واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: عضو هيات علمي دانشگاه تهران: ايجاد اختلال در علوم غربي از اهداف سلبي تحول در علوم انساني است
عضو هيئت علمي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در خصوص رويكرد راهبردها براي تحول در علوم انساني گفت: اين رويكرد داراي دو راهبرد كلي سلبي و ايجابي است كه ايجاد اختلال در علوم انساني غرب جزو اهداف سلبي خواهد بود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از بندرعباس، مصطفي ملكوتيان امروز در «اولين نشست تخصصي تحول علوم انساني در قشم» با اشاره به ضرورت تنظيم سه رويكرد هدف، ساختار و راهبرد در تحول علوم انساني اظهار داشت: در بحث تنظيم و تدوين اهداف؛ هر ساختاري اگر بخواهد موفق شود بايد اين مراحل را داشته باشد منتها اهداف را بايد در سه نوبت كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت تقسيم كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه براي اهداف كوتاه مدت مي توان يك مدت 5 ساله، ميان مدت بين 12-10 و بلند مدت نيز از 15 به بالا را در نظر گرفت، بيان داشت: در خصوص اهداف كوتاه مدت در اين رشته علوم سياسي و روابط بين الملل مي توانيم بگوييم كه اين هدف را داريم كه اقناع نخبگان و دانشگاهيان مبني بر لزوم ايجاد تحول در زمينه هاي علوم سياسي پايه اي براي موفقيت در دستيابي به اين سه اهداف خواهد بود.
اين عضو هيات علمي حقوق دانشگاه تهران گفت: در يك برنامه ميان مدت يك صحنه مبارزه واقعي و مباحثه هاي جدي، تلاش ها در راستاي اين هدف رخ مي دهد و در اهداف بلند مدت نيز مي توان تحول در نظريه پردازي و تشديد پارادايم هاي مسلط با رويكردهاي علم و دانش ديني ايجاد كرد كه سيطره خود را در هر يك از روش هاي مورد توجه به كرسي نشاند البته اين بحث در حد پيشنهاد است.
ملكوتيان در ادامه سخنان خود در خصوص رويكرد ساختار نيز گفت: در ساختار براي هر موفقيتي، يك سازماني هماهنگ كننده و برنامه و نظارتي نياز داريم لذا در بسيج اساتيد اين موضوع در قالب معاونت تحول در علوم انساني نامگذاري شده است لذا توجه به اين نكته ضروري است كه محوريت شوراي انقلاب فرهنگي در اجراي اين امر نبايد فراموش شود البته اين مورد تاكيد قرار گرفته است.
عضو هيئت علمي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران گفت: به طور كلي ساختار در تحول علوم انساني داراي سه زاويه مديريت، متون و اساتيد بوده لذا در اين خصوص ايجاد بستر تحول از نظر قوانين و بخشنامه ها ضروري است.
وي در اين خصوص ادامه داد: بنابراين اگر خللي وجود دارد از جهت تشويقي و رشد علمي مي بايست اين مشكلات را حل كنيم و همچنين ايجاد دپارتمان ها غرب شناسي در خصوص رشته هاي مختلف نيز مورد توجه خواهد بود.
اين عضو هيات علمي حقوق دانشگاه تهران در توضيح گام سوم مبحث ساختار در تحول علوم انساني به موضوع نظارت اشاره كرد و افزود: نظارت مركزي براي جلوگيري از تكرار پژوهش با توجه به اينكه بسياري از پايان نامه هاي دانشگاهي و تحقيقات داراي مشكل است به نظر لازم مي رسد هرچند كارهايي صورت مي گيرد كه البته در اين خصوص به يك كار فرا تحليلي نياز داريم.
مصطفي ملكوتيان لزوم تعريف ضمانت اجرايي را در اين خصوص يادآور شد و تصريح كرد: هر سازماني مي بايست ضمانت اجرايي ها را از تشويق تا تنبيه در نظر بگيرد و به آن توجه شود.
تشكيل مجلس نخبگان دانشگاهي براي تحول در ساختار علوم انساني ضروري است
وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص مبحث ساختار گفت: اگر بتوان يك «مجلس نخبگان دانشگاهي» كه شامل افراد معتقد به نظام باشد، تشكيل شود كه اين مجلس همه رشته ها حتي فني و مهندسي را نيز در بربگيرد دو اثر مثبت دارد.
عضو هيات علمي حقوق دانشگاه تهران اثرات اين مجلس را دنبال كردن پيشرفت علم با وجود افراد معتقد از هر رشته بيان كرد و اظهار داشت: دومين اثر آن نيز پشتوانه اجرايي براي نظام خواهد بود كه به عنوان مثال در شته علوم سياسي و روابط بين الملل هم كمك به دولت خواهد بود و هم اينكه تشكيل اين مجلس به عنوان يك هدف ماورايي نظارتي در مباحث علمي مي تواند مطرح باشد.
اين مدرس علوم سياسي و روابط بين الملل در خصوص رويكرد راهبردها براي تحول در علوم انساني نيز گفت: اين رويكرد داراي دو راهبرد كلي سلبي و ايجابي است كه علوم انساني غرب را مي توان مصداق رويكرد سلبي بيان كرد بنابراين ايجاد اختلال در علوم انساني غرب جزو اهداف سلبي خواهد بود.
ملكوتيان در اين خصوص به ايجاد هسته علمي توانا اشاره كرد و افزود: براي پيشبرد اهداف كه شامل دانشگاهيان و حوزويان مي شود و همچنين دعوت برنامه ريزي از بانيان اصلي و نقد جدي مباحث آنها در دانشگاه ها و ايجاد شبكه هاي علمي، ويدئو كنفرانس هاي بين المللي، بررسي وضع موجود و نظارت مسئولانه، تشكيل يك گروه جديد علمي كه از همه شاخه هاي علمي باشند با اين هدف كه خاستگاه نظريه هاي علمي را بررسي كنند ضروري به نظر مي زسد.
عضو هيات علمي حقوق دانشگاه تهران در سخنان پاياني خود در خصوص راهبرد ايجابي، توليد علم سياست ديني را خواستار شد و گفت: پرداختن به اين مهم مرهون ايجاد هسته هاي علمي توانا، ايجاد هسته هاي علمي توانا، انديشه سياسي، روابط بين الملل، سياست گذاري عمومي و ساير موارد لازم و ضروري است.
وي سازماندهي پروژه هاي تحقيقاتي و پايان نامه دانشگاهي، استخدام هيات علمي رسمي و تمام وقت، توجه به كارهاي علمي فراوان از جمله ترجمه معكوس آثار داخل، اعطاي فرصت مطالعاتي و هدف دار به اعضاي هيات علمي، ايجاد شبكه مجازي براي نخبگان، ايجاد مجله تخصصي و نشست هاي تخصصي حتي در سطح استان ها تلاش براي توليد علم ديني در فلسفه علم سياست را بخشي ديگر از اين راهبردهاي ذكر كرد.
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]