واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تمام ون هاي وارد شده به كشور مشكل اساسي دارند
وي با بيان اينكه به دنبال آن مجوز واردات ونهاي دليكا، نارون، كارسان و غزال به كشور صادر شد، خاطرنشان كرد: متاسفانه در آن زمان در انتخاب مدل ونهاي وارداتي و همچنين شركتهاي واردكننده دقت لازم صورت نگرفت كه اثرات و پيامدهاي آن در حال حاضر مشخص شده است.
يك كارشناس خودرو با اشاره به ورود ون به ناوگان حمل و نقل عمومي در پنج سال گذشته، تمام اين خودروها را دچار مشكلات اساسي دانسته و از روند صدور مجوز براي واردات اين خودروها با توجه به معايب عديده آنها انتقاد كرد.
مصطفي ممقاني - كارشناس صنعت خودرو، اظهار كرد: در سال ۱۳۸۵ به دنبال اجراي طرح نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي كشور مقرر شد كه خودروهاي ون به عنوان تاكسي وارد اين ناوگان شوند.
وي با بيان اينكه به دنبال آن مجوز واردات ونهاي دليكا، نارون، كارسان و غزال به كشور صادر شد، خاطرنشان كرد: متاسفانه در آن زمان در انتخاب مدل ونهاي وارداتي و همچنين شركتهاي واردكننده دقت لازم صورت نگرفت كه اثرات و پيامدهاي آن در حال حاضر مشخص شده است.
ممقاني ادامه داد: در حال حاضر مهمترين مشكل ونهاي دليكاي چيني، عدم پشتيباني مناسب در سيستم خدمات پس از فروش و موجود نبودن برخي قطعات يدكي مورد نياز اين خودرو است كه رانندگان آنها را دچار مشكلات زيادي كرده است.
اين كارشناس صنعت خودرو افزود: ون كارسان نيز ساخت تركيه بوده و داراي معايب بسياري است. موتور اين خودرو ضعيف بوده و به سرعت داغ ميكند. همچنين اين خودرو قدرت پيمايش لازم در شيبهاي بالا را ندارد. اگرچه قد و اندازه ون كارسان تقريبا در حد مينيبوس است، اما محور عقب اين خودرو تك چرخ بوده و به همين دليل در ايجاد تعادل خودرو مشكل ايجاد ميشود.
ممقاني با بيان اينكه ون غزال نيز ساخت كشور روسيه است، تصريح كرد: از مهمترين مشكلات اين خودرو نيز عدم تعادل و احتمال بالاي چپ شدن آن در جادههاست.
وي ادامه داد: ون نارون نيز چيني بوده و كيفيت بسيار پاييني دارد. مهمترين مشكل اين خودرو در بخش قواي محركه آن است كه علاوه بر افزايش استهلاك، كارايي خودرو را به شدت كاهش داده است.
اين كارشناس صنعت خودرو با بيان اينكه به اين ترتيب شاهديم كه تمام ونهاي وارداتي به كشور در چارچوب طرح نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي داراي معايب اساسي هستند، تصريح كرد: در آن زمان ستاد تبصره ۱۳ مجوز واردات اين ونها را صادر ميكرد كه البته نظارت درستي بر انتخاب مدل ونهاي وارداتي و همچنين شركتهاي واردكننده آن صورت نگرفت.
وي اظهار كرد: در آن زمان برخي شركتها تنها براي واردات اين ونها شكل گرفتند، در حاليكه تا قبل از آن وجود خارجي نداشته و مديران آنها نيزهيچ تجربهاي در صنعت خودرو نداشتند، اما موفق شدند مجوز واردات ون را دريافت كنند.
او تصريح كرد: اين در حالي است كه اگر ستاد تبصره ۱۳ به جاي ارائه مجوز واردات به اين شركتهاي ناشناخته، مجوز واردات ون را به شركتهاي خودروساز ميداد، هم خودروهاي با كيفيتتري وارد شده و هم خدمات پس از فروش مناسبي به اين خودروها ارائه ميشد كه البته به دلايلي اين كار صورت نگرفت تا برخي شركتهاي ناشناخته به اين تجارت پر سود بپردازند.
وي اظهار كرد: نتيجه چنين رويكردي، حضور تعداد قابل توجهي ون مستهلك و معيوب در سطح سيستم حمل و نقل عمومي است كه هزينههاي زيادي را نيز به صاحبان آنها تحميل كرده است. از آن سو كيفيت پايين اين ونها مسافران را نيز دچار مشكل ميكند.
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]