تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):اگر مردم تعقل می کردند و مرگ را تصور می کردند، دنيا ويرانه مى‏شد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838095670




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صالحي و كنفرانس امنيتي مونيخ؛ بودن يا نبودن؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: صالحي و كنفرانس امنيتي مونيخ؛ بودن يا نبودن؟
سواي مذاكرات پيش رو در استانبول كه به زودي و با نامه نگاري سعيد جليلي با كاترين اشتون كليد مي خورد، طي روزهاي آينده چهل و هشتمين كنفرانس امنيتي مونيخ نيز در آلمان برگزار مي شود كه هنوز معلوم نيست وزير خارجه كشورمان دعوت شده و در آن حضور پيدا مي كند يا خير.


ديپلماسي ايراني: برخي منابع خبري گزارش داده اند كه طي روزهاي گذشته تماس هايي ميان وزير خارجه ايران با برخي ديپلمات هاي اروپايي صورت گرفته و درباره از سرگيري مذاكرات ايران و غرب و تنش هاي شدت گرفته ميان دو طرف صحبت هايي ردوبدل شده است.

اگرچه منابع رسمي داخلي و سخنگوي وزارت خارجه اين اخبار غيرشفاف را تاييد نكرده و نظري درباره آن نداده اند، اما انتظار مي رود پس از تحميل فشارهاي تازه بر تهران و همچنين مناقشات پيرامون تنگه هرمز، صادرات نفت و همچنين سوريه، تمايل و انگيزه دو طرف براي پي گرفتن گفتگو و تلاش براي يافتن راه حل هاي مسالمت آميز بيش از گذشته شده باشد.

در روزهاي اخير كه بازرسان آژانس انرژي اتمي به ايران آمده و زمزمه هايي مبني بر بازگشت به ميز مذاكرات هسته اي هم شنيده مي شود، علي اكبر صالحي به عنوان شخص اول دستگاه ديپلماسي كشورمان با اتخاذ لحني نرم و توام با دعوت به آشتي، اعلام كرده است كه ايران حاضر است با بازرسان همكاري نزديكي داشته باشد تا ابهام ها و بدبيني هاي موجود كاهش يابد و در نتيجه تنش هاي سياسي ايران و غرب كه بيش از هر چيز بهانه اتمي دارد، رو به نزول بگذارد.

نقطه كانوني مناقشات ايران و غرب (موضوع هسته اي) طي هفته هاي اخير بيش از هميشه برجسته نمايي شده و تهديدها و تحريم هايي مضاعف بر ايران تحميل كرده است. بسياري از كارشناسان از آغاز جنگ اقتصادي غرب عليه ايران سخن گفته و آن را بديلي براي جنگ نظامي برشمرده اند. درواقع گفته مي شود پرهيز غرب از جنگ با ايران يكي ناشي از قدرت منطقه اي ايران است و ديگر به فرسايندگي دو جنگ افغانستان و عراق برمي گردد كه توان ورود به جنگي تازه را از غرب سلب كرده است.

به بيان ديگر، شرايط تازه منطقه كه با انقلاب ها و خيزش هاي مردمي همراه شده، اين فرصت را به غرب داده است تا به قصد تضعيف و جلوگيري از نفوذ ايران، حلق محاصره را تنگ تر كرده و اوضاع سياسي و اقتصادي جمهوري اسلامي را به سمت اضمحلالي دروني و بدون هزينه سوق دهد.

اظهارات اين روزهاي برخي مقام هاي ديپلماتيك و دولتي ايران حاكي از تمايل براي گفتگوهاي دوجانبه با غرب است و مقدمات آن نيز براي چيده شدن ميز مذاكره در استانبول فراهم شده است. از طرفي به بازرسان هم اين اجازه داده شده است تا بيش از مهلت مقرر سه روزه در ايران بمانند و از تاسيسات موردنظر ديدن كنند. البته بايد ديد اين بازرسان كه گويا مقام هاي سياسي و كارشناسان تسليحاتي نيز همراهشان هستند، با چه نگرش و هدفي آمده اند و آيا صرفا به قصد بازديد از اماكن صنعتي و هسته اي به تهران سفر كرده اند يا اينكه درخواست رصد مكان هاي نظامي از پيش تعيين شده را هم دارند؟ اگر آنها با نيت واكاوي نظامي به موضوع هسته اي ايران بنگرند، بطور حتم تهران چنين اختياري به آنها نخواهد داد چرا كه اين قبيل خواسته ها را واجد جنبه فراقانوني و خارج از چارچوب هاي عرفي تلقي خواهد كرد.

با اين وجود علي اكبر صالحي و برخي نمايندگان مجلس ضمن پافشاري بر اصول و حقوق هسته اي ايران كه جزو سياست هاي كلان جمهوري اسلامي به شمار مي رود، در صحبت هاي خود اشاره كرده اند كه ايران همواره از گفتگوها استقبال كرده و اين بار نيز مذاكره را رد نمي كند.

اما سواي مذاكرات پيش رو در استانبول كه به زودي و با نامه نگاري سعيد جليلي با كاترين اشتون كليد مي خورد، طي روزهاي آينده چهل و هشتمين كنفرانس امنيتي مونيخ نيز در آلمان برگزار مي شود كه هنوز معلوم نيست وزير خارجه كشورمان دعوت شده و در آن حاضر مي شود يا خير.

مناسبات ايران و اروپا طي يك سال گذشته به پايين سطح خود رسيده و اروپايي ها منفرد يا جمعي، تصميمات ضد ايراني خود را به مرحله عمل درآورده و همگام با امريكا درصدد تضعيف ايران و تحميل خواسته هاي خود برآمده اند. اعلام شده است كه يكي از موضوعات مورد بحث در اين كنفرانس امنيتي، به مسئله هسته اي ايران برمي گردد و ديپلمات ها و سياستمداران قرار است در اين باره گفتگو كنند.

اگرچه كنفرانس مونيخ، محل ارائه تصميمات و ابلاغيه هاي اجرايي نيست ولي بحث ها و نتايج آن همواره بر تصميمات جمعي كشورهاي شركت كننده تاثير داشته و خطوط امنيتي و اقتصادي و راهبردهاي كلان اروپا را در قبال معضلات موجود و آينده ترسيم كرده است. سال گذشته اين كنفرانس زير سايه تحولات كشورهاي عربي برگزار شد و حاضران درباره نحوه نقش آفريني غرب در انقلاب هاي خاورميانه، پيش بيني ها و برآوردهاي خود را ارائه دادند. همچنين موضوع رابطه روسيه و اتحاديه اروپا نيز مورد بررسي قرار گرفت. امسال اما اين كنفرانس هم تحت تاثير انقلاب هاي خاروميانه و تغيير معادلات اين منطقه و هم تحت تاثير بحران اقتصادي و عوايد و نتايج ناشي از تحريم ايران قرار دارد. در چنين شرايطي هنوز معلوم نيست كه علي اكبر صالحي در مونيخ حضور مي يابد يا خير و آيا حضور او مي تواند با نقش آفريني سياسي قابل ملاحظه اي توام باشد؟ او سال گذشته در دقيقه نود بود كه به مونيخ رسيد؛ چرا كه گفته مي شد در فهرست تحريم هاي اروپا قرار دارد و مشمول ممنوعيت صدور ويزا مي شود.

امسال كنفرانس امنيتي مونيخ 3 تا 5 فوريه (14تا16 بهمن ماه) با حضور نمايندگان بيش از 60كشور جهان برگزار مي شود كه محور اصلي آن بحث درباره حفظ صلح جهاني و تغييرات بزرگ ژئوپلتيك عنوان شده است. چندين رئيس دولت و نزديك به 40 وزير خارجه و دفاع از كشورهاي مختلف جهان در اين كنفرانس حضور خواهند داشت. لئون پانه تا وزير دفاع و هيلاري كلينتون وزير خارجه امريكا، هنري كيسينجر ديپلمات كهنه كار ايالات متحده، رابرت زوليك رئيس بانك جهاني، اندرس فوگ راسموسن دبيركل ناتو و چندين كميسر عالي اتحاديه اروپا و همچنين روساي جمهوري لهستان، اوكراين و آذربايجان از جمله شركت كنندگان در كنفرانس هستند. احتمال حضور ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه نيز در نشست مي رود ولي هنوز خبري قطعي در اين باره اعلام نشده است. گفته مي شود بخشي از مذاكرات امسال همچون سال گذشته به موضوع سپر دفاع موشكي امريكا اختصاص خواهد داشت.

چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن