واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دكتر لاريجاني: اختلاف مجلس و دولت به معني دشمني نيست
رئيس مجلس شوراي اسلامي، با تأكيد برضرورت ارائه هرچه سريعتر لايحه بودجه 91 به مجلس، درعين حال درباره فعاليت جريانهاي خاصي كه سعي ميكنند طرفداران خود را به مجلس وارد كنند، از افراد و گروههايي كه از انتساب خود به مراكز قدرت و ثروت فخر ميكنند، خواست تا به فرمايشهاي مقام معظم رهبري توجه كنند.
دكتر علي لاريجاني در گفتوگو با پايگاه اطلاع رساني خانه ملت، درباره تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر وابسته نبودن كانديداهاي نمايندگي به كانونهاي قدرت و ثروت گفت: نكتههايي كه ايشان درباره ضرورت منتسب نبودن نمايندگان به مراكز قدرت و ثروت، بر آنها تأكيد كردند، بهويژه آنجا كه بحث بيتالمال به ميان ميآيد، بسياردقيق و صحيح است و شايسته است همگان به اين نكات توجه ويژه كنند، زيرا وامدار شدن نمايندگان از نظر سياسي به مراكز قدرت موجب ميشود آنها نتوانند مطابق سوگند نمايندگيشان، استقلال خود را حفظ كنند و مدافع واقعي حقوق ملت باشند.
وي ادامه داد: انتخاب نمايندهاي كه با كمك، پول وحمايت برخي گروهها و افراد در عرصه انتخابات حضور يابند مشكلاتي ايجاد ميكند و در صورت دولتي بودن اين مراكز، تاثيرات بدتري به همراه دارد.
وي درباره صراحت قانون در زمينه استقلال قوا گفت: تاكيد قانون اساسي بر استقلال سه قوه، صوري نيست بلكه آنها بايد ماهيتاً مستقل باشند و با درك درست از مصالح كشور، ميثاق بسته شده ميان خود و ملت را به اجرا درآورند.
لاريجاني با بيان اين كه هيچ قوهاي نبايد وامدار قوه ديگر شود، تصريح كرد: چنين كاري استقلال قوا در قانون اساسي را به تمسخر ميگيرد، زيرا قانون تاكيد صريح و جدي بر استقلال ماهوي قوا از يكديگر دارد.وي تصريح كرد: معني استقلال قوا، نبودن يكي تحت سيطره ديگري است و نه دعوايشان با يكديگر. آنها بايد در فهم موضوعها مستقل باشند و بر اساس منطق خود و منافع ملي كشور تصميم بگيرند، از اين رو هر گونه تمسك به قدرت و ثروت اين استقلال را مخدوش ميكند.
رئيس مجلس در پاسخ اين سئوال كه آيا تأكيد مقام معظم رهبري اشاره به فعاليت جريان و گروههاي خاصي دارد كه سعي ميكنند طرفداران خود را وارد مجلس كنند، پاسخ داد: فرمايش ايشان روشن بود و گروههايي كه به مراكز قدرت انتساب دارند و گاه به اين انتساب فخر ميكنند، بايد به فرمايش ايشان توجه كنند.
رئيس دستگاه قانونگذاري كشورهمچنين در اين مقوله دقت مردم در شناسايي اين افراد را خواستار شد و افزود: مردم با توجه به شاخصههاي بيان شده در كلام رهبر معظم انقلاب و بزرگان ديني، نمايندگان شايستهاي براي حضور در مجلس نهم برخواهند گزيد.
لاريجاني درباره نقش مراجع تقليد در انتخاب نماينده اصلح گفت: ايشان با ارائه معيارها، راهنماييهايي كلي ميكنند؛ مصاديق بايد به وسيله خود مردم تفحص شود و همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند مردم يا خودشان افراد را شناسايي كنند و يا از طريق مراجع خبره آنها را بشناسند.
وي يادآور شد: در ديدارهاي من با مراجع تقليد، برخي از ايشان نسبت به ورود افرادي منتسب به جريانها و گروههاي خاص در بحث انتخابات و فعاليت آنها ابراز نگراني داشتند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر اهميت انتخابات مجلس نهم تصريح كرد: مردم در ميدان انتخابات با حضور خود سرنوشتشان را رقم ميزنند، بنابراين بايد در اينجا از حق خود به درستي استفاده كرد.
رئيس مجلس هشتم تصريح كرد: انتخابات، محلي براي قهر نيست؛ مانند اين است كه فردي در زندگي شخصي از جايي ناراحتي داشته باشد و از ساير حقوق خود بگذرد.
لاريجاني درباره ميزان مشاركت مردم گفت: ميزان حضور مردم بستگي به چگونگي رفتار مراجع نظارتي، راديو و تلويزيون، رسانههاي مختلف و تشويق مراجع فكري دارد زيرا انتخابات يك موضوع تكعاملي نيست و عوامل و مولفههاي مختلف در آن تأثيرگذار هستند.
وي افزود: اگر عوامل مؤثر بر انتخابات در يك راستا عمل كنند، مردم متوجه اهميت شركت در انتخابات و ميدان احقاق حق بودن آن خواهند شد و انشاءالله حضور بسيار خوب و بالايي خواهند داشت.
رئيس مجلس، درباره تاخير دولت در ارائه بودجه سال 1391 كل كشور گفت: از نظر ما تاخير در ارائه بودجه دليل قانعكنندهاي ندارد و مجري بايد با تنظيم برنامه خود در اجراي به موقع قانون تلاش كند.
وي درباره اثرات منفي تصويب بودجه چند دوازدهمي گفت: تاخير در تقديم لايحه بودجه باعث ميشود مجلس مطابق سال گذشته به دستگاهها بودجه اختصاص دهد؛ بنابراين اگر آنها برنامههاي جديدي داشته باشند كه اجراي آن از ابتداي سال نياز به اختصاص بودجه اضافي داشته باشد، امكانپذير نخواهد بود.
لاريجاني با رد تاثير اختلافات ميان مجلس و دولت بر تاخير دولت در ارائه لايحه بودجه يادآور شد: ممكن است در بعضي موضوعهاي تخصصي ميان مجلس و دولت اختلافنظر وجود داشته باشد، اما دو نهاد با يكديگر دشمني ندارند و اين كار صرفا تخلف دولت است.
تاكيد بر حمايت بيشتر از توليد كنندگان داخلي
سرويس شهرستانها- رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: تحريم ها براي مديريت اجرايي كشور فرصتي است تا با برنامه ريزي هاي صحيح، از ظرفيت هاي بخش توليدي و كشاورزي استفاده كند.
دكتر علي لاريجاني ديروز دربازديد از پروژه در حال احداث فرودگاه بين المللي قم - سلفچگان و منطقه نمونه گردشگري طرلاب ،گفت: بايد با پيشبيني و برنامه ريزي مشكلات بخش توليدي و كشاورزي با سرعت زيادي رفع شود تا با استفاده از ظرفيت اين بخش ها، بهرهبرداري در كشور افزايش يابد.
وي افزود: در قانون برنامه و بودجه فضاي كسب و كار براي بخش اقتصادي كشور در بخش خصوصي تصويب شد تا
سرمايه گذاران خصوصي در بخش صنعت و خدمات وارد كار شوند.
دكترلاريجاني با اشاره به قانون برنامه در خصوص اختصاص سهمي براي سرمايه گذاران خارجي و ايراني گفت: سهمي براي
سرمايه گذاران خارجي و ايراني درنظر گرفته شده است تا دولت بتواند در بخش خصوصي از سرمايه هاي آنان استفاده كند.
وي احداث فرودگاه بين المللي قم- سلفچگان را اقدامي خوب دانست و گفت: اين فرودگاه كار بزرگي است كه در استان قم توسط بخش خصوصي انجام ميشود و با ساماندهي كارهاي اداري و عملياتي به يكي از بزرگترين فرودگاه ها در منطقه تبديل خواهدشد.
فرودگاه بين المللي قم -سلفچگان نخستين فرودگاه خصوصي كشور و منطقه نمونه گردشگري طرلاب در فاصله 15 كيلومتري استان قم به سمت سلفچگان در منطقه طرلاب با مساحت 6000 هكتار و هزينهاي بالغ بر 400 ميليارد تومان در فاز نخست درحال ساخت است.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]