واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دست رد سيدحسن نصرالله بر سينه وليد جنبلاط
به گفته منابع حزب الله، جنبلاط به دليل تغيير موضع خود در برابر اوضاع سوريه ديگر در گروه 8 مارس قرار ندارد چراكه به ديدگاههاي جريان 14 مارس در رابطه با اوضاع سوريه نزديك شده است.
منابع نزديك به حزب الله لبنان با اشاره به مواضع منفي "وليد جنبلاط" رييس حزب سوسياليست ترقي خواه دروزي لبنان در قبال اوضاع سوريه گفتند: سيد "حسن نصرالله" درخواست جنبلاط براي ديدار با وي را رد كرده است.
به گزارش ايرنا، وليد جنبلاط معرف به وليد بيك فرزند كمال جنبلاط بنيانگذار حزب سوسيالست ترقي خواه دروزي لبنان به خاطر شم سياسي قوي او و حفظ مصالح اقليت دروزي ها بيش از ساير سياستمداران لبناني به تغيير مواضع سياسي شهرت دارد.
** جنبلاط و حزب الله از آغاز تا پايان
جنبلاط كه پس از ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان و هم پيماني با سعد حريري فرزند رفيق حريري و نخست وزير سابق لبنان تندترين مواضع را عليه ايران، سوريه و حزب الله اتخاذ مي كرد، از حدود دو سال پيش به تدريج پيمان خود را با حريري گسست و با ميانجي گري دبيركل حزب الله به سوريه سفر رفت و پس از عذرخواهي از بشار اسد به خاطر سخنان تندي كه عليه وي ايراد كرده بود، رابطه اش را بهبود بخشيد.
جنبلاط در گام دوم طي اقدامي كم سابقه در سفارت جمهوري اسلامي ايران حضور يافت و با سفير جديد ايران ديدار و از مواضع گذشته ابراز ندامت كرد.
وي سومين و مهم ترين گام را نيز برداشت و ضمن هم پيماني با حزب الله به سقوط سعد حريري رفيق ديرينه خود كمك كرد و دقيقا در زماني كه راي دو جريان 14مارس و 8 مارس با هم برابري ميكرد، با حمايت از 8 مارس باعث روي كار آمدن حبيب ميقاتي (نخست وزير فعلي لبنان ) شد اما جنبلاط ماه پيش و پس از ديدار با معاون وزير خارجه آمريكا شديدتر از گذشته تغيير موضع داد.
وي با نظر سيدحسن نصرالله در مورد توطئه چيني غرب در حوادث سوريه مخالفت كرده و از سيد نصرالله خواست كه اسد را به اصلاحات توصيه كند.
** نااميدي حزب الله
در همين راستا روزنامه لبناني الجمهوريه به نقل از منابع نزديك به حزب الله پيرامون روابط ميان حزب الله و وليد جنبلاط نوشت: حزب الله اميدي به اعتماد سازي مجدد با وليدجبنلاط ندارد لذا روابط بين آنها به پايين تر سطح خود رسيده و تنها به ديدارهاي "غازي عريضي" وزير حمل نقل و "وائل ابوفاعور" وزير اموراجتماعي (از وزراي جنبلاط) با برخي مقامات حزب الله محدود شده است.
اين روزنامه فاش كرد: وليد جنبلاط چندين بار درصدد ديدار ديدار و گفتگو با دبيركل حزب الله بوده ولي سيدحسن نصرالله با توجه به مواضع متغير وي درقبال اوضاع سوريه، از ديدار با وي خودداري كرده است.
الجمهوريه با اشاره به اينكه سطح روابط حزب الله با جنبلاط به صفر رسيده است، نوشت: حزب الله رغبتي به ايجاد درگيري هاي علني با وليد جنبلاط نداشته و به داشتن روابط سرد با وي دراين برهه از زمان، اكتفا مي كند.
** دريافت 150 ميليون دلار از قطر
منابع حزب الله تأكيد كردند: وليد جنبلاط دو هفته پيش با هدف گشودن جبهه جنگ عليه نظام سوريه، مبلغ هنگفتي به مقدار 150 ميليون دلار از كشور قطر دريافت كرده و اين امر خشم و غضب حزب الله را برانگيخته و در نتيجه به سردي روابط با وليد جنبلاط منتهي شده است.
به گفته منابع حزب الله، جنبلاط به دليل تغيير موضع خود در برابر اوضاع سوريه ديگر در گروه 8 مارس قرار ندارد چراكه به ديدگاههاي جريان 14 مارس در رابطه با اوضاع سوريه نزديك شده است.
الجمهوريه به نقل از منابع نزديك به دمشق هم نوشت: دمشق در روابط ميان حزب الله و جنبلاط دخالت نخواهد كرد و اين مسئله را با توجه به ارزيابي حزب الله از منافع ملي كشور و حمايت مقاومت به خود حزب الله واگذار كرده است.
به گفته آنها، دمشق راه ارتباطي خود را با وليد جنبلاط به طول كامل بسته و گفته است كه "بشار اسد" رييس جمهور سوريه از وي استقبال نخواهد كرد.
منابع نزديك به جريان 14 مارس هم با اشاره به اينكه جنبلاط موضع خود را در تأييد حركتهاي كشورهاي عربي به وضوح اعلام كرده، تاكيد كردند: جايگاه جنبلاط در بازي سياسي مهم نيست بلكه مهم اين است كه مواضع و گزينه هاي وي در رابطه با اوضاع سوريه، با بسياري از گزينه ها و مواضع گروه 14 مارس همخواني دارد.
** افشاگري هاي قنديل
از سوي ديگر ناصر قنديل نماينده سابق مجلس لبنان خواستار تحقيق در خصوص حساب هاي مالي "وليد جنبلاط" رييس حزب سوسياليست ترقي خواه لبنان شد و گفت: بايد مشخص شود كه جنبلاط در طي 30 سال فعاليت سياسي خود چه مقدار پول كثيف جمع آوري كرده است.
وي با اشاره به نقش جنبلاط در جريان جنگ چاد و فروش مزدوران به "معمر قذافي" گفت: اين رهبر دروزي لبناني با رفت و آمد به كشورهاي مختلف و با همكاري رژيم صهيونيستي سعي در تاسيس يك كشور مستقل دروزي دارد.
اين كارشناس مسايل سياسي ادامه داد: جنبلاط اميد دارد كه با ادامه بحران در سوريه، اين كشور فروبپاشد و به چند كشور كوچك تر تقسيم شود، سپس او و همفكرانش بتوانند با تاسيس كشور كوچكي كه "جبل لبنان"، "حاصبيا" و "سويداء" را از لبنان و از سوي ديگر با همكاري رژيم صهيونيستي دروزي هاي "جولان" و "الجليل" را نيز در بر مي گيرد، به آرزوي خود دست يابند.
قنديل با فراخواندن جنبلاط به كناره گيري زودرس از سياست خطاب به او گفت: فكر تاسيس كشور دروزي يك فكر شيطاني و كشنده است و او براي چند نسل بعد از خود نيز اموال جمع كرده و بهتر است كه از سياست به كنار برود.
در همين راستا، قنديل از طرحي مشترك ميان فيلتمان، سعد حريري، جنبلاط و "سمير جعجع" رييس حزب مسيحي نيروهاي لبناني پرده برداشت كه بر اساس آن با سرمايه هاي عربستان و قطر، همزمان با بحران سوريه، اين افراد سعي دارند كه تسلط خود را بر شمال و منطقه جبل لبنان افزايش دهند.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]