واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اردن در هفتهاي كه گذشت
خبرگزاري فارس: از سرگيري صادرات گاز مصر به اردن، سفر عبدالله دوم به آمريكا و افزايش اعتراضات مردمي و سركوب معترضان از مهمترين رخدادهاي اردن در هفته گذشته است.
به گزارش فارس، منابع آگاه هفته گذشته اعلام كردند كه خالد مشعل رئيس دفتر سياسي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين، روز 29 ماه جاري ميلادي، به همراه يك مسئول بلندپايه قطري به اردن سفر خواهد كرد.
پيش از اين نيز مسئولان فلسطيني و اردني اعلام كرده بودند كه "تميم بن حمد بن خليفة آل ثاني" وليعهد قطر، در اين سفر خالد مشعل را همراهي خواهند كرد.
تا كنون اين سفر چندين بار به تعويق افتاده كه عدم همكاري قطر و وضعيت جاري در اردن از جمله اين دلايل است.
مشعل در اين سفر با "عون الخصاونه" نخستوزير اردن و تعدادي از مسئولان ارشد اين كشور ديدار و گفتوگو خواهد كرد.
اردن از زمان تبعيد 5 تن از رهبران حماس از جمله مشعل از اردن به قطر در سال 1999 تا كنون به طور رسمي هيچ يك از مقامهاي اين جنبش را به حضور نپذيرفته است.
مسئولان اردني پس از گذشت 12 سال از قطع روابط با حماس، به دنبال كسب مشروعيت از طريق از سرگيري مجدد روابط خود با حماس هستند تا بتوانند از ميزان اعتراضات و نارضايتيها در اين كشور بكاهند.
سفر شاه اردن به آمريكا و ديدار با اوباما و كلينتون
عبدالله دوم هفته گذشته به آمريكا سفر و با رئيس جمهور و وزير خارجه اين كشور ديدار و گفتوگو كرد.
اوباما در ديدار با پادشاه اردن طي اظهاراتي با تقدير و تشكر از خوشخدمتي متحد منطقهاي خود عليه سوريه اعلام كرد: «ما همچنان شاهد خشونتهاي غير قابل قبول جديد در سوريه هستيم و از شاه اردن به عنوان نخستين مقام عربي كه خواستار كنارهگيري بشار اسد از قدرت شده و در خواسته خود مصصم است، تشكر ميكنيم.»
رئيسجمهور آمريكا در ادامه خاطرنشان كرد: «ما به مشورت و رايزني تنگاتنگ خود با اردن بمنظور اعمال فشار بينالمللي بر رژيم كنوني سوريه با هدف انتقال دموكراتيك قدرت در كشور، ادامه خواهيم داد.»
عبدالله دوم سپس با "هيلاري كلينتون" وزير امور خارجه اين كشور ديدار و پيرامون آخرين تحولات منطقه و روابط دوجانبه آمريكا و اردن با وي گفتوگو كرد.
پادشاه اردن در اين ديدار با اشاره به موضوع درگيرهاي فلسطين و رژيم صهيونيستي، بر تلاش كشورش به منظور از سرگيري مذاكرات سازش ميان تشكيلات خودگردان و رژيم صهيونيستي تاكيد كرد.
وي در رابطه با بحران كشورش در يك سال گذشته نيز گفت: ما در اردن به دنبال انجام اصلاحات هستيم و اميدواريم با كمك تمام نيروهاي سياسي كشور، اين موضوع هرچه سريعتر محقق شود.
كلينتون نيز در اين ديدار با تاكيد بر اينكه اردن يك همپيمان استراتژيك براي آمريكا در منطقه است، آمادگي كشورش را براي كمك به اردن اعلام كرد.
مساله روابط دوجانبه اردن و آمريكا و راههاي تقويت آن از ديگر مسائل مطرح شده در اين ديدار بود.
پس از اين ديدار، عبدالله دوم با روساي كميسيونها و ديگر مسوولان كنگره آمريكا ديدار و گفتوگو كرد.
پادشاه اردن وعده تشكيل دولت پارلماني داد
عبدالله دوم در سفر خود به آمريكا، طي ديدار با اردنيهاي مقيم اين كشور، وعده داد كه به زودي دولت پارلماني در اين كشور تشكيل خواهد شد.
وي با اشاره به اوضاع جاري در اردن، از تمام فرزندان اين كشور خواست تا كمك كنند و كشور را از بحران خارج سازند.
شاه اردن افزود: ما به دنبال انجام اصلاحات در كشور هستيم و در همين راستا به زودي انتخابات شوراي شهر و پارلمان را برگزار خواهيم كرد.
عبدالله دوم تصريح كرد: ميخواهيم كه يك كميته مستقل بر سلامت انتخابات نظارت كند تا اينگونه بتوانيم در آينده نزديك، شاهد تشكيل دولت پارلماني در كشور باشيم.
شاه اردن در رابطه با خيزش كشورهاي عربي و كشيده شدن دامنه آن به كشورش نيز گفت: بهار عربي به اردن كشيده شد و سبب شد تا ما اصلاحاتي را در كشور انجام دهيم و روند سياستهاي خود را اصلاح كنيم.
خودسوزي سومين شهروند اردني در كمتر از 10 روز
دفتر رسانه اي مديريت نيروهاي امنيتي اردن هفته گذشته اعلام كرد كه يك شهروند اردني در استان "زرقا" (شمال اردن) اقدام به خودسوزي كرده است.
دفتر رسانه اي مديريت نيروهاي امنيتي اردن همچنين اعلام كرد كه تحقيقات به منظور مشخص شدن دلايل اين اقدام آغاز شده است.
هرچند دولت اردن تلاش دارد تا به نسبت دادن بيماري روحي و رواني به شهروندان معترض، بر وضعيت نامناسب كشور سرپوش بگذارد ولي شكي نيست كه اقداماتي ازقبيل خودسوزي، صرفا به دليل اعتراض به وضعيت بحراني شهروندان صورت مي گيرد.
در هفته گذشته و طي كمتر از 48 ساعت، 2 شهروند اردني ديگر نيز در اعتراض به وضعيت معيشتي، خود را به آتش كشيدند.
طي يك سال گذشته، اين چهارمين شهروند اردني است كه در اعتراض به وضعيت معيشتي، خود سوزي كرده است.
از سرگيري انتقال گاز مصر به رژيم صهيونيستي و اردن
منابع آگاه در شركت گاز طبيعي "جاسكو" در مصر كه انتقال گاز از مصر به اردن و اراضي اشغالي را برعهده دارد، هفته گذشته اعلام كردند كه طي چند روز آينده عمليات انتقال گاز به اردن و اراضي اشغالي از سر گرفته ميشود.
اين منابع افزودند: خطوط انتقال گاز مناطق "اليكو" در روستاي "الميدان" و "ابوطبل" در منطقه "الزهور" كه در انفجارهاي اخير آسيب ديده بودند، ترميم و تعمير شدهاند و عمليات آزمايشي انتقال گاز از اين خطوط لوله به اردن و اراضي اشغالي انجام شده است.
منابع مذكور در ادامه گفتند: ظرف چند روز آينده، عمليات انتقال گاز بر اساس توافقهاي صورت گرفته دوباره از سر گرفته ميشود.
خط لولههاي انتقال گاز از مصر به سرزمينهاي اشغالي و اردن پس از پيروزي انقلاب 25 ژانويه مصر بارها مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته است.
مردم مصر خواهان قطع روابط كشور خود با اسرائيل و قطع صدور گاز اين كشور به اين رژيم هستند.
افزايش اعتراضات در اردن و سركوب معترضان
هزاران تن از شهروندان اردني در ادامه فعاليتهاي اعتراضي خود به عملكرد نظام، در حالي پس از برگزاري نماز جمعه در شهرهاي مختلف اين كشور تظاهرات كردند كه افزايش چشمگير تعداد مخالفان و بالا رفتن سقف شعارهاي معترضين از نكات قابل توجه در تظاهرات امروز بود.
در شهر "امان" هزاران تن از شهروندان معترض پس از اقامه نماز جمعه از مقابل مسجد حسيني در مركز اين شهر تظاهرات كردند و خواستار تحقق فوري اصلاحات و مبارزه با فساد و مفسدان شدند.
در راستاي اين فعاليت، اسلامگرايان اردن با برگزاري يك گردهمايي عظيم در مسجد دانشگاه اردن، بي تفاوتي دولت نسبت به تحقق مطالبات شهروندان را به شدت محكوم كردند.
ساير شهرهاي اردن از جمله كرك، بلقا، عقبه، طفيله، سلط و مادبا نيز شاهد برگزاري تظاهرات و ساير فعاليتهاي اعتراضي به عملكرد نظام بود.
علاوه بر پايتخت اردن، نيروهاي امنيتي و نيروهاي لباس شخصي حامي رژيم، با حمله به تظاهرات اعتراضي در منطقه "عنجره" (شمال اردن) تعدادي از معترضين را مجروح كردهاند.
انتهاي پيام/++
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]