واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: اين خانه تاريك است!
بررسي شش ابهام درمورد مزايده اپراتور سوم
نوشته: آرش كريم بيگي
ناشر: آژانس خبري فناوري اطلاعات و ارتباطات (ايستنا) و هفته نامه تخصصي عصرارتباط
سوم ارديبهشت 87 را ميتوان نقطه عطفي در فرآيند بازاريابي و اطلاع رساني مزايده اپراتور سوم تلفن همراه كشور دانست. در اين روز پس از ماهها گمانه زني و اظهار نظرهاي جسته و گريخته مديران وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و برخي منابع آگاه و ناآگاه، مهندس سعيد مهديون طي يك نشست خبري و در قامت مجري پروژه اپراتور سوم در وزارت ICT به "تشريح –تنها- بخشي از كليات" مزايده اپراتور سوم تلفن همراه كشور پرداخت.
نگارنده در آن جلسه شش سوال و ابهام را با مجري پروژه اپراتور سوم درميان گذاشت كه با پاسخهاي مبهم و گاه غيرفني مواجه شد. در اين ياداشت به مرور مشروح تر آن سوالات و ابهامات پرداخته ميشود.
1- تا اين لحظه پروانه اپراتور اول صادر نشده است و همراه اول به عنوان يكي از دو اپراتور تلفن همراه كشور و برعكس اپراتور دوم (ايرانسل) و پيمانكاران و اپراتورهاي منطقه اي نظير تاليا، اسپادان و كيش سقف مشخصي براي تعداد مشتركين خويش ندارد و به اين دليل ابعاد آن براي رقيب آينده (اپراتور سوم) مشخص نيست. در نتيجه امكان سنجش درست بازار، رقبا و جذابيت ها و استعدادهايي بازار براي اپراتور آينده چندان روشن و عملي نخواهد بود.
2- بناست سهام شركت مخابرات ايران به عنوان اپراتور اول در بورس عرضه شود. فراخوان اپراتور سوم تقريبا همزمان با اين فرآيند اجرايي خواهد شد. براين اساس شركت كنندگان در اين مزايده بايد بازاري را مورد سنجش و قيمت گذاري قرار دهند كه هنوز مالك واقعي و نهايي يكي از اصلي ترين رقباي آينده شان مشخص نيست.
3- با مرور تجربه پروژه جنجالي اپراتور دوم و مسائل مربوط به آن، بايد انتظار داشت شركت هاي خارجي از آن تجربه به عنوان يكي از نقاط پاشنه آشيل در طرح تجاري خود يادكنند. مگر آنكه با شفاف سازي و مرور دوباره آن، به ابهامات باقي مانده پاسخ داد.
4- تجربه توقف عرضه سرويس تبادل پيامهاي چندرسانه اي (MMS) ايرانسل هم طبيعتا بعنوان يكي از نكات استرس زا در معادلات شركت كنندگان و سرمايه گذاران به حساب خواهد آمد. اينكه اپراتور دوم بعنوان دارنده پروانه 2.5G كه طي آن به صراحت بر لزوم ارائه سرويس ارزش افزوده MMS تصريح شده به دستور رگولاتوري و به منظور تدوين آئين نامه مربوطه پس از دريافت پروانه، راه اندازي شبكه و ارائه سرويس از ادامه ارائه آن ماههاست كه بازمانده، طبيعتا زنگ خطري براي سرمايه گذاران اپراتوري كه بناست پروانه 3G براي عرضه خدماتي نظير MMS، GPRS، مكالمه تصويري و ... كسب كند به حساب آيد.
5- مدتهاست عرضه كنندگان خدمات Broadband در ايران از ارائه سرويس اينترنت با سرعتي بيش از 128kbps به كاربران خانگي منع شده اند. اپراتور سوم 3G است. به گفته مجري پروژه، 11 ميليون از 17 ميليون مشترك اين اپراتور مشترك خدمات ديتا خواهند بود. اينترنت پرسرعت يكي از جذابترين خدمات قابل عرضه برروي بستر يك شبكه تلفن همراه مبتني بر فناوري 3G است. محدوديت عرضه حداكثر سرعت 128kbps يك تهديد براي كسب سهم بازار اين اپراتور به حساب مي آيد. (همينطور مزايده وعده داده شده رگولاتوري براي انتخاب اپراتور WiMAX براي عرضه پهناي باند با استفاده از اين بستر كه هنوز برگزار نشده و ابعاد و شمايل رقباي اپراتور سوم در اين حوزه هم مشخص نيست!)
6- مجري پروژه در نشست فوق با مرور مصوبه 2/11/86 هيئت دولت در خصوص لزوم استفاده از فناوري نسل سوم تلفن همراه (3G)، اعلام كرد اپراتور سوم ميتواند از فناوري HSDPA و همينطور Edge (با رعايت برخي تعهدات) در باندهاي فركانسي 900، 1800 و 2100 مگاهرتز استفاده نمايد. عدم نام بردن از فناوري WiMAX كه مدتهاست توسط اتحاديه جهاني مخابرات (ITU) بعنوان يكي از استانداردهاي 3G شناخته شده ابهامي بود كه ايشان در پاسخ به آن اظهار داشتند "WiMAX هنوز استاندارد نشده است، ضمن اينكه رگولاتوري با توجه به اعلام فراخوان اپراتور WiMAX بايد در اين زمينه پاسخگو باشد"! اين درحالي است كه دستكم پنج ماه پيش و در روزهاي پاياني سال 2007 ميلادي (اواخر اكتبر) بخش راديويي اتحاديه جهاني مخابرات (ITU-R) رسما WiMAX را به عنوان يكي از واسطهاي راديويي در استاندارد مخابرات سيار بين المللي (IMT-2000) يا 3G ، ذيل استاندارد M.1457 به تصويب رساند. استاندارد IMT-2000 چهارچوب ارائه سيستمهاي موبايل نسل سوم (3G) را تعريف ميكند و وندورهاي تجهيزات شبكه هم با سرو صداي زياد توليد و عرضه تجهيزات اين شبكه را آغاز كرده اند و حتي چند اپراتور تلفن همراه مبتني بر WiMAX در كشورهاي آسيايي راه اندازي شده اند. ضمن اينكه با جستجويي در اينترنت متوجه خواهيم شد كه از HSDPA بعنوان فناوري نسل 3.5G (ونه 3G) ياد ميشود.
با عنايت به ابهاماتي نظير عدم مشخص بودن مالك اپراتور اول و سقف مشتركين آن بر اساس پروانه، تجربه قطع سرويس MMS، محدوديت در عرضه پهناي باند اينترنت در كشور به كاربران خانگي و ابعاد مبهم مزايده رگولاتوري براي انتخاب اپراتور WiMAX، بنظر ميرسد ابعاد، استعدادها و ويژگي هاي بازار براي سرمايه گذاران علاقه مند به شركت در مزايده اپراتور سوم مبهم و گنگ است.
در اين زمينه از آرشيو ايستنا:
- فراخوان مزايده اپراتور سوم تلفن همراه هفته آخر ارديبهشت اعلام مي شود
- مشروح نشست خبري مجري پروژه اپراتور سوم تلفن همراه كشور
- كليات مزايده اپراتور سوم تلفن همراه ايران تشريح شد
- Iran"s third operator bid
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]