واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: آغاز يكسانسازي مد و لباس از زنان تهراني
مديركل دفتر امور زنان و خانواده وزارت كشور از طراحي هزار مدل لباس براي 40 نوع شغل در اجراي فاز نخست مد و لباس مشاغل زنان در تهران خبر داد. لباسهايي كه بيش از هركسي براي كاركنان بيمارستانها، هواپيمايي و بانكهاي طراحي شدها ند. به گفته عباسي، بخش نخست جشنواره مد و لباس به ارائه لباس مشاغل اختصاص دارد و درطراحي لباس مشاغل تاكيد ما تناسب با شغل مورد نظر و حفظ ضوابط اسلامي است.
تهران امروز نوشت:
عباسي ميگويد: «پوشش بانوان در محيط هاي كاري بايد به گونه اي باشد كه امنيت محيط كاري تامين شود وبه جاي خودنمايي شخصيت معنوي زنان مورد توجه قرار گيرد.» عباسي با اشاره به مدلها و رنگهاي انتخابي براي لباس مشاغل ميگويد: «رنگها و طرح هايي در نظر گرفته مي شود كه متناسب با شئونات خانمها باشد و مطمئنا از رنگهاي تند كه زيبنده محيط كار نيست استفاده نخواهد شد.»
چندي پيش نيز مشاور استاندار تهران در امور بانوان اهداف برگزاري جشنواره موسوم به «لباس مشاغل»، ايجاد تنوع، راحتي و وارد كردن رنگها و طرحهاي زيبا و مناسب به لباسهاي عمدتا مشكي زنان كارمند استان تهران دانست و گفته بود به دنبال استقبال كارمندان زن، از فراخوان دبيرخانه جشنواره، طراحان لباس بيش از يك هزار طرح مانتو و چادر ويژه 40 عنوان شغل براي زنان كارمند را به دبيرخانه ارائه كردند.
بحث لباسهاي متحدالشكل دانشجويي هم چند ماه گذشته در وزارت علوم هم به گوش رسيد كه البته آن زمان وزارت علوم به اين پيشنهاد واكشن نشان داد و مديركل اداره امور فرهنگي وزارت علوم با بيان اينكه اين وزارتخانه «به دنبال يكسانسازي پوشش دانشجويي نيست» آن را تكذيب كرد اما درمقابل «طهورا نوروزي» سرپرست اداره ترويج فرهنگ عفاف و حجاب مركز امور اجتماعي وزارت كشور، اعلام اين مخالفت را «شتابزده» خواند.
او معتقد بود كه كميته تشكيل شده از نمايندگان وزارتخانههاي ارشاد و كشور نميخواهد به دانشجويان سخت بگيرد بلكه ميخواهد اين قشر از جامعه انتخابهاي گستردهتري داشته باشند.
او تاكيد ميكند: «كميته «لباس مشاغل» به دنبال يكسانسازي لباس دانشجويان نيست اما درباره ادارات فرق ميكند. لباسها در ادارات يك شكل و ضابطه مند ميشود.
او ميگويد: «در نظر داشته باشيد لباسهاي پيشنهادي ما علاوه بر داشتن همه آيتمهاي شرعي و عرفي، تنوع مدل و تعدد رنگ در بين رنگهاي مجاز هم خواهد داشت كه شاخصهاي بومي، ملي و مذهبي ما را دارا باشد. ما به دنبال ترويج سياهپوشي نيستيم. اما در نظر داشته باشيد لباسهاي پيشنهادي ما علاوه بر داشتن همه آيتمهاي شرعي و عرفي، تنوع مدل و تعدد رنگ در بين رنگهاي مجاز هم خواهد داشت. ما به دنبال ترويج سياهپوشي نيستيم.»
او درباره خصوصيات لباس مشاغل ميگويد: «در حوزه مشاغل مسئله فرق ميكند. اگرچه در اين حوزه هم به دنبال ايجاد نگراني نبوده و نيستيم. رنگهاي زننده و مدلهاي غير شرعي مناسب با محيط ادارات مانيست. در نظر داريم كه با طراحي لباس فرم براي مشاغل، پوشش را ساماندهي كرده و نظام مند كنيم. البته دستگاهها ميتوانند لباس دلخواه خود را پيشنهاد دهند تا در كميته بررسي شود. بسياري از دستگاهها در حال حاضر در زمينه طراحي لباس ورود پيدا كردهاند. بسياري هم از ژورنالهاي اسلامي موجود استفاده كردهاند.
كميته همه پيشنهادها را با حضور نمايندگان دستگاههاي مربوطه بررسي خواهد كرد چرا كه نيت ما ظرفيتسازي در اين زمينه است و نه اعمال محدوديت.» او اعتقاد دارد كه از آنجا كه نماينده دستگاه در كميته حضور خواهد داشت پس نظر كاركنان هم در لباس نهايي اعمال خواهد شد. مثلا براي لباس مهمانداران نماينده وزارت راه حضور دارد و نظر ميدهد. رضايت شغلي كاركنان براي ما بسيار مهم است. در صورتي كه لباسي پس از مرحله آزمايشي نمره مناسب را دريافت نكند نسبت به تصحيح يا تعويض آن اقدام ميكنيم.
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]