واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: دولت از صنايع آلاينده خسارت ميگيرد آغاز توزيع بنزين يورو 5 در تهران
جام جم آنلاين: معاون رييس جمهور از توزيع 17.5 ميليون ليتر بنزين يورو 5 از هفته آينده در تهران و برخي از كلانشهرهاي كشور خبر داد و اعلام كرد: دولت از صنايع آلاينده خسارت مي گيرد.
محمد جواد محمدي زاده امروز سه شنبه در مراسم آغاز به كار دومين كنفرانس بهينه سازي مصرف انرژي در تهران از كاهش راندمان، اتلاف بالاي مصرف انرژي، نبود فرهنگ مصرف، يارانه اي بودن قيمت حامل هاي انرژي و وجود تكنولوژي هاي مستهلك به عنوان مهمترين چالش هاي انرژي كشور ياد كرد و گفت: در سال هاي اخير دولت با تدوين معيارهاي مصرف سوخت ، اجراي سهميه بندي و هدفمندي يارانه ها، متنوع سازي سبد سوخت، اجراي مبحث ملي 19 ساختمان و رونمايي از سند ملي انرژي سعي كرده در مصرف انرژي كشور صرفه جويي هايي حاصل شود.
وي با تاكيد بر اينكه بر اساس افق چشم انداز بايد 10 درصد سبد انرژي كشور به انرژي هاي پاك و نو اختصاص يابد، تصريح كرد: در حال حاضر با وجود اقدامات انجام شده هنوز به اهداف افزايش سهم انرژي هاي نو در سبد انرژي كشور دست نيافته ايم.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با يادآوري اينكه تا پايان سال 1388 در مجموع در كل كشور دو ميليون و 950 هزار بشكه معادل نفت خام در ايران انرژي توليد شده است، اظهار داشت: در اين مدت 40 درصد توليد انرژي به نفت خام، بيش از 50 درصد به گاز طبيعي و كمتر از يك دهم درصد به توليد انرژي هاي پاك و نو اختصاص يافته است.
اين مقام مسئول با اعلام اينكه در شرايط فعلي ميزان مصرف انرژي كشور چهار برابر توليد است، تاكيد كرد: در شرايط فعلي يك شكاف بين عرضه و تقاضاي انرژي در كشور وجود دارد .
وي همچنين از بالا بودن تلفات انرژي در صنايع عمده، پالايشگاه هاي نفت و گاز، نيروگاه ها و صنايع پتروشيمي به عنوان يكي از چالش هاي انرژي كشور ياد كرد و افزود: از سوي ديگر وجود تكنولوژي هاي قديمي و فرسوده در صنايع و بخش حمل و نقل در اتلاف انرژي تاثيرگذار بوده است.
اين عضو كابينه دولت دهم با اشاره به نبود يك الگوي جامع مصرف انرژي و پايين بودن قيمت فروش حامل هاي مختلف انرژي به عنوان ساير چالش هاي موجود در اين مسير ياد كرد و افزود: همزمان با افزايش مصرف انرژي رشد جمعيت ، روند پرشتاب شهرنشيني و افزايش ورود خودروها با راندمان پايي و روند نامطلوب توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي منجر به افزايش آلايندگي ها در سطح كلانشهرهاي كشور شده است.
محمدي زاده با يادآوري اينكه هم اكنون متوسط مصرف انرژي در صنايع سيمان، آجر و فولاد به ترتيب 37 ، 93 و 50 درصد بيش از استانداردهاي جهاني است، تبيين كرد: همچنين در حال حاضر به طور سالانه حدود 8.4 ميليون تن گاز CO، يك و دو دهم ميليون تن گاز CO2 و بيش از 492 ميليون تن گاز CO2 در كشور توليد مي شود.
معاون رييس جمهور با اعلام اينكه 61 درصد عامل ايجاد آلايندگي ها در كشور مربوط به بخش حمل و نقل است، تصريح كرد: هم اكنون بخش حمل و نقل از بيشترين سهم در بخش توليد آلايندگي ها برخوردار است.
اين مقام مسئول خواستار توسعه انرژي هاي نو و پاك در مراكز پرمصرف انرژي كشور همچون دانشگاه ها، بيمارستان ها و مراكز نظامي شد و افزود: وزارت نيرو هم بايد خريد انرژي هاي پاك از بخش خصوصي را تضمين كند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به آغاز طرح ارزشيابي منابع حياتي و زيست محيطي در سطح كشور، اظهار داشت: در حال حاضر از تمامي صنايع ، نيروگاه ها، پالايشگاه هاي نفت و گاز و واحدهاي پتروشيمي آلاينده آب، خاك، هوا و توده هاي زيست محيطي دولت خسارت دريافت مي كند.
محمدي زاده از آغاز توزيع 17.5 ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو5 از هفته آينده در سطح تهران ، بندرعباس ، تبريز، آبادان و برخي از كلانشهرهاي كشور خبر داد و افزود: همزمان با آغاز توزيع بنزين يورو 5 از نخستين خودروهاي با استاندارد يورو 5 هم در سطح كشور رونمايي مي شود.(مهر)
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]