واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شكيب درجلسه امروز شوراي شهر هشدار داد
خبرگزاري فارس: رييس توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران گفت: فكر ميكنم ۲ تا ۳ سال ديگر بايد يك لودر برداريم و خيابان وليعصر را از نو سنگفرش كنيم در حالي كه ميتوان از سنگفرشهاي موجود نگهداري كرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، حمزهشكيب در چهارصد و سي و چهارمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر تهران به ارائه گزارشي درباره وضعيت پياده روهاي خيابان وليعصر پرداخت و اظهار داشت: در شهر تهران ۴ پروژه بزرگ و مهم مانند بزرگراه امام علي و يادگار امام است و به خوبي و با كيفيتي مناسب در حال پيشرفت است.
وي ادامه داد: پروژه تونل نيايش و بزرگراه صدر نيز كه يكي از پروژه هاي كليدي به شمار مي آيد و بزرگراه نيايش را از بنبست خارج مي كند از ديگر پروژه هايي هستند كه لازم است از شهرداري براي انجام آنها تقدير و تشكر كرد.
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه نهضت پيادهسازي در تهران اقدام خوبي است گفت: پيادهراههاي خيابان وليعصر را مورد بررسي قرارداديم چرا كه نقاط ضعفي دارند و مي خواهيم علاوه بر رفع نقاط ضعف اصلاح وقت و نيرويي كه صورت گرفته برطرف شود.
زير سازي پيادهرو سازي خيابان وليعصر مناسب نيست
وي افزود: ۴ سال از عمران پيادهروسازي در خيابان وليعصر گذشته و در اين پروژه كه هزينههاي قابل توجهي براي آن صورت گرفته از سنگ هاي مكعبي و موزاييك هاي رنگي استفاده شده ولي زيرسازي هاي آن مناسب نبوده و از طرفي بخشي از پياده رو به محل پارك خودروها و موتورسيكلت ها تبديل شده است.
سنگفرشها شكسته و بريده شدند
شكيب با بيان اينكه چنين وضعيتي پيادهروها را از كاربري خود خارج كرده است، تصريح كرد: متاسفانه در برخي مسيرها سنگفرشها بريده يا شكسته شده و متاسفانه مراقبتهاي لازم صورت نگرفته است.
استفاده از پياده رو براي بارگيري و باراندازي
وي با پخش تصاويري كه حدود دو هفته گذشته از پيادهروهاي اين خيابان گرفته شده بود ادامه داد: برخي از بسترهاي پياده رو براي بارگيري و باراندازي برخي خودروها استفاده مي شود كه متاسفانه مانعي براي آنها وجود ندارد و اگر هم مانعي وجود داشته به راحتي آنرا برداشته اند.
رها شدن سنگفرشهاي شكسته/ آسيب رسيدن به درختان وليعصر
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه سنگفرشهاي شكسته رها شده است خاطرنشان كرد: درختهايي كه در مسير اين خيابان وجود دارد به شكلهاي سليقه اي محصور شده و در مواردي دور همه درخت با سنگ فرش پوشانده شده كه اين امر موجب آسيب رسيدن به درخت خواهد شد.
وي ادامه داد: سعي كرده بوديم مسيري براي روشندلان در پياده روها تعيين كنيم كه متاسفانه اين مسيرها مستمر نيست و حتي به صورت لوزي استفاده شده است.
نيمكتهاي بلااستفاده/ ملاتهاي نامناسب در پياده رو
وي با تاكيد بر اينكه مصالح به كار برده شده در موارد بسياري كنده شده است، گفت:بسياري از نيمكتهايي كه در اين مسير مورد استفاده قرار گرفته بلااستفاده شده و ملاتهاي نامناسبي براي سنگفرشها به كار برده شده و پيوستگي زيرسازي كفپوشها رعايت نشده است.
شكيب با بيان اينكه براي ترميم سنگفرش هاي كنده شده از سيمان استفاده شده است، گفت:متاسفانه دريچه هاي تعبيه شده به مراقبت نياز دارند ولي در بسياري از موارد درهاي آنها باز شده و به همين شكل نيز باقي مانده است.
پياده روهاي كه به پاركينگ تبديل شدهاند
وي در ادامه گزارش خود به ساير پيادهروهاي شهر تهران اشاره كرد و گفت:برخي از پياده روها در ديگر خيابان هاي شهر به پاركينگ تبديل شده و به صورت رسمي فردي را براي ساماندهي پارك موتورسيكلتها گذاشته اند كه نمونه آن در خيابان خيام وجود دارد.
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران گفت: پياده روهاي مسير خيابان انقلاب - آزادي نيز به علت عدم مراقبت در نگهداري بعد از كنده كاري نيز از همان مصالح استفاده نشده است.
وي افزود: از آنجايي كه مردم مراقب عملكرد ما هستند چندي پيش يك استاددانشگاه انتقادي را در قالب يك نامه به شورا ارسال كرده بود و در قالب آن نسبت به همسطح نبودن پيادهروهاي خيابان جمهوري انتقاد كرده بود.
مشخص نيست آبها به كجا ميرود
به گفته شكيب متاسفانه در اين خيابان نيز مسيري براي آبهاي سطحي گذاشته شده ولي معلوم نيست اين آبها به كجا ختم خواهد شد.
باغچههاي كه سنگ فرش شدهاند/وضعيت درختان نامعلوم است
مهدي چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران ميان اظهارات شكيب گفت: متاسفانه در مواردي باغچه اي را سنگ فرش كرده اند كه اگر تا دو تا سه سال ديگر درخت ها بزرگ شوند معلوم نيست چه پيش خواهد آمد. باغچه اي كه بايد خاك داشته باشد و بايد در آن گل بكارند سنگ قلمبه و سلمبه اي گذاشته اند.
شهرداريهاي مناطق در خيابان وليعصر با هم هماهنگ نيستند
شكيب به اظهارات خود ادامه داد و تصريح كرد: در خيابان وليعصر ۴ شهرداري وجود دارد كه براي انجام كارهايي از اين دست بايد با يكديگر هماهنگ باشند ولي متاسفانه به دليل نبود اين هماهنگي ها در بسياري از نقاط سنگفرشهاي كنده شده به همان صورت رها شده و جاهاي ديگر را با سيمان پر كرده اند كه اين باعث ايجاد شكلي نامناسب و هدردادن زحمات ميشود.
تا چند سال ديگر بايد يك لودر برداريم و خيابان وليعصر را از ابتدا سنگفرش كنيم
رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران يادآور شد: در حال حاضر ۴ سال است از پروژه پيادهروسازي خيابان وليعصر مي گذرد ولي تا ۲ تا ۳ سال ديگر بايد يك لودر برداريم و اين خيابان را از ابتدا سنگ فرش كنيم در حالي كه مي توان همين سنگ فرش هاي موجود را نگهداري كرد.
وي افزود: در نقاط ديگر هم وضعيت به همين صورت است؛ شوراي شهر بر حسب وظيفه نظارتي خود به اين موضوع ورود پيدا كرده و درخواست ما از شهرداري اين است كه به گونه اي عمل كند كه بتوانيم از عمر مفيد پروژه استفاده كنيم هرچند برخي از پيمانكاران از مصالح استاندارد و زيرسازيهاي مناسب استفاده كرده اند اما مي توانيم اجازه ندهيم موتورسيكلت ها يا خودروها از پيادهروها عبور نكنند يا اين محل ها را براي پارك در نظر نگيرند.
آسفالتها ناموزن در خيابان
چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران اظهار داشت: قرار بود كفپوش هايي كه مورد استفاده قرار مي دهد به گونه اي باشد كه بعد از كنده كاري هاي احتمالي بتوان از آن استفاده كرد ولي متاسفانه چنين اتفاق رخ نداده و از آسفالت به صورتهاي ناموزون و ناهماهنگ استفاده مي كنند.
اعمال سليقه در كار
وي گفت: همچنين برخي مسيرها كه به صورت افقي قرار دارد به صورت سليقه اي عمل شده و موازي با مغازه ها يا جويهاي آب نيست كه نمونه اين مورد در اميريه مشهود است.
مصالحي كه قبلاً بوده نيست/ كندن سنگفرشها ادامه دارد
رييس شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان كرد: متاسفانه كندن سنگفرش ها ادامه داردو مصالحي كه قبلا به كار برده شده ديگر پيدا نميشود بنابراين يا از سنگفرش هاي ديگري استفاده مي كنند يا از آسفالت كردن استفاده مي كنند كه با زشتي و كج و كولگي وسط شهر نمود پيدا مي كند.
پياده روسازي به فراموشي سپرده شد/ شهرداري عنايتي ندارد
خسرو دانشجو سخنگوي شوراي شهر تهران در اين باره اظهار داشت:بحث پياده روسازي درتهران مدتها به فراموشي سپرده شده بود ولي بايد بتوانيم نهضتي كه در شهرداري تهران ايجاد شده را حفظ كنيم ولي با تصاويري كه امروز مشاهده كرديم به نظر مي رسد بحث مهم نگهداري مورد عنايت و توجه شهرداري قرار نگرفته است.
وي ادامه داد: اگر از ساختمان يا فعاليت عمراني كه با كيفيت عالي ساخته شده نگهداري نشود به مرور زمان دچار آسيب خواهد شد كه اين موضوع شامل حال پياده روسازي هاي انجام شده نيز مي شود.
متولي براي نگهداشت معابر نداريم/ وانت شهرداري در پياده رو
دانشجو با بيان اينكه شهرداري بايد براي نگهداشت پيادهروهاي ساخته شده فكري كند، گفت: در گذشته اداره كلي داشتيم كه وظيفه آن نگهداري از معابر بوده ولي در حال حاضر هيچگونه متولي براي نگهداشت اين موارد وجود ندارد؛ در يكي از تصويرهاي مشاهده شده وانت شهرداري بود كه در پيادهرو قرار گرفته بود بنابراين شهرداري به عنوان نهادي كه مسئوليت انجام اين پروژه ها را به عهده مي گيرد بايد به اين نكته توجه داشته باشد.
به گفته دانشجو بايد براي موضوع مذكور فرمول درست مديريتي طراحي شود.
معصومه ابتكار رييس كميسيون محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران نيز درباره اين موضوع گفت: اگر تهران را شهري انسان محور در نظر بگيريم بايد تمهيدات و سرمايه گذاري هايي براي انسان ها لحاظ كنيم.
وي ادامه داد: نسبت به سالهاي گذشته روند مثبتي پيش روي شهرداري بوده است ولي متولي خاصي براي نگهداري از چنين پروژه هايي وجود ندارد؛ پيش از اين نيز گفته بوديم كه لازم است براي اداره كلي كه دانشجو به آن اشاره كرد يك بازنگري صورت گيرد تا اگر لازم است اين اداره باقي بماند.
اهداف در برنامه ۵ ساله با سياستگذاريهاي فعلي همخواني ندارد
رييس كميسيون محيط زيست شوراي اسلامي شهر تهران گفت:شورا بايد تدابير لازم و اعتبارات كافي را براي اين موضوع مهم لحاظ كند و در بودجهبندي ها به نسبت بودجه اي كه براي توسعه بزرگراهها در نظر گرفته مي شود و بودجه اي كه براي پياده رو سازي ها مي گذاريم
مورد ارزيابي قرار دهيم چرا كه متاسفانه بسياري از اهداف ما در برنامه پنج ساله با سياست گذاري هاي فعلي همخواني ندارد.
پروين احمدي نژاد عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران در ادامه اظهارات ابتكار گفت:موضوع نگهداري از پروژه هايي از اين دست بايد مورد توجه شهرداري قرار گيرد ولي برخي از موارد بايد پيش از بهره برداري و نگهداري مورد تاكيد و توجه قرار داده شود كه مهمترين آنها مصالح است.
وي افزود: يكي از مشكلاتي كه در پروژه ها وجود دارد استفاده از مصالح نامرغوب است ضمن اينكه زيرساخت هاي مناسب نيز صورت نمي گيرد بنابراين مي توان حداقل از مصالح ارزان استفاده كرد كه در چنين شرايطي دچار زيان نشويم.
مقاومت كسبه براي نوسازي پيادهروها
تقوي معاون حقوقي شهرداري تهران در پايان اظهارات اعضاي شوراي شهر گفت: مقاومتهاي بسياري از سوي كسبهها براي نوسازي پيادهروها وجود داشت البته آن چه انجام شده نيز با اشكالاتي روبرو است ولي بايد ديد در گذشته چه وضعيتي وجود داشته است.
متر به متر پيادهروسازيهاي انجام شده را آسيب شناسي كنند
وي ادامه داد: از اعضاي شورا تقاضا دارم كه با توجه به اينكه خيابان وليعصر حدود ۱۸ كيلومتر است اين نكته را در نظر بگيرند كه چقدر از اين پروژه ۱۸ كيلومتري دچار مشكل است؛ حدود ۳ ماه پيش يك تيم اشتراكي تشكيل شد كه آنها متر به متر پيادهروسازي هاي انجام شده را آسيب شناسي كنند تا بتوانيم براي آنها اقدامات گسترده و همساني انجام دهيم.
در صورت لزوم شبيه سازي ميشود
تقوي افزود: يكي از ايراداتي كه شهردار تهران در اين باره گرفته بود اين بود كه در صورت شكسته شدن يك سنگفرش ديگر نمي توان مانند آنرا پيدا كرد؛ براي حل اين مشكل دپويي از سنگفرش ها داريم كه در صورت لزوم شبيه سازي شود.
مسير روشندلان به يك تير چراغ برق برخورد نكند
حمزه شكيب رييس كميسيون توسعه و عمران شوراي اسلامي شهر تهران اظهار داشت: دليل طرح اين موضوع در شورا اين بود كه شهرداري نسبت به نقاط ضعفي كه وجود دارد توجه كند؛ پيشنهاد بنده اين است كه يك تيم تشكيل شود تا براي پيادهروسازي هاي جديد طرح مناسبي داشته باشيم و به گونه اي نباشد كه مسير روشندلان به يك تير چراغ برق برخورد كند.
وي افزود: بايد از زيرسازيهاي مناسب و مصالح استاندارد استفاده كردو به بُعد نگهداري نيز توجهي ويژه داشت. همچنين براي پيادهروهاي موجود نيز مي توان عيبهاي بوجودآمده را برطرف كرد ولي از همان نوع و رنگ مصالح استفاده شود.
فرصت براي ارائه گزارش/ دپوي مصالح وجود دارد
شوشتري رييس سازمان بهينه سازي شهرداري تهران براي پاسخ به اعضاي شورا پشت تريبون حاضر شد و گفت: كارهايي كه براي ساماندهي مبلمان شهري انجام شده نيازمند ارائه گزارشي مفصل است كه از شورا مي خواهم فرصتي براي ارائه اين گزارش فراهم كند.
وي ادامه داد:دپويي از مصالح وجود دارد كه در صورت ضرورت و لزوم از آنها براي ترميم پيادهروها استفاده خواهد شد.
ثبت جهاني خيابان وليعصر
شوشتري به بيان اين اظهارات درباره پياده روها بسنده كرد و توضيح كاملتر را به فرصتي ديگر موكول كرد و در ادامه به ثبت ملي خيابان وليعصر اشاره كرد وگفت: ثبت جهاني اين خيابان نيز در حال پيگيري است.
شهرداري براي نگهداري بعد از ساخت برنامه ندارد
حسن بيادي نايب رييس شوراي اسلامي شهر تهران درباره اين موضوع گفت: يكي از معضلاتي كه خيابان وليعصر داشت موضوع سنگفرشهاي آن بود كه مديريت شهري متولي ساماندهي آن شد ولي اگر نگهداري از آن را به كسبهها ميسپرديم و از آنها براي ساخت استفاده مي كرديم نتيجه بهتري حاصل مي شد.
به گفته وي درنقاط ديگر نيز چنين مشكلاتي وجود دارد وبايد قبول كرد شهرداري براي نگهداري بعد از ساخت برنامه اي ندارد.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]