واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: خبر
آيت الله نوري همداني:
حكام عرب از ديكتاتور يمن عبرت بگيرند
آيت الله "حسين نوري همداني" از مراجع تقليد درقم گفت: حكام عرب از "علي عبدالله صالح" ديكتاتور يمن عبرت بگيرند و بدانند كه بزودي نوبت آنان نيز فرا مي رسد. به گزارش ايرنا، از مركزخبر حوزه، وي روز دوشنبه در ديدار جمعي از بانوان فرهنگي سيستان و بلوچستان با اشاره به انقلابهاي منطقه و فرار ديكتاتور ها يكي پس از ديگري، افزود: دوشنبه شب ديكتاتور يمن پا به فرار گذاشت و بزودي نوبت ديكتاتورهاي عربستان، قطر، اردن و بحرين نيز فرا خواهد رسيد. آيت الله نوري همداني با بيان اينكه امروز روز بيداري اسلامي است، اضافه كرد: كشورهاي اسلامي سالها پس از انحطاط و سرسپردگي به استكبار، هويت اسلامي خود را باز يافتند و يكي پس از ديگري بيدار شده و توانستند ديكتاتورها را كنار بزنند. وي با بيان اينكه انقلاب و قيام حضرت امام خميني (ره) كار كوچكي نبود و انقلابهاي منطقه زير اين پرچم حركت مي كنند، بيان كرد: درعصر كنوني براي شناخت فرهنگ انقلاب و جهان شناسي، نياز به مراجعه به صحيفه نور و دفتر تبيان حضرت امام (ره) است. اين مرجع تقليد تاكيد كرد: ما بايد فكر و انديشه امام راحل را بفهميم و بر اساس آن گام برداريم. وي ادامه داد: استكبار سالها با جدايي دين از سياست، معرفي اسلام بعنوان طرفدار اغنيا و افيون ملتها و دور نگه داشتن مسلمانان از قرآن و اهل بيت (ع)، سيطره خود را بر كشورهاي اسلامي حفظ كرد و امروز نيز ثروت كشورهاي عربي را به چپاول مي برند. آيت الله نوري همداني با اشاره به جنبش وال استريت كه نشات گرفته از پيامهاي انقلاب اسلامي و بيداري هاي مردم منطقه است، گفت: در غرب يك درصد مردم با رباخواري و ايجاد بانكهاي ربوي و تاسيس اسلحه خانه و فروش آن، ثروت 99 درصد را براي خود جمع آوري كرده اند. وي ادامه داد: بنابر اين اگر آنان به روشهاي اسلامي عمل كنند، قطعا موفق مي شوند، چرا كه اسلام در همه زمينه ها راهكار دارد و پاسخگو است. اين مرجع تقليد در پايان با اشاره به خلقت و هدايت انسانها، افزود: هدايت و تعليم و تربيت انسانها از مهمترين كارهاست.
ناوهاي آمريكايي، انگليسي و فرانسوي
وارد خليج فارس شدند
خبرگزاري فرانسه گزارش داد كه ناو هواپيمابر «آبراهام ليكلن» همراه با پنج كشتي جنگي ديگر از جمله يك ناو محافظ انگليسي و يك شناور فرانسوي روز يك شنبه بدون حادثه از تنگه هرمز گذشتند و وارد خليج فارس شدند. به گزارش ايسنا جان كربي سخنگوي نيروي دريايي پنتاگون در ايميلي به خبرگزاري فرانسه اعلام كرد: ناو يو.اس.اس. آبراهام لينكن عبور منظم و عادي خود از تنگه هرمز را تكميل كرد. اين سخنگو افزود: اين عبور مطابق برنامه قبلي و بدون حادثه انجام شد. ناو لينكلن اولين ناو هواپيمابر آمريكاست كه از اواخر ماه دسامبر به خليج فارس وارد و جايگزين ناويواس اس جان استنيس مي شود. اين ناو مي تواند 80 هواپيما و هلي كوپتر را با خود حمل كند و توسط دو ناوشكن و يك رزم ناو همراهي مي شود. لئون پانتا، وزير دفاع آمريكا بارها اعلام كرده است كه بستن تنگه هرمز عبور از خط قرمز آمريكا خواهد بود. وي گفت: دو ناو از 11 ناو هواپيمابر ما در حال حاضر در منطقه به سر مي برند. وي روز شنبه در جمع 1700 دريانورد همراه ناو "يو.اس.اس. اينترپرايز" گفت كه افزايش تنش ها در منطقه با ايران نشانگر اهميت حضور ناوها براي تامين امنيت ملي آمريكاست. وزير دفاع آمريكا هم چنين اعلام كرد كه ناو هواپيمابر "يو اس اس انترپرايز" كه حدود يك ماه ديگر راهي خاورميانه خواهد شد، از تنگه هرمز عبور خواهد كرد. يك ناو هواپيمابر ديگر به نام يو اس اس كارل وينسون نيز در منطقه حضور دارد. پيش تر وزارت دفاع انگليس اعلام كرد كه يك ناو محافظ نيروي دريايي سلطنتي انگليس و يك ناوچه فرانسوي از تنگه هرمز عبور كرده و به گروه ناوهاي آمريكايي ملحق شده اند. خبرگزاري فرانسه افزود: اگرچه ناوهاي اين كشورها اغلب در مانورهاي نيروي دريايي آمريكا مشاركت دارند و گاهي بخشي از كاروان دريايي مشترك هستند اما به نظر مي رسد حضور نيروي دريايي انگليس و فرانسه ارسال كننده پيامي براي ايران درباره اراده غرب براي باز نگهداشتن اين تنگه است. يك سخنگوي وزارت دفاع انگليس گفت: ناوچه "اچ.ام.اس آرگايل" و شناور فرانسوي به گروه ناوي آمريكا كه از تنگه هرمز گذشت پيوستند تا بر تعهد خلل ناپذير جامعه بين الملل براي حفظ حق عبور تحت حقوق بين الملل صحه گذارند. وي گفت كه انگليس در اين منطقه به عنوان بخشي از نقش پايدار ما در امنيت خليج (فارس) حضوري دايمي دارد.
سفير ايران در عراق:
احساس مي شود عربستان دولت عراق را قبول ندارد
سفير ايران در عراق با اشاره به اعمال تحريم هاي يكجانبه از سوي آمريكا و هم پيمانانش در رابطه با تحريم بانك مركزي و يا تحريم هاي احتمالي نفتي و موضع عراق در اين رابطه گفت: توقع نداريم عراق خارج از چارچوب سازمان ملل در رابطه با تحريم هاي يك جانبه عليه ايران اقدام كند. به گزارش ايسنا حسن دانايي فر در نشستي خبري با اشاره به خروج آمريكايي ها از عراق اظهار كرد: يكي از شرايط اساسي باقي ماندن آمريكا در عراق، داشتن مصونيت نيروهاي شان بود و گزارش ها و علائمي مبني بر موافقت برخي جريان هاي داخلي عراق با باقي ماندن نيروهاي آمريكايي در كشورشان وجود داشت اما با توجه به اين كه مصونيت بايد با راي پارلمان اعطا شود و پارلمان با انجام اين عمل مخالف بود، اين تصميم محقق نشد. وي خاطرنشان كرد: يكي از مسائل اصلي كه به خروج آمريكا از عراق منجر شد، نظر مردم عراق بود كه نخواستند حضور آمريكايي ها را تحمل كنند. دانايي فر ادامه داد: عربستان تا امروز سفارتش را در عراق فعال نكرده است و احساس مي شود آن ها دولت عراق را قبول ندارند; البته از رفتار آن ها چنين بر داشت مي شود چرا كه بين عراق و عربستان در هيچ سطحي روابطه اي وجود ندارد. در حال حاضر ايران در عراق علاوه بر سفارت خانه، پنج كنسولگري دارد و اين در حالي است كه امور مربوط به شهروندان عربستان در عراق از طريق حافظ منافع انجام مي شود. سفير ايران در عراق در رابطه با مخالفت برخي جريان ها در عراق با دولت اظهار كرد: بعيد مي دانم جرياني وجود داشته باشد در عراق كه به طور كامل با دولت مخالف باشد. بخشي از جريان العراقيه انتقاداتي به روندها دارند اما حتي در بين آن ها هم نشانه هايي از تمايل براي حل و فصل مسائل ديده مي شود مثلا آن ها در مذاكرات شان با مجموعه هاي كردي عراق اشاره كرده اند كه حاضرند درباره كركوك و مناطق مورد تنازع گفت وگو كنند. در حالي كه عده ديگري در العراقيه با اين مساله مخالفند. دانايي فر خاطرنشان كرد: ايران به همه گروه هاي عراقي توصيه مي كند كه با يكديگر كار كنند. وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه گفته شده رييس فهرست العراقيه از شما دعوت به ملاقات كرده است، با تاييد اين مطلب گفت: فهرست العراقيه و شخص اياد علاوي از من براي ديداري دعوت كرده است. سفير ايران در عراق در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با برخي اظهارنظرها و موضع گيري هاي اياد علاوي گفت: به نظرم او گرفتار بن بست هايي است كه نمي تواند از آن ها خارج شود و با دامن زدن به عوامل ديگر مي خواهد خود را از تصميم گيري هاي بدي كه انجام مي دهد، مبرا كند. البته اين براي سياستمدار خوب نيست و اميدوارم شاهد بهتر شدن شرايط در آينده باشيم. ما هميشه از علاوي براي سفر به تهران دعوت كرده و استقبال هم مي كنيم اما او خود تاكنون اين دعوت را نپذيرفته است، اما دعوت ما هم چنان پا برجاست.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]