پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851112538
گفتوگوي تفصيلي فارس با علي لاريجاني
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتوگوي تفصيلي فارس با علي لاريجاني
خبرگزاري فارس: رئيس مجلس شوراي اسلامي در گفتوگوي تفصيلي با فارس درباره موضوعات مختلف داخلي و بينالمللي اظهارنظر كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي هفته گذشته به منظور مذاكره با مقامات تركيه درباره توسعه همكاريهاي دوجانبه و منطقهاي و روابط پارلماني به آنكارا و قونيه سفر كرد.
وي در اين سفر سه روزه با جمال چيچك همتاي ترك خود، عبدالله گل رئيس جمهور، رجب طيب اردوغان نخست وزير و احمد داود اوغلو وزير خارجه تركيه ديدار و گفتوگو كرد و در يك نشست خبري نيز به سؤالات مختلف خبرنگاران درباره مهمترين مسائل روز پاسخ داد.
لاريجاني هنگام بازگشت از سفر، فرصتي هر چند كوتاه براي گفتوگو در اختيار خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس قرار داد و به سؤالات وي در خصوص رايزني با تركها و راز طولاني شدن مذاكره با تركها، عملكرد مجلس هشتم و تعامل آن با دولت احمدينژاد و انتخابات و تركيب مجلس نهم پاسخ داد.
متن گفتوگوي فارس با رئيس مجلس با ذكر اين نكته تقديم خوانندگان ميشود كه اگرچه سؤالات فراواني براي انجام يك گفتوگوي تفصيلي با رئيس نهاد قانونگذاري و رئيس فراكسيون اصولگرايان (اكثريت) وجود داشت و پاسخهاي لاريجاني به برخي سؤالات نيز، نيازمند محاجه بيشتر براي تبيين بهتر مسائل بود اما اين امر به دليل كمبود وقت ميسر نشد:
* فارس: براي آغاز گفتوگو لطفا درباره سفرتان به تركيه توضيحاتي ارائه دهيد و با توجه به كيفيت اين سفر كه ميتوان آن را "سفري مذاكراتي" ناميد و نمايي از ديپلماسي پارلماني دانست، ارزيابي خودتان را از اين سفر بفرمائيد.
- لاريجاني: بسمالله الرحمن الرحيم. واقعيت اين است كه بين ايران و تركيه خصوصاً در 7 - 6 سال اخير رابطه اعتمادسازي به وجود آمده و اين موضوع، هم بسيار مهم است و هم اينكه لوازمي دارد كه بايد به آنها پايبند بود؛ امكان دارد برخي مسايل رخ دهد كه به اين اعتماد لطمه بزند و حتماً بايد از مسير مذاكرات درباره اين مسايل به نتيجه رسيد.
* لزوم همگرايي ايران و تركيه در برابر دلالان منطقهاي
برخي مسائل در صحنه منطقهاي وجود دارد كه اگر ايران و تركيه به عنوان دو كشور پر وزن و تعيين كننده و نقش آفرين در منطقه، همگرا باشند، برآيند كارشان ميتواند بسيار اثرگذار باشد نسبت به برخي كشورها كه در منطقه حالت دلالي پيدا كردهاند و اگر تفاوت رأي هم داشته باشند، يك علفهاي هرزي در صحنه سياسي منطقه بروز ميكند كه شأنشان نيست.
بنا بر اين هر چه مذاكرات و رايزنيها بين ايران و تركيه بيشتر باشد، حتماً در شرايط حساس منطقه مفيد است؛ ارزيابي شما از حجم مذاكرات و اهميت آنها در اين سفر هم صحيح است، چون بخش اصلي كار بر روي مذاكرات با آقاي گل و آقاي اردوغان و رئيس مجلس و آقاي داود اوغلو بود كه به روز آخر سفر و قونيه كشيد.
* سپر موشكي ناتو به نفع جهان اسلام نيست
علت اين تمركز و استمرار مذاكرات هم اين بود كه در برخي مسايل مثل سپر موشكي ناتو بايد ملاحظاتي را ميفهميديم كه اين موضوع چيست و با اينكه به طرف ترك اعتماد داريم، اما براي ما مهم است كه توضيح قانعكنندهاي در اين زمينه بشنويم و تركها استدلال ما را هم درك كنند.
در اين سفر ما به دوستان ترك خود به صراحت اعلام كرديم كه بر اساس ادله قابل توجهي كه داريم و حتماً هم بايد به آنها عنايت شود، استقرار سامانه موشكي در تركيه به نفع جهان اسلام نيست و آنها هم در اين خصوص مطالبي را بيان كردند اما بايد براي روشن شدن مسأله، مذاكرات تداوم يابد.
وجود اختلافنظر در برخي مسايل منطقهاي هم طبيعي است ولي مهم اين است كه تحليلها به هم نزديك شود كه اين همگرايي در گرو استمرار مذاكرات و رايزنيها بين دو كشور است.
* فارس: برخي كارشناسان مسائل بين المللي معتقدند تركيه در پازل آمريكاييها بازي ميكند و در تحولات منطقهاي قصد دارد جايگاه ويژهاي براي خود در نظر گيرد و به همين دليل دنبال ايفاي نقش پر رنگتر از ساير كشورهاست؛ نظر شما در اين خصوص چيست؟
- لاريجاني: اعتقاد بنده اين است كه رهبران ترك عاقلتر از آن هستند كه در چنين دامي بيافتند و رفتار گذشتهشان نيز نشان داده كه از يك متانت برخوردارند و داهيانه عمل ميكنند.
* تركها عاقلتر از آنند كه در دام آمريكا بيفتند
مصلحت جهان اسلام اقتضا ميكند كه مسلمانان مراقب باشند در پازل دشمن بازي نكنند و به نظرم دوستان ترك ما به اين موضوع توجه دارند و از اين رو موضع تركيه درباره تحولات منطقه به ويژه سوريه را با موضع آمريكا و اسرائيل متفاوت ميدانيم.
* طراحي پروسه براي مذاكرات آينده تهران - آنكارا
باور ما اين است كه دغدغههاي تركيه با دغدغههايي كه آمريكا و همپيمانانش پيگيري ميكنند، تفاوت دارد و تركها علاقه دارند مشكلات منطقه به نحو درستي حل شود اما آمريكا و اسرائيل دنبال بر هم زدن امنيت و ثبات منطقه هستند.
در مجموع، گفتوگوهاي ما در تركيه رو به پيشرفت بود و مهم اين است كه از درون آنها پروسههايي طراحي شد كه اين پروسهها مسير مذاكراتي فعال را هموار و فراهم ميكند.
* فارس: در روزهاي اخير پس از سفر وزير خارجه تركيه به تهران و بازگشت وي به آنكارا، ويكتوريا نولند سخنگوي وزارت خارجه آمريكا مدعي شد از طريق داود اوغلو پيام تهران را دريافت كرده و مشاوره با تركها در خصوص ايران آغاز شده است. آيا اين موضوع صحت دارد و در سفر شما به تركيه هم در اين زمينه بحثي شد؟
- لاريجاني: چنين مطلبي به هيچ وجه صحت ندارد و ايران هيچ پيامي براي آمريكاييها نداشته است.
* آمريكاييها تخيلي شدهاند
اگر آمريكاييها تخيلي كردند و يا دوستان تركيه نكتهاي به آنها گفتند كه آنها تصور پيام كردند، اشتباه فهميدهاند.
* فارس: آقاي دكتر! فرصت گفتوگو اندك است؛ اجازه دهيد در بخش دوم گفتوگو به مسائل داخلي بپردازيم. جنابعالي به عنوان رياست مجلس هشتم عملكرد اين مجلس را با توجه به انتقاداتي كه هم از ناحيه اصلاحطلبان و هم از سوي برخي اصولگرايان مطرح كرده و هر دو طيف آن را "ضعيف" توصيف كردهاند، چگونه ارزيابي ميكنيد؟
- لاريجاني: ارزيابيها از عملكرد مجلس متفاوت است و اين هم امري طبيعي است؛ به هر حال گروهها با سلايق مختلف پديدههاي اجرايي و سياسي را از منظر خودشان كالبدشكافي ميكنند اما در ارزيابي بايد براي مقياس پايهاي قرارداد كه ببينيم ميخواهيم يك مسأله را با چه بسنجيم؟
* عملكرد مجلس هشتم؛ زيگزاگ نزديم
مجلس هشتم در مجموع شرايط كشور و التهاباتي كه خصوصاً در دو سال اخير وجود داشت، در درجه نخست مجلسي بود كه در كل براي حركت خود مبنا داشت و زيگزاگ نميزد.
* زوايه با دولت به خاطر ناديدهگرفتن مباني نظام
مبناي حركت مجلس هم قانون اساسي، نظرات ولايت فقيه و حركت فكري اصيل روحانيت بود و به همين دليل هم گاهي با دولت زاويه پيدا ميكرد؛ وقتي كه گاهي در دولت برخي حرفهايي بيان ميكردند كه البته ربطي به كليت دولت هم نداشت و با مباني حركتي مجلس مغايرت داشت، ميديديد كه مجلس نسبت به اين موارد واكنش نشان ميداد.
* در فتنه 88 نه تند رفتيم، نه كند
در قضاياي بعد از انتخابات و جريان فتنه [88] هم مجلس ملاك خود را نظرات رهبري قرار داد و در تحليل خود نيز با همان آرايش موردنظر نظام حركت ميكرد...
* فارس: اما در اين خصوص اعتراضات زيادي به مجلس شد كه در مواجهه با جريان فتنه كند بوده و متناسب با شرايط كشور عمل نكرده است...
- لاريجاني: به طور طبيعي عدهاي در جامعه تندتر حركت ميكردند يا حتي در خود مجلس برخي مايل بودند كه مجلس تندتر حركت كند ولي مجموعاً انضباط كاري و معيار و ملاك حركت مجلس ديدگاهها و تفكرات مقام معظم رهبري بود.
* دفاع از منافع ملي در صحنه جهاني
نكته ديگر اينكه مجلس هشتم در سياست خارجي به دقت موضوعات را رصد ميكرد و نسبت به آنها حساس بود؛ مثلاً در حوادث غزه نخستين جايي كه وارد صحنه شد مجلس بود و در همين حوادث اخير منطقه در خصوص انقلابهاي تونس و مصر و بحرين نيز، نمايندگان در همان روزهاي اول فعالانه وارد صحنه شدند و فراكسيون بيداري اسلامي تشكيل شد، بيانيه داديم و حتي راهپيمايي كرديم.
در خصوص موضوع هستهاي هم مجلس هشتم بسيار فعال عمل كرد و در مجموع نمايندگان ملت نسبت به منافع ملي و حقوق ملت از بعد خارجي حساس بودند و تحولات را رصد ميكردند و متناسب با شرايط موضعگيري و تصميمگيري ميكردند.
* اجازه نداديم فشار اقتصادي به مردم تحميل شود
نكته سوم اينكه در مسايل اقتصادي كه مربوط به مردم ميشود، گاهي دولت علاقمند بود طوري رفتار كند كه بر اساس تفسير خودش ميخواست براي حل مسائل حركتي جهشي انجام دهد ولي ارزيابي ما اين بود كه اين كار بر مردم فشار جدي وارد ميكند.
لذا مجلس قوانيني وضع كرد كه دولت را در مسيري ببرد كه اين حركتها با روندي آرام صورت گيرد؛ به عنوان نمونه در بحث هدفمند كردن يارانهها، دولت علاقمند بود اين كار را در زمان كوتاهتري با يك يا دو اقدام انجام دهد ولي تفسير مجلس از موضوع اين بود كه چنين كاري بايد در زمان حداقل 5 سال و با يك شيب ملايم صورت گيرد؛ گرچه دولت اين شيب را درست رعايت نكرد اما در عين حال مجبور شد كه در چارچوب مشخصي حركت كند.
مجلس واقعاً تلاش ميكرد در جايي كه احتمال داشت در مسير اصلاحات اقتصادي فشاري بر مردم تحميل شود، اين مسير تا آنجا كه ممكن است از يك عقلانيتي برخوردار شود كه فشار به مردم وارد نشود يا فشارها به حداقل برسد.
* وضع قوانين براي تسهيل سرمايهگذاري در كشور
تحليل و مسير مجلس هشتم هم در اين خصوص اين بود كه حل مسائل اقتصادي كشور و پيشرفتهاي اقتصادي و رفع مشكل بيكاري و جلوگيري از تورم و رشد قيمتها در گرو رونق اقتصادي نيست، بلكه بايد زمينههاي سرمايهگذاري در كشور فراهم شود.
* مشكلات اقتصادي به خاطر عدم درست اجراي قانون
از نظر قانوني هم مجلس چه در قانون برنامه پنجم توسعه و چه در ساير قوانين وضع شده مانند قانون تسهيل فضاي كسب و كار يا قانون مربوط به بهرهوري كشاورزي مسيرها را براي جذب سرمايهها فراهم كرد البته بعضي از اين قوانين به درستي اجرا نشد و مقداري از ضايعاتي كه اكنون در كشور از نظر نرخ بيكاري يا افزايش قيمتها وجود دارد، به خاطر عدم اجراي درست قوانين است.
اجازه دهيد در اين زمينه مثالي بزنم؛ مجلس در بودجه سال 90 به دولت اجازه داد 30 هزار ميليارد تومان اوراق مشاركت داخلي عرضه كند و 10 ميليارد دلار هم اوراق قرضه ارزي بفروشد و اگر اين كار به درستي انجام ميشد، دولت مقدار زيادي از نقدينگي را جذب ميكرد.
* قصور دولت در نابساماني بازار طلا و ارز
اينكه اكنون اين مشكل به وجود آمده كه پول به سمت بازار ارز يا طلا ميرود، معلول زياد شدن نقدينگي ماست كه ظرف 7 - 6 سال از حدود 65 هزار ميليارد تومان به 340 هزار ميليارد تومان رسيده و اين حركت غير طبيعي است.
هرچه ما مكانيزم ايجاد كنيم كه نقدينگي را جذب و به سوي سيستمهاي توليدي هدايت كنيم، به همان اندازه از اين جهشها جلوگيري ميشود.
از طرف ديگر هر چه ما زمينههاي سرمايهگذاري را تسهيل كنيم، پول به سوي امور زودبازده تجاري نميرود اما وقتي اينها ركود يابد، وضعيت ميشود همين شرايطي كه الان داريم.
تصميمگيري دولت در مورد نرخ سود درباره اوراق مشاركت كه در قالب آن تقريباً 100 ميليارد تومان اوراق مشاركت فروخت و چون نرخ سود را 17 درصد تعيين كرده و از آن طرف نرخ تورم حدود 20 درصد است، موجب نوعي آشفتگي و روند غير طبيعي در عرصه اقتصادي شده است.
* فارس: اكنون اين سؤال پيش ميآيد كه چرا با وجود سوءرفتارها و تخلفاتي كه به آنها اشاره كرديد، مجلس در مواجهه با اينگونه اقدامات دولت برخورد قوي و قاطعي از خود نشان نداده است؟
- لاريجاني: براي پاسخ به اين سؤال ابتدا بايد توجه كرد مقصود از قوي و ضعيف چيست؟ اينجا يك نكتهاي وجود دارد و آن هم اين است كه سيستمهاي نظارتي تعبيه شده در مجلس بسيار جديد و البته قوي است و تلاش ميشود با تخلفات در چارچوب اين مكانيزمها برخورد شود.
* مكانيزم قوي براي جلوگيري از تخلفات دولت
مثلاً هر يك از كميسيونها ميتوانند طبق قانون عملكرد يك دستگاه يا وزارتخانه را ارزيابي كنند و بعد از شناسايي اشكالات و كشف تخلفات، طبق ماده 233 براي رسيدگي و رأيگيري به مجلس ارائه دهند كه قبلاً اين مكانيزم نبود.
يعني هرگاه حداقل 10 نماينده يا هر كدام از كميسيونها، عدم رعايت شئؤنات و نقض يا استنكاف از اجراي قانون يا اجراي ناقص قانون توسط رئيس جمهور يا وزير يا مسئولان دستگاههاي زيرمجموعه آنها را اعلام كنند، موضوع بلافاصله از طريق هيئت رئيسه براي رسيدگي به كميسيون ذيربط ارجاع ميشود.
كميسيون حداكثر 10 روز موضوع را رسيدگي و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صريح، گزارش خود را از طريق هيئت رئيسه به مجلس ارائه ميدهد و چنانچه مجلس آن را تأييد كند، موضوع جهت رسيدگي بدون نوبت و تشريفات به قوه قضائيه و ساير مراجع ذيصلاح ارسال ميشود و درصورتي كه مجلس در مورد رئيس جمهور يا هر يك از وزرا سه نوبت رأي به وارد بودن گزارش دهد، طرح استيضاح با رعايت اصل 89 قانون اساسي در دستور كار مجلس قرار ميگيرد.
بحث ديگر سؤال از وزراست كه قبلاً تعارفي بود اما اكنون مانند نوعي ارزيابي است و در واقع نيمچه رأي اعتماد به حساب ميآيد و مكانيزم آن هم اين است كه هر نماينده ميتواند درباره مسائل داخلي و خارجي از وزير مسئول درباره وظايفاش سؤال كند و سؤال خود را به هيئت رئيسه ارائه دهد تا فوراً به كميسيون تخصصي ذيربط ارسال شود.
كميسيون مربوطه موظف است حداكثر ظرف 10 روز، جلسهاي با حضور وزير و نماينده سؤالكننده تشكيل دهد و با استماع نظرات دو طرف و بررسيهاي لازم، به موضوع رسيدگي كند.
اگر نماينده سؤالكننده توضيحات وزير را قانعكننده نداند، كميسيون با تعيين قلمرو "ملي" يا "منطقهاي" بلافاصله سؤال را به هيئت رئيسه جهت اعلام وصول در اولين جلسه علني ارجاع ميدهد و در رابطه با سؤال منطقهاي نيز، كميسيون حداكثر ظرف 10 روز نسبت به ارائه راه حل و ارسال گزارش به هيئت رئيسه و رئيس جمهور اقدام ميكند تا مساعي لازم جهت حل موضوع به عمل آيد.
اگر بعد از 15 روز از ارجاع نامه كميسيون ذيربط، نماينده سؤالكننده همچنان موضوع را حل و فصل نشده بداند، از هيأت رئيسه مي خواهد سؤال منطقهاي را با فوريت در جلسه علني طرح كند و اين هيئت نيز ضمن طرح سؤال آن را به وزير ابلاغ و جهت ارائه گزارش به كميسيون ذيربط ارسال ميكند.
بر اساس قانون اساسي وزير مورد سؤال مكلف است حداكثر ظرف 10 روز مگر با كسب اجازه از مجلس براي تأخير، به مجلس آمده و به سؤال پاسخ دهد و پس از بررسي سؤال در صحن مجلس با حضور وزير، در صورت قانعنشدن نماينده، نظر مجلس درباره آن اخذ ميشود كه اگر اكثريت سؤال را وارد بدانند، موضوع توسط رئيس مجلس جهت رسيدگي به رئيس جمهور ابلاغ ميشود.
لذا اگر توجه كنيد، ميبينيد كه اين مكانيزم يا مكانيزم طرح سؤال از رئيس جمهور ميتواند تا حد زيادي در پاسخگو كردن مسئولان دولتي موثر باشد و همچنين با ايجاد معاونت نظارت، ناظرين مجلس به طور سيستماتيك به وظايف قانوني نظارتي خود عمل ميكنند.
* رعايت مصالح در برخورد با دولت ناشي از عقلانيت مجلس بود
اما اينكه چرا برخي مقاطع مجلس در كنار نظارتهايي كه دارد، رعايت برخي مصالح را ميكرد، مربوط به عقلانيتي است كه در كليت مجلس وجود داشت.
البته در مجلس نظرات متفاوتي وجود دارد اما اينكه ميگويم مربوط به كليت مجلس است كه برخي اوقات احساس ميكرديم از نظر بينالمللي فشارهايي بر كشور وجود دارد كه اگر اينگونه مناقشات حاد شود، نوعي به همريختگي در كشور را نشان ميدهد و اين باعث افزايش فشارهاي بينالمللي ميشود و لذا در اين زمينهها با مدارا عمل ميكرديم.
* اسير حاشيهها نشديم
گاهي هم تخلفات و مسايلي رخ ميداد كه استنباط مجلس اين بود كه حاشيهروي است و دولت اين كار را هدفمند انجام داده و لذا اگر مجلس بخواهد خيلي به اين موضوعات بپردازد، مسائل اصلي مورد غفلت قرار ميگيرد.
ممكن است كسي از منظر بيروني بنگرد و بگويد كه حق مجلس بوده در خصوص موضوعي با دولت برخورد كند، اما روي اين حق ايستادگي نكرد ولي مجلس خيلي جاها مجلس آگاهانه از كنار مسايل عبور ميكرد چون نميخواستيم وقت كشور و هزينه ملي را صرف اين امور كنيم.
* حفظ جنس اصولگرايي در مجلس نهم
* فارس: مردم مجلس هشتم را به عنوان مجلس اصولگرا ميشناسند. آيا فكر ميكنيد با توجه به عملكرد اين مجلس جريان اصولگرايي در انتخابات آينده مورد اقبال مردم خواهد بود؟ يعني با توجه به حاكميت اصولگرايان بر مجلس هشتم به گونهاي عمل كردهايد كه اين ساختار در مجلس نهم حفظ شود يا تركيب آن تغيير ميكند؟
- لاريجاني: فكر ميكنم مجلس آينده مجلس اصولگرا خواهد بود اما افرادي كه استقلال فكري بيشتري داشته و از شجاعت بيشتر برخوردارند، بيشتر نمود و حضور پيدا ميكنند ولي در مجموع احتمال زياد ميدهم كه جنس اصولگرايي مجلس حفظ ميشود.
* فارس: اما برخي مدعي هستند اين تداوم ناشي از فقدان فضاي رقابت در انتخابات است؟ آنها ميگويند وقتي انتخابات با حضور يك طيف و در غياب نامزدهاي داراي گرايش فكري متفاوت با جريان اصولگرا كه به عنوان اصلاحطلب شناخته ميشوند، برگزار شود، ملعوم است كه نتيجه آن تشكيل مجلسي با اكثريت اصولگراست؛ براي اثبات اين ادعا هم به ردصلاحيتها اشاره ميكنند كه اين روزها اخبار آن منتشر ميشود...
* هويت سياسي ردصلاحيتشدگان
- لاريجاني: البته كساني كه توسط هيئتهاي اجرايي وزارت كشور رد شدند بيشتر از اصولگرايان بودند تا اصلاحطلبان... حالا نمي خواهم قضاوت قطعي كنم ولي با توجه به شناختي كه از برخي افراد دارم كه رد شدهاند، به احتمال زياد هيئتهاي اجرايي كار نادرستي انجام نداده است.
* اشتباه هيئتهاي اجرايي در بررسي صلاحيتها
برخي از آنها همكاران ما در مجلس هستند كه در اين 4 سال در كنار آنها بوديم كه حالا مثلاً درباره آنها نوشتهاند التزام به دين اسلام ندارند كه به نظرم اين موضوع عجيب است و آدم بايد حرفي بزند كه در ظرف درستي بگنجد.
كساني را ميشناسم كه خيلي افراد متديني هستند ولي به خاطر عدم التزام به اسلام رد شدهاند و حتما اين كار نسبت به هر فردي از هر گروهي صورت گرفته باشد، غلط است.
* انتخابات رقابتي است؛ بازي را به هم نزنيم
اما درباره بخش اول سؤال شما و اينكه فضاي رقابتي هست يا نه، فكر ميكنم الان از چند جنس و از جهت در انتخابات آينده رقابت وجود دارد و ما نبايد اين را از بين ببريم.
* اصلاحطلبان هستند اما ميتوانستند پرحجمتر به صحنه بيايند
يك جهت اين است كه در عرصه انتخابات، هم اصلاحطلبان هستند كه البته نمي خواهم بگويم پر حجم هستند و گر چه ميتوانستند تعداد بيشتري وارد صحنه شوند كه ميدانم با چه تفسير و تحليلي نيامدهاند ولي به هر حال وارد عرصه شدهاند.
يك گروه مستقل هم در كشور داريم كه اينها مواضع سياسياشان خيلي بر توانمنديهاي اجرايياشان غلبه ندارد و مواضع اجرايي آنها در اولويت است كه اينها هم وارد صحنه انتخابات شدهاند.
* رقابت در جريان اصولگرايي
در خود جريان اصولگرا هم تفاوت نظر است و الان گروههاي مختلفي با تابلوهاي متنوع وارد صحنه شدهاند كه اين هم باعث پويايي صحنه انتخابات و رقابت خواهد شد و فكر ميكنم با وجود اين تنوع، شاهد مشاركت خوبي در انتخابات باشيم.
* فارس: به عنوان آخرين سؤال خواستم نظر شما را درباره اختلافنظرات و عدم اتحاد اصولگرايان براي ارائه ليست واحد در انتخابات مجلس نهم بدانم. آيا عدم اتحاد اصولگرايان باعث شكست آراي اين جريان نميشود و اين به سود جريانات رقيب شما نيست؟
- لاريجاني: به نظر من در اين قضيه نبايد بيش از حد حساسيت نشان داد؛ چون افرادي هستند كه واقعاً به آنها گفته شد تشريف بياورند و واحد فكر كنند اما قبول نكردند و حالا هم دنيا به آخر نميرسد و نهايتا با هم رقابت ميكنند.
* عدم وحدت اصولگرايان ثلمه به عالم اسلام وارد نميكند
لذا از دو جهت؛ هم از اين جهت كه نبايد وحدت كنند چون به نظر بنده امكان وحدت وجود داشت و ميتوانستند به وحدت برسند و حالا نشده و هم از اين منظر كه حتماً بايد وحدت كنند وگرنه كار تمام است، نبايد به موضوع حساس بود.
به نظر بنده اگر بيان اصولگرايان وحدت نشود هم ثلمهاي به عالم اسلام وارد نميشود؛ چون در اين صورت در فضايي سالم با هم رقابت ميكنند و بعيد است اشكال مهمي ايجاد كند و شايد در برخي شهرها حداقل شهرهاي بزرگ به دليل تنوع ليستها، آزادي انتخاب بيشتري براي مردم به وجود آيد و لذا اين مسأله نگرانكننده نيست.
* گفتوگو از سيدمجتبي صادقي
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-