واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در ده ماه امسال صورت گرفت؛ واردات ۳. ۷ ميليون تني ذرت، جو و گندم از ۶ بندر تجاري
در ده ماهه ابتدايي سال جاري مجموعا سه ميليون و ۷۵۵ هزار و ۴۴۶ تن، گندم، ذرت و جو از طريق ۶ بندر تجاري، وارد كشور شده است.
ايلنا: در ده ماهه ابتدايي سال ۹۰ مجموعا سه ميليون و ۷۵۵ هزار و ۴۴۶ تن، گندم، ذرت و جو از طريق ۶ بندر تجاري، وارد كشور شده است.
به گزارش ايلنا. اين سه محصول مهم كشاورزي بيشتر براي مصارف دامي راهي كشور شدهاند. در اين ميان گندم سهم اندكي هم در صادرات داشته است اما بازهم واردات آن از صادرات پيشي گرفته است. اين مراودات تجاري از طريق بنادر مهم كشور يعني بندر امام خميني، بندر اميرآباد، بندر انزلي، بندر نوشهر، بندر لنگه و بندر شهيد باهنر انجام شده است.
براساس اين گزارش، در ده ماهه ابتدايي سال جاري مجموعا ۷۶ هزار و ۱۶۹ تن گندم براي آردسازي و مصارف دامي از بنادر نوشهر، اميرآباد و انزلي وارد كشور شده است. در همين ايام ۹ هزار و ۲۰۳ تن گندم و آرد گندم از بنادر شهيد باهنر و امام خميني به كشورهاي ديگر صادر شده است.
در اين ميان بيشترين واردات گندم از بندر اميرآباد انجام شده است به گونهاي كه ۴۲ هزار و ۶۷۵ تن گندم آردسازي در اين بندر از كشتي تخليه و ۶ هزار و ۶۶۴ تن گندم دامي از طريق همين بندر وارد كشور شده است.
آمار تجارت گندم در ۱۰ ماه ابتدايي سال ۹۰ نشان ميدهد كه ۶ هزار و ۶۸۰ تن گندم آردسازي و ۷ هزار و ۶۱۶ تن گندم دامي از طريق بندر نوشهر وارد كشور شده است. در ميان بنادري كه پايگاه واردات گندم بودهاند، از بندر انزلي يك نوع گندم و آن هم گندم دامي به ميزان ۱۲ هزار و ۵۳۴ تن تخليه شده است.
پايگاههاي صادراتي گندم و آرد گندم به كلي از بنادر وارداتي اين محصول جداست. كشتيهاي باربري گندم از بنادر شهيد باهنر و امام خميني در ۱۰ ماهه ابتدايي سال مجموعا ۹ هزار و ۲۰۳ تن گندم و آرد گندم را بارگيري كردهاند كه در اين ميان ۴ هزار و ۸۱۶ تن آرد گندم از بندر شهيد باهنر و ۴ هزار و ۸۳۷ گندم از بندر امام خميني بارگيري و به كشورهاي خريدار صادر شده است.
از مشتقات محصول گندم اما ساقه گندم نيز در اين ۱۰ ماه به محصولي صادراتي تبديل شد به گونهاي كه ۷۰۲ تن ساقه گندم از طريق بندر خرمشهر بارگيري و از طريق كشتي به كشورهاي مقصد منتقل شد.
به غير از گندم در ميان ديگر محصولات كشاورزي كه از طريق بنادر ايران وارد كشور شدهاند، جو نقش مهمي را ايفا كرده است. كشور در اين محصول كشاورزي فقط واردات را تجربه كرده و از صادرات آن در اين ۱۰ ماه خبري نبوده است البته باتوجه به ميزان مصرف جو و نسبت آن با ميزان توليد، همواره واردات اين محصول در دستور كار است.
مجموع واردات انواع جو اعم از دامي، آردسازي و... در طول ۱۰ ماه اول از ۴ بندر فعال كشور به ۷۸۶ هزار و ۸۹۰ تن رسيد. بندر امام خميني فعالترين بندر ايران در واردات جو بوده است. ۴۱۰ هزار و ۸۵۵ تن جو از اين بندر مهم وارد كشور شده است. كشتيهاي حامل جو كه در بندر اميرآباد تخليه شدهاند ۳۲۱ هزار و ۸۹۶ تن بار داشتهاند و از اين نظر اين بندر را به دومين پايگاه واردات جو تبديل كردهاند. پس از اميرآباد، بندر نوشهر با ۵۱ هزار و ۵۹۱ تن و بندر انزلي با ۲ هزار و ۵۴۸ تن رتبههاي بعدي را در تخليه محصول جو دارند.
واردات ۲. ۸ ميليون تني ذرت در ده ماه
درطول ۱۰ ماه اول سال جاري دو ميليون و ۷۹۵ هزار و ۹۸۹ تن انواع ذرت از طريق ۵ بندر فعال وارد كشور شده است. ذرت دامي، ذرت آردسازي، ذرت دانه روغني و انواع ديگر ذرت هر كدام در محمولههايي جداگانه در بنادر كشور تخليه ميشود. تا پاپان ديماه سال جاري بيشترين واردات ذرت مربوط به ذرت دامي است. بيش از دو ميليون تن ذرت دامي از طريق بنادر امام خميني، اميرآباد، نوشهر، لنگه و باهنر وارد كشور شده است.
بندرامامخميني بيشترين سهم را در واردات اين محصول كشاورزي داشته است به گونهاي كه دو ميليون و ۷۵۵ هزار و ۴۴۶ تن از انواع ذرت در بندر امامخميني تخليه شده است. كشتيهاي حامل ذرت، ۴۳ هزار و ۳۲۸ تن محصول را در بندر اميرآباد و ۱۴ هزار و ۵۱۹ تن ذرت را در بندر نوشهر تخليه كردهاند. بنادر لنگه و شهيد باهنر با تحليه ۲ هزار و ۶۳۷ تن و يك هزار و ۵۲۳ تن ذرت در رتبههاي پاياني در ميان پايانههاي وارداتي ذرت قرار گرفتهاند.
ذرت هم به مانند جو سهمي در صادرات محصولات كشاورزي كشور نداشته است. به اين ترتيب سه محصول كشاورزي مهم وارداتي به كشور در ۱۰ ماه ابتدايي سال ذرت، جو و گندم بوده است كه در اين ميان گندم سهم اندكي در صادرات نيز داشته است هرچند كه همچنان واردات اين محصول استراتژيك در دستور كار قرار دارد.
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|25|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]