واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رونمايي از مجموعه آثار نقاشي و موسيقي چكناوريان
موسيقي > محصولات - همشهريآنلاين:
نمايشگاه نقاشيهاي لوريس چكناوريان، آهنگساز نامي و رهبر اركستر به همراه رونمايي از مجموعه آثار موسيقايي او عصر جمعه، 30 دي در گالري شيرين وبا حضور جمعي از بزرگان موسيقي و فرهنگ برگزار شد.
به گزارش همشهريآنلاين در اين مراسم كه اجراي آن به عهده سيد عباس سجادي شاعر و ترانهسرا بود،ابتدا استاد همايون خرم به جايگاه دعوت شد و
از همقراني و همزباني هنرها با يكديگر گفت و افزود:آقاي چكناوريان به رغم آگاهي هاي زيادشان از موسيقي و فرم هاي موسيقي غرب،ملودي هاي زيبايي خلق كردند كه از روح شرقي شان خبر مي دهد و نقاسي هاي ايشان هم از اين ماجرا جدا نيست.
احمد مسجدجامعي ـ عضو شوراي شهر تهران ـ نيز دربارهي آثار لوريس چكناواريان گفت: چكناواريان شخصيت متفاوتي دارد. او نمونهي يك انسان كاملا ايراني است و اين فضا را در گفتار و رفتارش ميتوان حس كرد. او كارهاي مهم و بزرگي را انجام داده و رهبري كرده كه كسوف آقاي شريفيان كه طرحي بزرگ بود را خود من در جريانش هستم كه با چه شوق و دقت و وسواس كارها را پيگيري ميكند.
او بيان كرد: چكناوريان در عين حال، يك چهرهي جهاني است. قدرت او فقط در داشتن نگاه متفاوت نيست، بلكه اين هنرمند بزرگ، نحوهي بيان متفاوتي نيز دارد.
به گزارش ايسنا، سيدعليرضا ميرعلينقي ـ منتقد موسيقي ـ هم در اين مراسم، لوريس چكناوريان را شخصيت رمانتيك عصر حاضر ناميد و گفت: من براي نخستينبار با هنر نقاشي چكناوريان آشنا شدم و آنچه را كه از موسيقي او در ذهن دارم، با نقاشيهايش منطبق ميكنم. وقتي به آثار چكناوريان فكر ميكنم به اين رمانتيك موسيقي افتخار ميكنم، رمانتيكها براي هر دورهاي از زمان لازم هستند و بايد در ميان ما باشند.
سيدعبدالحسين مختاباد ـ خواننده وآهنگساز ـ نيز از جمله هنرمنداني بود كه در نمايشگاه نقاشيهاي لوريس چكناويان حضور داشت و در سخناني اظهار كرد: اين آثار، نشان ميدهند كه نقاشي و موسيقي، سالها با يكديگر قرين يكديگر بودهاند و هستند. چكناوريان نتها را بهشكل نقاشي درآورده است. اين هنرمند، افتخار ماست.
سپس هوشنگ كامكار ـ آهنگساز ـ با بيان اينكه صحبت كردن دربارهي چكناوريان زمان زيادي ميخواهد، توضيح داد: روزهاي اولي كه موسيقي را آغاز كردم و مجلهها را ميخواندم، ابتدا با نام چكناوريان آشنا شدم. هميشه در رؤياهايم بود كه اين موسيقيدان را از نزديك ببينم. امروز نهتنها او را در تهران ملاقات كردم، بلكه آثار نقاشياش را هم ديدم.
او با اشاره به اين موضوع كه يكي از بانكها از اين برنامهي فرهنگي حمايت كرده است، گفت: اين اتفاق نيكويي است كه بنگاههاي اقتصادي از هنر پشتيباني ميكنند.
كامكار همچنين اضافه كرد: اميدوارم چكناوريان هميشه ميان ما باشد و آثارش براي موسيقي ايران جاودانه بماند.
در پايان اين مراسم، لوريس چكناوريان نيز در سخناني گفت: همه تعجب ميكنند كه چرا من نقاشي كردهام. بچه كه بودم خيلي زياد حرف ميزدم، به من ميگفتند بايد كاري انجام دهم كه در آن، كمتر حرف بزنم. موسيقي نيز از جملهي آن كارها بود. وقتي به موسيقي رو آوردم، متوجه شدم موسيقي چندان بدون حرف نيست. بنابراين به نقاشي رو آوردم. از بچگي عاشق نقاشي بودم. تمام نمايشگاهها را ميرفتم، عكس آثار را به خانه ميآوردم و در خانه از آنها الهام ميگرفتم.
چكناوريان-نقاشي
او ادامه داد: رنگآميزي اركستراسيون براي كشيدن نقاشي به من الهام ميداد. من سبك خاصي را دنبال نميكنم و نميتوانم بگويم اين، سبكي ويژهي من است. موسيقي در ذهن من بود و همان موسيقي را روي بوم نهادم.
اين هنرمند در بخش ديگري از سخنانش بيان كرد: افتخار ميكنم كه ايراني هستم و چنين سرنوشتي دارم. سرنوشت من اين بود كه در سرزمين ايران زندگي كنم و بازگشتم به اين سرزمين، يك الهام فرهنگي به من داد. خوشحالم كه با مردم اين كشور آشنا شدم، چراكه هر كجاي دنيا ميروم، دلم براي كشورم تنگ ميشود.
چكناوريان در پايان سخنانش از ساخت پوئم سمفوني «كوروش كبير» خبر داد و افزود: اميدوارم بتوانم اين اثر را در ايران اجرا كنم.
در پايان اين مراسم، از مجموعهاي شامل 50 سال موسيقي چكناوريان رونمايي شد.
سامان احتشامي (پيانيست)، ارسلان كامكار(مايستر اركستر سمفونيك تهران)، رضا مهدوي (مدير مركز موسيقي حوزهي هنري)، رضا تاجبخش (پيانيست)، اميد نيكبين و علي بختيار از جمله هنرمنداني بودند كه در نمايشگاه نقاشيهاي لوريس چكناوريان حضور داشتند.
نمايشگاه نقاشيهاي چكناوريان حدود 30 اثر رنگ روغن روي ديوار رفته است كه همه بهگونهاي از موسيقي روايت ميكنند. در اين نمايشگاه، نتهاي چكناوريان با رنگهاي گرم و گاهي بهشكل صليب روي بوم رفتهاند.
چكناوريان در گفت و گويي كوتاه با همشهري آنلاين گفت كه اين نقاشي ها را سال گذشته كه در آمريكا بود كشيده است.
علاقهمندان براي ديدن اين نمايشگاه تا چهارشنبه (پنجم بهمنماه) از ساعت 11 تا 20 ميتوانند به گالري «شيرين» واقع در ولنجك، كوچهي 18، پلاك 9 مراجعه كنند. گالري «شيرين» دوم و چهارم بهمنماه تعطيل خواهد بود.
يکشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]