واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توضيحات وزير رفاه و تامين اجتماعي در جلسه امروز مجلس نمايندگان سوال كننده را قانع كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
عبدالرضا مصري وزير رفاه و تامين اجتماعي امروز براي پاسخ به سوال الياس نادران و شكور اكبرنژاد نمايندگان تهران و تبريز در مورد عدم اجراي قانون جامع حمايت از معلولان در صحن علني مجلس حاضر شد و نمايندگان سوال كننده از توضيحات وي قانع شدند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شكور اكبرنژاد نماينده تبريز اقدامات صورت گرفته براي معلولان را غيركارشناسي و غيرتخصصي عنوان كرد و گفت: با وجود كارهاي صورت گرفته هنوز هم مشكل آنان مرتفع نشده است و آمارهاي ارايه شده درست نيست.
وي گفت: در بحث اشتغال معلولان به ويژه نابينايان حتي به سهميه سه درصدي اين قشر نيز عمل نشده است.
اكبرنژاد در ادامه يادآور شد: هيچ گونه اقدامي در جهت توانمندسازي معلولان و حمايت بيمهاي از آنان به عمل نيامده است، در بحث مربوط به مسكن آنان نيز حركت مثبتي مشاهده نشده و حتي در ادارات دولتي هم امكاناتي براي اياب و ذهاب معلولين ديده نميشود.
نماينده تبريز افزود: ساختمانهاي دولتي هم متناسب با نياز معلولان احداث نميشوند.
به گزارش ايسنا، مصري وزير رفاه و تامين اجتماعي در پاسخ به اين سوال افزود: در ارتباط با قانون حمايت از حقوق معلولان بايد گفت كه اين قانون فرابخشي است.
وي اظهار كرد: در مورد ماده يك اين قانون تعداد معلولاني كه مستقيما از حمايتهاي مستمر بهزيستي برخوردار بودند، در سال 83 كلا 90 هزار نفر بودهاند، در حالي كه در سال 87 به 247 هزار و 438 نفر رسيده و به اين معناست كه رشد 175 درصدي تحت پوشش قرار گرفتن معلولان را داشتهايم.
مصري ادامه داد: در ارتباط با معلولاني كه از حمايتهاي غير مستمر برخوردار هستند، بايد گفت كه در سال 83 ، 362 هزار نفر و در سال 87، 699 هزار نفر به طوري كه 89 درصد طي سه سال گذشته، ما افزايش بودجه را براي معلولين داشتهايم.
وزير رفاه و تامين اجتماعي به ماده 2 قانون حمايت از معلولان اشاره كرد و با بيان اينكه در اين قانون همه سازمانها و موسسات دولتي موظف بودند ساختمانها، اماكن عمومي و معابر را به گونهاي طراحي كنند كه دسترسي معلولين به آنها فراهم شود، يادآور شد: در اين رابطه شهرداريها موظف شدند به ساختمانهايي كه اين موضوع در آنها رعايت نشده، پايان كار ندهند.
وي افزود: سازمان بهزيستي نظارت خود را در اين ارتباط انجام داده كه گزارش سه ماه يكبار آن به مسوولين اجرايي فرستاده ميشود.
مصري هم چنين به مجهز كردن مراكز نابينايان به سيستم نرمافزاري اشاره كرد و گفت: نابينايان با نرمافزارهاي مختلف بتوانند از اينترنت و خدمات كامپيوتري استفاده كنند و اين مساله يكي از مهمترين اقدامات اين وزارتخانه براي حمايت از معلولان است.
شكور اكبرنژاد در ادامه سوال خود گفت: قانون جامع حمايت از معلولان كه از قوانين خوب براي معلولان است، متاسفانه به خوبي اجرا نشده است.
نماينده تبريز تصريح كرد: ماده 4 اين قانون ميگويد كه معلولان ميتوانند از مراكزي مثل مترو، هواپيما و امكانات فرهنگي استفاده كنند كه سوال ما اين است كه چند درصد اين قانون محقق شده است.
وي ادامه داد: در بخش ديگري از قانون دولت موظف شده است تا حداقل 3 درصد از مجوزهاي استخدامي را اعم از رسمي و پيماني به معلولان اختصاص دهد، اما سوال اين است كه اين موضوع چقدر عملياتي شده است.
وزير رفاه و تامين اجتماعي در پاسخ به اكبرنژاد با اشاره به اينكه در حال حاضر شركت هواپيمايي هما و ايران اير و هم چنين قطار شهري تهران و حومه اين قانون را اجرا ميكنند و بليطي كه براي معلولان صادر ميشود، نيمبهاست، اظهار كرد: يك تفاهم نامه نيز با راه آهن جمهوري اسلامي بسته شده است.
مصري در ادامه پاسخ به سوال نماينده تبريز گفت: در بحث بهرهمندي معلولان از امكانات سينمايي نيز در تفاهم نامهاي كه صورت گرفته، مقرر شده است تا معلولان بتوانند از امكانات سينمايي بهرهمند شوند.
وزير رفاه در ارتباط با بيمه معلولان گفت: در سال 83، 350 هزار نفر معلول تحت پوشش بيمه بودهاند و در حال حاضر نيز ما 950 هزار نفر را بيمه كردهايم، به اين معنا كه 172 درصد افزايش نسبت به سال پايه داشتهايم.
به گزارش خبرنگار ايسنا ، پيرو توضيحات وزير رفاه و تامين اجتماعي نماينده سوال كننده، پاسخ وزير را قانع كننده دانست.
محمدرضا باهنر نايب رييس مجلس كه پس از لاريجاني اداره جلسه علني امروز مجلس را برعهده گرفت، اظهار كرد: با توجه به اينكه اكبرنژاد اعلام كرد كه از پاسخ وزير قانع شدند، ديگر سوال را به راي نمايندگان گذاشتن موضوعيتي ندارد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|13|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]