واضح آرشیو وب فارسی:ايران: گزارش از قانونگريزيهاي جديد كانون قدرت و ثروت در دانشگاه آزاد مقاومت در برابر قانون!
گروه سياسي بر هم زدن قاعده بازي و عدم تمكين به رأي اكثريت به عنوان يك شگرد اين بار توسط هاشمي رفسنجاني بهعنوان رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد براي عدم پذيرش پايان رياست 30 ساله جاسبي به كار ميرود و برخلاف آنچه فرهاد دانشجو رئيس منتخب دانشگاه آزاد ميگويد و تأكيد دارد كه در هيأت امنا هيچكس حق وتو ندارد، اين طيف از اعضاي هيأت امنا ظاهراً براي خود «حق وتو» قائلند.
چهارشنبه گذشته، 21 ديماه روزي تاريخي و سرنوشتساز براي دانشگاه آزاد بود و در واقع بعد از مدتها تغيير مديريت اين دانشگاه صورت عملي به خود گرفت، اما هنوز جوهر انتخاب رئيس جديد از سوي هيأت امنا خشك نشده بود كه جاسبي اعلام كرد اين تصميم را قبول ندارند و به اعتقاد آنها جلسه هيأت امنا بدون نتيجه پايان يافته است.
همزمان حميد ميرزاده، دبير هيأت مؤسس دانشگاه آزاد با صدور اطلاعيهاي به نقل از هاشمي رفسنجاني اعلام كرد كه اين نحو اقدام «غيرقانوني و فاقد اعتبار» است. ادعاي هاشمي رفسنجاني در حالي مطرح ميشد كه در جلسه ياد شده رئيس جديد دانشگاه آزاد با دريافت 5رأي از 9 رأي اعضاي هيأت امنا انتخاب شده بود.
فرهاد دانشجو اما در واكنش به اين تشكيك در نتيجه جلسه تصريح كرد كه وزير علوم صورتجلسه هيأت امنا را در شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه ميكند و كسي هم در هيأت امنا حق وتو ندارد.
به گفته دانشجو بيانيه صادر شده، بيانيه اقليتي از هيأت امنا است كه به انتخاب او رأي مثبت ندادهاند.
موضع گيري صريح جاسبي بعد از پايان نشست هيأت امنا و بيانيه حميد ميرزاده كه در آن مواضع هاشمي رفسنجاني تشريح شده بود شاهد اين ادعا است كه اقليتي كه به انتخاب رئيس جديد رأي ندادهاند قصد دارند با صدور بيانيه نتيجه نشست را زير سؤال برند. اما اين تغيير كه اقدامي منطبق با خواست ملت بود، در حالي صورت ميگرفت كه حجتالاسلام محمديان، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري و عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد با حضور در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه رأي فرهاد دانشجو قطعي است و وي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي ميشود.
فرهاد دانشجو پيشنهاد جاسبي بود
وزير علوم نيز روز گذشته به تشريح ناگفتههاي جلسه برگزار شده هيأت امناي دانشگاه آزاد پرداخت و درباره انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئيس جديد اين دانشگاه گفت: فرهاد دانشجو در جلسه اول هيأت امنا از سوي جاسبي به عنوان رئيس دانشگاه آزاد پيشنهاد شد و هاشمي هم پيش از اين تأكيد كرده بود كه درباره او مباحثي مطرح شده است.
به گفته وزير علوم، تحقيقات و فناوري كه از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مأمور تشكيل جلسه هيأت امناي دانشگاه آزاد به منظور تعيين رئيس اين دانشگاه انتخاب شده بود برخي از اعضاي هيأت امنا در جلسه دوم به صورت دستوري اعلام كردند كه در اين جلسه نبايد رئيس انتخاب شود بلكه بايد جلسات ديگري هم برگزار شود تا در آن رئيس مشخص شود.
وي گفت: اما اكثريت اعضاي هيأت امنا با تنها موردي كه مخالف و در مقابل آن مقاومت كردند به تعويق انداختن زمان برگزاري جلسه هيأت امنا به منظور تعيين رئيس جديد اين دانشگاه بود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اگر در جلسه هيأت امنا به گفته اقليت اعضا شبههاي هم باشد بر انتخاب رئيس پيشنهادي دانشگاه آزاد نيست زيرا همه چيز بر اساس مصوبه مشخص شده است. اين شبهه بر انتخاب رئيس هيأت امنا وارد است زيرا يكي از اعضا به هاشمي رفسنجاني رأي مشروط داد.
وزير علوم در واكنش به انتشار خبري مبني بر برگزاري جلسهاي با حضور رئيس جمهور و وزير بهداشت تأكيد كرد كه خدا را شاهد ميگيرد در طي يكي دو ماه گذشته رئيس جمهور در خصوص دانشگاه آزاد هيچ نظري نداشته و به من ارائه نكرده است. همچنين من با وزير بهداشت و رئيس جمهور تاكنون جلسهاي در اين خصوص برگزار نكردهام.
مقاومت در برابر تغيير فتنهگري است
عدم تمكين برخي اعضاي هيأت امناي دانشگاه آزاد به رأي اكثريت با واكنشهايي از سوي فعالان دانشجويي و نمايندگان مجلس نيز همراه شد.
در حالي كه اين طيف كه عدد آنها در هيأت امنا بيش از 4 نفر نيست اما نمادي از تبار در هم تنيده حاكم بر دانشگاه آزاد هستند، در مقابل تغيير مقاومت ميكنند، انجمنهاي اسلامي 47 دانشگاه كشور با صدور بيانيهاي اين واكنش را محكوم كرده و از به بار نشستن آرزوي ديرين خود ميگويند، در اين بيانيه آمده است:
در هفته گذشته شاهد آن بوديم كه سرانجام مطالبهگري و عدالتخواهي جنبش دانشجويي در تقابل با قانونگريزي و نظارت ناپذيري، يعني مديريت سابق دانشگاه آزاد به بار نشست. تخت فرمانروايي شكست و امپراتوري 30 ساله آقاي جاسبي در دانشگاه آزاد خاتمه يافت.
جنبش دانشجويي اين تحول بزرگ را جشن اجبار به قانونگرايي دانشگاه آزاد نام نهادهاند اما در واكنش به اين قانونگريزي هيأت امنا تأكيد ميكنند گروه اقليت حاضر در هيأت امنا با تمسك به روشهاي منقضي شده دوران جاهليت و ايام فتنه انتخاباتي كه در آن شكست خوردهاند، مجدداً رأي عمومي و محوريت و فصلالخطاب بودن قانون را قبول نداشته و متصورند كه رأيگيري در صورتي مورد قبول است كه گزينه ما در آن پيروز شود و بدين صورت مجدداً به جرزني و قانونگريزي روي آوردهاند كه اين خود مصداق فتنهگري است.
انجمنهاي اسلامي 47 دانشگاه كشور همچنين به اين اقليت هشدار دادهاند كه زمان اشراف سالاري به پايان رسيده است و دوران جديدي در تمكين به قانون براي آنها فرارسيده است.
دست و پازدنها طبيعي است
مقاومت در برابر تغيير كه اينك به مقاومت در برابر قانون تبديل شده است؛ موضوعي است كه از ماهها پيش فعالان سياسي و دانشجويان نسبت به آن ابراز نگراني كرده بودند.
طيبه صفايي، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس چندي پيش در گفتوگويي با انتقاد از اين كه مسئولان دانشگاه آزاد خود را مصون از بررسي عملكرد و ارائه گزارش كار ميدانند، از مقاومت مسئولان اين دانشگاه از طريق رانتهاي مختلف در برابر تغييرات خبر داده بود.
اين نماينده مجلس ميگويد: مسئولان دانشگاه آزاد فكر ميكنند كه منافعشان درخطر است و نهايتاً با توجه به آن سيستمي كه در دانشگاه آزاد اسلامي ايجاد كردهاند و به نوعي با رانتهاي مختلف و اتصالهايي كه به افراد مختلف و بخصوص با خواص مردود دارند، اين دست و پا زدنها طبيعي است.
سوءاستفاده از دانشگاه آزاد در فتنه 88 نتيجه عدم تمكين به قانون بود
در همين زمينه فاطمه آجرلو، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي به خبرنگار ميگويد: دانشگاه آزاد بخشي از حاكميت است و كسي حق ندارد آن را ملك شخصي خود بداند و با اعمال نفوذ از اين مجموعه به عنوان ابزاري براي مطامع خود استفاده كند.
نماينده مردم كرج در مجلس تأكيد ميكند: اساسنامه دانشگاه آزاد، قانون است و تركيب هيأت امنا و تشكيل جلسه اين هيأت براساس اساسنامه صورت گرفته و نتيجه اين نشست نيز به شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي تأييد ارجاع داده ميشود، هيچ كس نميتواند در مقابل اين روال قانوني بايستد. وي يادآوري ميكند: اين كه تا به حال اين قانون اجرا نشده، مسئولان اين دانشگاه در مقابل قانون ايستادگي كردند هيچ توجيهي ندارد. آجرلو تصريح كرد: دانشگاه آزاد نميتواند جزيرهاي عمل كند و خود را جدا از سيستم آموزشي كشور بداند.
وي با اشاره به سوءاستفاده از مجموعه دانشگاه آزاد و دانشجويان در فتنه 88، اظهار ميكند: اين وضعيت در اثر زير پا گذاشتن قانون و عدم پذيرش روال قانوني تعيين رئيس در دانشگاه آزاد ايجاد شد كه تمكين به قانون ميتواند مانع از تكرار چنين تجربه تلخي شود.
نميتوانند با پشتوانه كانونهاي قدرت و ثروت در مقابل قانون بايستند
ولي اسماعيلي، نماينده مردم گرمي در مجلس شوراي اسلامي نيز عدم پذيرش اين روال قانوني از سوي برخي اعضاي هيأت امناي دانشگاه آزاد را اين گونه تعبير ميكند: افراد هر چند كه به كانونهاي قدرت و ثروت وصل باشند، نميتوانند در مقابل قانون بايستند.
اين نماينده مجلس در گفتوگو با اظهار ميدارد: براساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تغيير رياست دانشگاه آزاد به هيأت امنا واگذار شده است و عليرغم اين صراحت قانون ميبينيم كه با بهانههاي مختلف تغيير رياست دانشگاه آزاد را به تعويق انداختند.
وي ادامه ميدهد: با توجه به در پيش بودن انتخابات مجلس شوراي اسلامي، اين ذهنيت در افكار عمومي به وجود ميآيد كه مقاومت در برابر قانون، با نگاه به منافع حزبي و سياسي صورت ميگيرد و با هدف تأثيرگذاري بر انتخابات ميخواهند مانع از تغيير رياست دانشگاه آزاد شوند.
اظهارات متناقض رئيس هيأت تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد
اما پايههاي امپراتوري 30 ساله جاسبي زماني متزلزل شد كه محمود احمدي نژاد در آبان ماه 85 مسئولان اين دانشگاه را تهديد كرد كه اگر شهريهها را كاهش ندهند، تصميمي انقلابي خواهد گرفت تا همه ملت خوشحال شوند.
به دنبال اين هشدار و اقدامات و اظهارات صريح بعدي بود كه زمينه به پايان رسيدن اين مديريت طولاني مدت فراهم شد و شايد به همين دليل بود كه به گفته فعالان سياسي تمام سرمايه دانشگاه آزاد در انتخابات 88 عليه احمدي نژاد بسيج شد.
عليرضا زاكاني، نماينده مردم تهران و رئيس هيأت تحقيق و تفحص از دانشگاه آزاد در روزهاي منتهي به انتخابات 88 اين موضوع را در يكي از سخنرانيهاي خود مطرح كرده و گفته بود: جاسبي كل سرمايه دانشگاه آزاد را عليه احمدينژاد بسيج كرده تا وي رأي نياورد. وي در عين حال تأكيد نموده بود براي تغيير رويه دانشگاه آزاد كار اصلي را بايد احمدينژاد انجام دهد.
با اين حال زاكاني اكنون در چرخشي عجيب تغيير موضع داده و مدعي است كه اطرافيان رئيس جمهور با جاسبي ديدار و گفتوگو ميكردند و احمدينژاد تغيير جاسبي را به تعويق انداخته است! با اين حال از آنجا كه تغيير رياست دانشگاه آزاد يك خواسته عمومي بود و به اذعان زاكاني موجي از شادي را در بين كساني كه علاقهمند به تغيير اين ساختار بودند ايجاد كرد، وي نيز تلاش ميكند تا از اين موج بيبهره نماند.
اين نماينده مجلس مدعي است كه عوامل جاسبي در ساختار دولت قرار داشتند.
او در عين حال با بيان اينكه مدعي پرچمداري اين حركت نيست، ادامه ميدهد: اين توفيق از آن من شد تا بتوانم تحقيق و تفحص دانشگاه آزاد را انجام دهم، وقتي كه كار را شروع كرديم، دوستان باور نميكردند كه چنين اتفاقاتي در دانشگاه آزاد رخ داده است. او به همين مناسبت عملكرد هيأت تحقيق و تفحص مجلس هفتم را بازخواني كرده و در عين حال ميگويد: معتقد بودم براي كار اصلاحي نياز به هياهو نداريم، به همين منظور اقدامات را رسانهاي نميكردم.
جاسبي كرسي رياست را رها نميكند
سوي ديگر اين ماجرا عبدالله جاسبي است كه به پشتوانه رياست هيأت امناي دانشگاه آزاد همچنان بر كرسي رياست تكيه زده و بنا ندارد از رياست 30 ساله خود خداحافظي كند. در همين حال يك مقام مسئول در دانشگاه آزاد روز يكشنبه اعلام كرد: عبدالله جاسبي به عنوان رئيس دانشگاه آزاد همچنان بر سر كار خود حاضر ميشود!
اين مقام مسئول در دانشگاه آزاد ادامه داد: هنوز تغيير و تحولات در رياست دانشگاه اتفاق نيفتاده و جاسبي امروز هم بر سر كار خود حاضر شده است.
وي افزود: از نظر ما جاسبي همچنان رئيس دانشگاه آزاد است و وي امروز يكشنبه 25 ديماه 1390 هم بر سر كار خود حاضر شده و بر سر ميز رياست دانشگاه تكيه زد. اين مقام مسئول دانشگاه آزاد تصريح كرد: برخلاف آنچه كه برخي ادعا كردند، رياست جاسبي بر دانشگاه آزاد پايان نپذيرفته، چرا كه وي نه استعفا داده و نه بركنار شده است. وي گفت: تغيير و تحولاتي كه برخي رسانهها از آن خبر داده بودند، از سوي دبيرخانه هيأت امناي دانشگاه آزاد تكذيب شد.
اين رويكرد، در كنار صفحه اول سايتهاي مربوط به دانشگاه آزاد كه در حركتي هماهنگ اصرار بر تداوم مديريت جاسبي دارند، با اظهارنظر چندي پيش جاسبي در تضاد است. او چندي پيش و در پاسخ به فشار افكار عمومي براي پايان رياستش گفته بود: من به صندلي رياست دانشگاه نچسبيدم، اين صندلي رياست است كه به من چسبيده است!
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]