واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: سخنگوى وزارت امور خارجه: بازى با كارت سوخته منافقين به ضرر غرب است
گروه سياسى ـ يك روز پس از آن كه وزارت امور خارجه امريكا از تصميم اين كشور براى اعزام تيم بدمينتون بانوان ايالات متحده به تهران خبر داد، سخنگوى دستگاه ديپلماسى ايران گفت كه گردش زمانى مراحل مربوط به صدور ويزاى اين اتباع امريكا اجازه نداد كه آنان ويزا و اجازه سفر به جمهورى اسلامى را پيدا كنند.
حسن قشقاوى با اشاره به درخواست تيم بدمينتون بانوان امريكا براى شركت در مسابقات دهه فجر خاطرنشان كرد: فرآيند صدور ويزا در رابطه با اتباع امريكا همانند عملكرد خود آنها پروسه اى زمان بر و طولانى است. به گزارش «ايران»، مناسبات ديپلماتيك در جهان بر مبناى احترام و رفتار متقابل صورت مى گيرد كه در اين راستا، واشنگتن سابقه طولانى در عدم صدور ويزا، تأخير در اين فرآيند و نيز جلوگيرى از ورود اتباع ايرانى به خاك اين كشور با وجود اخذ ويزاى قانونى داشته است و اقدام وزارت خارجه نيز اقدامى متقابل در قبال نهاد همتاى امريكايى خود محسوب مى شود.
قشقاوى در ادامه اين نشست با رد احتمال مذاكره توسط هيأت ايرانى با هيأت امريكايى در حاشيه اجلاس مونيخ اظهار داشت: رئيس مجلس در رأس يك هيأت كه از ارگان هاى مختلف در آن حضور دارند در اجلاس شركت مى كنند و طبق گفته خود مجلسى ها بنا نيست كه مذاكره اى در اجلاس مونيخ صورت پذيرد. وى همچنين مذاكره هيأت هاى دولتى ايران و امريكا را براساس اظهارات مقامات امريكايى و نيز ثمره هاشمى، مشاور ارشد رئيس جمهور تكذيب كرد.
تلاش براى برگزارى كنفرانس بين المللى بازسازى غزه
قشقاوى از پيگيرى هاى دستگاه ديپلماسى ايران در مورد برگزارى كنفرانسى در سطح ملى و بين المللى در مورد كمك رسانى به غزه خبر داد.
احترام ايران به قوانين بين المللى عدم تسليح ماوراى جو
سخنگوى وزارت خارجه موضع تهران در قبال اظهار نگرانى برخى كشورهاى غربى درباره پرتاب ماهواره ايران به فضا را نيز چنين اعلام كرد: قوانين بين المللى عدم تسليح ماوراى جو براى ايران كاملاً محترم است. وى گفت: خوشبختانه سلسله پيروزى ها و دستاوردهاى انقلاب اسلامى روز گذشته با پرتاب ماهواره ملى اميد توسط ماهواره بر سفير ۲ جلوه ديگرى از سلسله دستاوردها را نزد ملت ايران و افكار عمومى جهان به نمايش گذاشت.
وى پرتاب ماهواره ملى اميد را در چارچوب برنامه چشم انداز ۲۰ ساله و سند راهبردى فضايى جمهورى اسلامى ايران دانست و افزود: پرتاب اين ماهواره توسط هيأت دولت پيگيرى شد و با عنايات به رهنمودهاى رهبر معظم انقلاب و حمايت هاى مقام محترم رياست جمهورى و شور و شوق دانشمندان ذيربط در اين صنعت اين دستاورد حاصل شد.
قشقاوى با تأكيد بر اينكه حق توسعه يكى از حقوق جدايى ناپذير حقوق بشر شمرده مى شود، گفت: قطعاً حق توسعه علمى و پيشرفت علمى مى تواند به بشريت در راستاى رفع نيازها كمك كند و اين اقدام علاوه بر دستاوردهاى مالى و اقتصادى مى تواند بيانگر روشنى از منزلت علمى جمهورى اسلامى ايران باشد و در واقع آغازگر دهه چهارم انقلاب اسلامى با بالندگى علمى در ايران باشد.
سخنگوى وزارت خارجه در پاسخ به اين سؤال كه «واكنش ايران نسبت به اظهارنظرات مقامات كشورهاى غربى كه پرتاب اين ماهواره را مرتبط با مسائل نظامى دانستند چيست » گفت: كاملاً واضح و روشن است كه پرتاب اين ماهواره با اهداف كاملاً علمى، تحقيقاتى و مخابراتى صورت گرفته است، ما معتقديم كه قواعد بين المللى دائر بر عدم تسليح ماورا جو بايد مورد احترام قرار گيرد و تهديداتى حداقل اگر در درون جو عليه بشريت با تكثير سلاح ها به ويژه سلاح هاى كشتار جمعى صورت مى گيرد، در فضاى ماوراى جو اين تهديدات صورت نگيرد. وى تأكيد كرد: اين دستاورد، دستاورد علمى و فنى است و اهداف نظامى ندارد. وى در عين حال گفت: مى توان در تداوم مذاكرات شفاف، جامع، راهبردى و چند جانبه همچنان به فضاى غيرمسلح در جو انديشيد و با شناخت و دستيابى به دانش به بشريت كمك كرد.
قشقاوى همچنين سفر گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان به تهران را نيز براساس ابراز تمايل وى عنوان و از آمادگى جمهورى اسلامى ايران براى پذيرايى از وى خبر داد.
وى ادامه داد: برخى تحليل هايى كه در مورد سفر وى مبنى بر ميانجيگرى وجود دارد از طرف آلمانى ها نيز تأييد نشده است و ايشان با پروفسور سميعى به تهران سفر مى كنند كه بحث در مورد مسائل خيريه و NGOهاست و برنامه ديدارهاى ايشان نهايى نشده است.
بازى با كارت سوخته
خبرنگارى از قشقاوى در مورد خروج نام گروهك منافقين از ليست سازمان هاى تروريستى توسط اتحاديه اروپا پرسيد كه وى در پاسخ، اين كار را بازى با يك كارت سوخته و مهره اى كه هيچ پايگاه و جايگاهى نزد افكار عمومى ملت ايران ندارد توصيف كرد و گفت: اين اقدام آنچنان خط بطلانى بر بحث مبارزه با تروريسم كشاند كه در صد سال آينده نيز اروپايى ها نمى توانند آن را از افكار عمومى پاك كنند و اين اقدام اشتباه عميق و راهبردى آنهاست.
وى افزود: ميزان اطلاعاتى كه سازمان هاى امنيتى و اطلاعاتى غرب از اقدامات خلاف قانون منافقين در اين كشورها دارند بسيار بيشتر از اطلاعات ماست و جنايات منافقين منحصر به كشتن ۱۶ هزار بى گناه در ايران و عراق نيست و اقدامات غيرقانونى بسيارى را شامل مى شود.
سخنگوى دستگاه ديپلماسى همچنين اخبار مربوط به پاراچنار پاكستان را نيز كه در آن مطالبى در خصوص كشتار شيعيان مطرح مى شود همراه با مبالغه توصيف كرد و گفت: اخبارى كه ما در مورد پاراچنار داريم به اين شكل نيست و كمى مبالغه شده است؛ در پاكستان بايد در جهت وحدت شيعه و سنى گام برداريم و ما اين گزارشات مبالغه آميز را تأييد نمى كنيم.
پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]