند تاثير مثبتي بر اين امر داشته باشد.
وي، بهكار بردن خلاقيت در آثار آييني را لازم دانست و افزود: براي جذب مخاطب در حوزه تئاتر به مفاهيم ملموس و بومي در كنار خلاقيت نيازمنديم ضمن اينكه من معتقدم ايجاد يك كرسي در دانشگاهها براي تدريس تئاتر آييني و سنتي الزامي است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان با تاكيد بر اينكه اين جشنواره رقابتي نيست، بيان كرد: تفاوت سنتها از نگاه ما پسنديده است و به همين خاطر نمره خاصي به آن تعلق نميگيرد.
وي اظهار كرد: با توجه به اينكه بيشترين فعاليت انجام شده در حوزه تئاتر كشور متعلق به مكاتب غربي است، ما براي تاكيد بر آيينهاي سنتي كشور، در لرستان كانون مستقل آييني سنتي را فعال كردهايم كه در جهت ايجاد تمايل هنرمندان جوان به سوي هنرهاي سنتي گام برميدارد.
اسماعيليان درباره نوع برنامههاي اين جشنواره بيان كرد: اجراي نمايشهاي آئيني و آئينهاي نمايشي، شاهنامهخواني، فلكناز خواني، حيدريخواني، هورهخواني و خنياگري از جمله برنامههايي بود كه در اين جشنواره اجرا شد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|28|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]