واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تقلاي مظلومانه تحقيقات درسيل٦٠ميليارد دلاري واردات/ واعظزاده درگفتوگوبا ايسناخبرداد: رد افزايش تعرفه واردات براي كمك به شركتهاي دانشبنيان درلايحه بودجه
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: علمي
معاون علمي و فنآوري رييسجمهور با تاكيد بر ضرورت اتخاذ تمهيداتي موثر براي كاهش عطش واردات كشور به منظور حمايت از تحقيق و توليد در داخل، اظهار كرد: در اين راستا، طرحي مبني بر افزايش ناچيز سه درصدي تعرفه اقلام وارداتي و اختصاص آن به شركتهاي خصوصي دانش بنيان در قالب لايحه بودجه 88 مطرح شد كه متاسفانه مورد موافقت قرار نگرفت.
دكتر صادق واعظ زاده در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: در سال جاري كه هنوز از منابع كلان نفتي برخورداريم، مبلغي حدود 60 ميليارد دلار واردات داشتهايم كه البته با كاهش قيمت نفت، مسلما اين حجم از واردات را نخواهيم داشت، اما نياز به اجناس خارجي همچنان وجود داشته باشد كه اين امر عدم تعادل در اين بخش را تشديد خواهد كرد.
وي با تاكيد بر اين كه بايد كاري كرد كه عطش واردات كشور كاهش يابد، عنوان كرد: يكي از راههاي تحقق اين امر، افزايش تعرفههاست اما ما هدف بزرگتري داريم و آن اين است كه اين واردات را با محصولات جديد داخلي جبران كنيم.
معاون علمي و فنآوري رييسجمهور اظهار كرد: در اين راستا پيشنهاد ما اين است كه درصد ناچيزي مثلا سه درصد به تعرفه همه اقلام وارداتي اضافه شود و اين مبلغ را در اختيار بخش خصوصي قرار گيرد كه از منابع و بودجه خودش صرف تحقيق و پژوهش و نوآوري ميكند، يعني اين كه از مردم بگيريم و به مردم بدهيم و در عين حال تعادلي را در بازار ايجاد كنيم به طوري كه از حجم واردات كاسته شده و به توليد كالاهاي دانش بنيان داخلي افزوده شود كه اين امر هم در جهت سياستهاي دولت است كه واردات و عطش واردات را متعادل ميكند و هم علم و فنآوري را زياد كرده و با توجه به حجم فوقالعاده واردات، منابع بسيار زيادي به اين بخش تزريق ميشود.
واعظ زاده تصريح كرد: ما اين موضوع را پيشنهاد كرديم و از دوستان نيز درخواست شد تا در لايحه بودجه گنجانده شود، اما نپذيرفتند و اين موضوع را در جشنواره نوآوري و شكوفايي بار ديگر حضور رييس جمهور مطرح كردم بلكه با كمك رسانهها مورد حمايت قرار گرفته و با كمك دولت و مجلس عملياتي شود.
رييس بنياد ملي نخبگان در ادامه با بيان اين كه جشنواره ملي «نوآوري و شكوفايي» جريان بسيار عميق و ريشهداري را كه در طول سالهاي بعد از انقلاب در كشور شكل گرفته بود نمايان كرد به ايسنا گفت: اين جريان، علاقمندي فزاينده به علم، نوآوري و كارهاي مبتكرانه است.
وي با اشاره به اين كه هزاران اختراع، ابداع و طرح نوآورانه در نمايشگاه بزرگ اختراعات و نوآوري ايران از سوي جوانان و پژوهشگران ارائه شده است، تصريح كرد: اين اقدام نه تنها در نوع خود در ايران بينظير بود، بلكه در اين مقياس و حجم و با اين انگيزه و شور در دنيا كم نظير است.
معاون علمي و فنآوري رييس جمهور، ادامه داد: اميدواريم با اين دستمايه علمي و فنآوري و نوآوري وارد دهه چهارم انقلاب شده و به سمت پيشرفت توام با عدالت حركت كنيم.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]