واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: خطر آلودگي رودخانه بهشت آباد از زباله ها؛ ضرورت فرهنگسازي در روستاها
شهركرد - رودخانه بهشت آباد يكي از سرشاخه هاي اصلي رودخانه كارون هم اكنون در ميان زباله هاي روستاهاي همجوار اين رودخانه در حال آلودگي و زيبايي آن نيز در حال كمرنگ شدن است.
به گزارش مهر، زباله هاي بسيار زيادي توسط دهياريهاي روستاهاي همجوار در كنار و داخل رودخانه زيبايي بهشت آباد، يكي از سرشاخه هاي كارون ريخته شده و موجب آلودگي اين رودخانه شده است.
اين رودخانه كه تامين كننده آب شرب بسياري از روستاها و شهرهها استانهاي چهارمحال و بختياري و استان خوزستان است در اثر بي دقتي تعدادي از دهياران و مسئولان مربوطه شهرستان اردل در اثر ريختن زباله در اطراف رودخانه در حال آلوده شدن است.
اين رودخانه همچنين تامين كننده تعداد زيادي مزرعه پرورش ماهي است كه با آلوده شدن آب تاثير زيادي در توليد اين مزارع به وجود ميآيد و در نتيجه سلامتي قشر مصرف كننده را به خطر مياندازد.اين رودخانه همچنين داراي طبيعت زيباي گردشگري است كه در حال از بين رفتن است و اين در حالي است كه ميتواند منبع درآمدي مناسبي براي روستائيان حاشيه اين رودخانه در جذب گردشگر باشد.يك فعال محيط زيست در اين خصوص اظهار داشت: همانطور كه در شهرها هنوز مشكل جمع آوري تفكيك و دفن زباله ها پا برجاست، در روستاها اين مشكل به شدت حادترشده ودر روستاها هنوز اقدامي براي تفكيك زباله ها انجام نشده است.هومان خاكپوربا بيان اينكه در اين زمينه فرهنگي اين مهم هنوز نتوانسته ايم كاري انجام دهيم، ادامه داد: زباله ها در مبدا يعني همان خانه ها بايد تفكيك شوند و زباله هاي پلاستيكي جدا شوند و زباله هاي سمي كه بسيار كم هستند و در خانه هاي روستايي معمولا نداريم جدا شوند.وي تصريح كرد: در جامعه بحث تفكيك زباله هاي خشك و تر را نداريم و هنوز در مناطق روستايي در اين خصوص كار فرهنگي انجام نشده است.وي با بيان اينكه زندگي در روستاها بيشتر به سمت زندگي شهري رفته و ضايعات و دور ريز زندگي روستايي هم مانند زندگي شهري زياد شده، اذعان داشت: متاسفانه ميبينيم كه حجم زباله اي كه در روستاها توليد ميشود به هيچ وجه قابل مقايسه با ميزاني كه در زمانهاي گذشته بود نيست و با توجه به اينكه نسبت جمعيت كمتري هم داريم، اين ميزان زباله به شدت طبيعت را تهديد ميكند.
هومان خاكپور تاكيد كرد: وظيفه جمع آوري و دفن اصولي زباله ها در مناطق شهري با شهرداريها است و در مناطق روستايي اين وظيفه به عهده ي دهياريها است.
وي با بيان اينكه دهياريها وظيفه دارند زباله هاي روستايي را جمع آوري كنند و در محل هاي كه بر اساس اصول استاندارد و ملاحظات زيست محيطي تعيين و پيش بيني شده دفن بهداشتي كنند، ادامه داد: مشكلي كه در اينجا به وجود ميآيد اين است كه مردم روستا همكاري لازم را براي اينكه تفكيك در مبدا انجام بگيرد، نميكنند و اين خود باعث ميشود كه حتي اگر زباله ها به صورت كامل هم توسط دهياريها يا نهاد هاي مسئول جمع آوري شود موجب ايجاد آلودگي در طبيعت كند.
چون تفكيك صورت نميگيرد و مواد پلاستيكي همراه با زباله ها به طبيعت وارد ميشود، يك خسارت جدي به طبيعت وارد ميشود.خاكپور گفت: خيلي از مواد پلاستيكي زمان بسيار زيادي نياز دارند تا جذب طبيعت شوند و بعضي از آنها اصلا جذب نميشوند و اين ميتواند باعث آلودگي شود.وي با بيان اينكه كه دو مشكل اساسي در دفع زباله ها در روستاها وجود داد، ادامه داد: معمولا محل دفن محل مناسبي نيست ويا حتي اگر مناسب باشد دفن به صورت اصولي انجام نميشود.
وي ادامه داد: اين تصور غلط در مناطق روستايي رايج شده و متاسفانه ما شاهد اين هستيم كه اطراف رودخانه ها كه يكي از پر جاذبه ترين مناطق اكوتوريستي و گردشگري ما هستند، آلوده به زباله ها روستائيان شده است.
بايد دستگاه هايي مثل محيط زيست، وزارت نيرو و امور آب منطقه در هر استان يا شهرستان وارد شوند و از اين كار ممانعت كنند و با همكاري دهياري ها يا همان بخشداريها و فرمانداريها كه زير مجموعه ي وزارت كشور هستند كارهاي ظرفيت سازي فرهنگي انجام دهند.
اين فعال محيط زيست با بيان اينكه مهمترين كار اينست كه واقعا كارهاي فرهنگي در اين خصوص انجام شود، يادآور شد: ما در هر مسئله اي كه نتوانسته ايم مردم را همراه خودمان بكنيم، هزينه هايمان بالا رفته و نتيجه خيلي كمتري گرفته ايم و اگر مردم با ما همكاري نكنند، دهياري ها هر چقدر هم كه هزينه بكنند و هزينه ها را بالا ببرند باز هم نميتوانند در مهار بحران زباله ها موفق باشند. براي جمع آوري و دفن زباله ها هزينه پرداخت كنند، همانطور كه در شهر ها پرداخت ميشود واندكي به دهياري ها كمك شود تا اين زباله ها ساماندهي و جمع آوري شوند و در يك مكان مناسب و كم خسارت دفن شوند.
ارسال نظر
پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]